Članek
Digitalni tisk
Objavljeno Jan 07, 2020

Digitalni tisk velja za eno izmed najbolj znanih tiskarskih tehnik. V skorajda vsaki tako večji kot tudi manjši tiskarni lahko zasledite digitalni aparat oziroma tiskalnik. Kar nekaj prednosti ponuja takšna oblika tiskanja. V nadaljevanju vam bomo ravno zato predstavili te prednosti in še nekatere značilnosti, ki so povezane z digitalnim tiskom. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem članka.


				digitalni tisk

Najprej naj vam predstavimo glavno prednost, ki jo ponuja digitalni tisk. Gre za to, da takšna oblika tiskanja omogoča tiskanje manjših količin. Kakovost tiska je pri tem vrhunska. Elektronska priprava za digitalno tiskanje je izredno hitra in zato podjetjem vzame dosti manj časa. Druga prednost se nanaša na stroške tiskanja, ki je v primerjavi s klasičnim tiskanjem dosti manjši. Za vsak posamezni izdelek se strošek ne spreminja, kar pomeni, da je stalen oziroma fiksen. Z večjo količino tiskanih izdelkov pa pri klasičnem tisku upada količina stroška.

Na tem mestu vam tudi predstavljamo, kako deluje digitalna oblika tiskanja. Najprej je seveda potrebno imeti ustrezno delujoče in sodobne moderne stroje. V tiskarnah delujejo s pomočjo računalnika, ki daje ukaze tiskalniku. Drugih priprav za tiskanje nimajo. Takšna oblika tiskanja se uporablja za tisk brošur, vabil letnih poročil in drugje.

V tiskarnah pa ponujajo tudi Offset tisk, ki se prvotno uporablja pri večjih oziroma masovnih količinah tiskanja. Na primer za tiskanje revij, časopisov, knjig, publikacij in še drugo. Ponujajo še tiskanje, ki je mogoče na različnih tipih materiala (na primer tiskanje na platno ali les). Obenem vam takšna vrsta tiska omogoča tudi visoko ločljivost tiska oziroma vrhunsko kvaliteto.

V kolikor vas zanima tiskanje različnih izdelkov, vam svetujemo, da stopite v stik si preberite več informacij na našem blogu zlopocn. Predstavili smo podjetje, ki ima že več kot 40 let izkušenj s področja tiskanja, veliko znanja in zato so brez dvoma čisto prava izbira za vas!