Članek
Radler
Objavljeno Dec 21, 2020

Radler vas bo s svojim okusom naravnost očaral in vas napolnil z energijo. Velja namreč za eno izmed najbolj osvežilnih pijač. Kupite jo lahko skorajda kjerkoli. Prodajajo jih namreč v živilskih trgovinah in pa tudi v nekaterih spletnih trgovinah. V kolikor imate pri sebi to odlično pijačo, vam predlagamo, da si jo odprete in uživate v njenem okusu ob branju tokratnega članka. V nadaljevanju vam bomo predstavili še veliko več informacij o tej tematiki. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Že takoj na začetku vam moramo sporočiti, da velja Radler za eno izmed najbolj priljubljenih pijač v Evropskih državah. Ali ste vedeli, da ga ravno Nemci popijejo največ? Ja, prav ste prebrali! Oni so namreč naravnost navdušeni nad njegovim svežim in bogatim okusom. Za še večji popolni užitek pa lahko poskrbite s primero ohlajenim pivom. Na podlagi zgodovinskih virov so celo ugotovili, da so se s to pijačo lahko odžejali tudi v daljni zgodovini, in sicer v 19. stoletju.

Prefinjeni okusi

Najverjetneje veste, da obstaja Radler v več različnih okusih. Med njimi so kumara, limona, bezeg, grenivka. Od vas pa je odvisno, kateri okus vam je ljubši. Od okusa pa je seveda odvisna tudi njihova cena. Nanjo vplivajo še število enot, ki jih boste naročili in tudi to, ali pivo vsebuje alkohol oziroma ga ne. Dobro je vedeti, da v marsikaterih trgovinah velikokrat organizirajo posamezne ugodnosti, akcije, ki lahko vplivajo na znižanje cene. Takrat se nakup piva še toliko bolj izplača!

Vedite, da imajo omenjena piva precej dolg rok trajanja, če jih primerno zavarujete oziroma skladiščite v zaprti obliki. Ravno iz tega razloga vam svetujemo, da nakupite nekoliko več piva po znižani ceni in ga tudi primerno shranite, če ga ne boste spili v kratkem času. Pivo je že samo po sevi dobro zavarovano v steklenici ali pločevinki, kjer lahko počaka tudi več mesecev. Glede na to, kako dober je Radler pa verjamemo, da ga boste spili že veliko prej. 

Kako nastane Radler

V nadaljevanju vam predstavimo skrivnost, kako pivovarji zvarijo tako okusno pivo kot je Radler. Za njegov nastanek sta potrebni dve ključni sestavini. To sta seveda pivo in pa limonin sok ali limonada. Slednjo lahko nadomesti tudi kateri koli drug sadni sok, ki pa bo vplival tudi na drugačen okus. Ta mešanica je najboljša, če je v danem razmerju: 3:2. Seveda je bistveno, da je več piva kot soka. Takrat namreč lahko doseže Radler svoj najboljši možen okus. Zagotovo pa boste naravnost navdušeni tudi nad njegovim prijetnim in tudi dišečim vonjem po sadju. Slednjega pa dopolnjuje pivska grenkoba.

radler

Na tem mestu je potrebno omeniti, da se po tradicionalnem receptu Radler pripravlja tako, da se meša e temno pivo z blago limonado. Namesto tega pa lahko uporabite tudi sprite. Kljub temu, pa so sodobne smernice preoblikovale ta recept do te mere, da stremijo k uporabi svetlega lager piva. Še vedno pa je izredno pomembno, da je mešanica v razmerju 3:2. Najverjetneje veste, da je za varjenje te pijače potrebno imeti kar nekaj znanja in izkušenj, saj le tako lahko nastane pravo omenjeno pivo. Kljub vsemu pa je najbolj pomembna volja. Pivovarji so tudi ugotovili, da je najbolj preprosta metoda za nastanek omenjene pijače povezana s tem, da morajo preprečiti oziroma zaustaviti fermentacijo pri 0,5 % alkohola. To je precej preprost oziroma enostaven način, s katerim imajo najmanj dela in dosežejo zelo dober, okusen rezultat. 

Je brazalkoholni Radler resnično brezalkoholni?

Zavedajte se, da tudi brezalkoholna različica te pijače vsebuje 0,6 % alkohola. To pa je zanemarljiva vrednost, zato na vas ne more vplivati negativno. Ravno nasprotno! Z njim se lahko odžejate kjerkoli in kadarkoli, saj bo njegov karakter vplival na vaš dvig energije. Odžejajte se z omenjeno pijačo še danes!