Članek
Tisk plakatov
Objavljeno Jun 15, 2020

Tisk plakatov je izredno priljubljen, saj plakat omogoča odlično rešitev za hitro, preprosto in kvalitetno oglaševanje. Gre za tiskovino, ki jo lahko postavite v notranjih, zunanjih javnih ali pa zasebnih prostorih.

V tokratnem članku se bomo še malce bolj podrobno osredotočili na tisk plakatov, ki ga opravljajo tudi v podjetju za tisk. Nahajajo se v Celju in delujejo že vse od leta 1976. Redno se ukvarjajo s tiskarskim področjem in še s prodajo rokovnikov, koledarjev, z založništvom, izdelavo e-knjig, z grafičnim oblikovanjem in še z drugimi dejavnostmi. V kolikor vas zanima še več informacij o današnji tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Najbolj pogosto se za tisk plakatov zanimajo podjetja in posamezniki, ki želijo na enostaven in hiter način promovirati ali oglaševati svoje izdelke, ponudbo, dejavnosti in drugo.

Največkrat so plakati postavljeni ob večjih nakupovalnih središčih, ob avtocestah in še drugje. Od posameznih podjetij je odvisno, kako široko ponudbo in katere možnosti ponujajo za tisk (jumbo) plakata. V Grafiki Gracer so za vas pripravili različne velikosti plakatov, in sicer:

- A1: 594 x 841 mm,

- A2: 420 x 594 mm,

- A3: 297 x 420 mm,

- B1: 707 x 1000 mm in

- B2: 500 x 707 mm

Ob tem pa lahko izbirate še med različnimi vrstami papirja. To so: fotopapir, premazni papir, papir iz polipropilena in še samolepilni fotopapir. Tiskarji vam bodo svetovali, kateri papir je najbolj primeren za vaš namen, zato se nič ne obremenjujte, če ne poznate lastnosti omenjenih.

Zagotovo veste, da je za privlačen in vsebinsko kvalitete plakat nujno potrebno tudi ustrezno grafično oblikovanje. Pri tem ne pozabite na ciljno skupino, ki ji bo tiskovina namenjena. Tudi pri tem delu vam lahko pomagajo grafični oblikovalci iz omenjenega podjetja. Pri tem bodo prisluhnili in sledili vašim željam in zahtevam, da bo končni izdelek takšen, kot ste si ga zamislili.