Članek
Predstavitev (stran 1-3)
Objavljeno May 24, 2015

PRED PRIBLIŽNO OSEMNAJSTIMI MESECI mi je moški, ki ga nikoli nisem srečala, poslal knjigo, o kateri nikoli nisem slišala, avtorja, ki je pokojni že skoraj 90 let.

Ta  majhna  knjiga  je  spremenila  moje  celotno  življenje.  Ko  sem  praktično  preskusila  principe,  o katerih boste brali v tej knjigi, so bili rezultati neverjetni – začeli so se takoj in se nadaljujejo vse do danes.

Ko je knjiga Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva tistega dne popoldne prispela v moj poštni nabiralnik, sem takoj strgala ovoj, sedla in jo prebrala z odprtim razumom – največ zato, ker je bil naslov tako mikaven.

Čeprav moram priznati, da sem naletela na starinski (arhaični) jezik in so bile v prvem delu nekatere ideje dokaj nejasne, je bilo tam nekaj, kar me je prisililo, da sem dvakrat ali trikrat prebrala te majhne nejasne odseke, dokler nisem razumela!

Ko sem enkrat naredila to, nisem mogla prenehati z branjem knjige, dokler je nisem cele prebrala!

Takoj sem začela praktično preskušati to, kar knjiga opisuje ... in vse se je začelo spreminjati.

"Naključja" so se dogajala – srečna, ki so vodila k poznanstvom z ljudmi ... to je vodilo k še več poznanstvom ... to je povzročilo dotekanje denarja v moji smeri v vedno večjih zneskih in iz različnihvirov, vključujoč iz novih in nepričakovanih.

Čeprav  je  spreminjanje  običajnega  osebnega  razmišljanja  težko  in  še  nisem  tako  dobra,  kot nameravam  biti,  je  moj  posel  začel  "tiktakati",  prihodki  so  se podvojili,  nato  potrojili  in  še  vedno naraščajo  ...  moje  utesnjeno  mestno  stanovanje  sem zamenjala  za  prostorno  hišo  na  obali  ... vzpostavila sem koristne nove odnose z mnogimi plemenitimi, uspešnimi, premožnimi ljudmi ... in priložnosti biti, početi, imeti in dajati več, vedno znova trkajo na moja vrata, skoraj dnevno.

Osupljivo je – in čudovito. Dokler ni prispela ta knjiga, mi nič, karkoli sem pred tem prebrala, ni tako jasno razložilo, da obstajajo univerzalni zakoni, kar se tiče bogastva in uspeha in da bodo, če se le ravnam po teh zakonih – plavati s tokom namesto proti njemu (navadno nezavedno) – rezultati, ki jih želim doseči, prišli do mene.

Če bom znanstveno ustvarila vzroke bogastva, bom vedno ustvarjala rezultate. Avtor Wallace D. Wattles nemudoma pove, da namesto, da se sprašuješ, kako ti principi delujejo, jih moraš preprosto sprejeti in začeti uporabljati v praksi. Torej sem naredila tako, pa čeprav sem se ob branju ujela, kako se od časa do časa upiram in mislim "No, s tem pa ne vem, če se lahko strinjam." Vendar sem se  že odločila,  da sprejmem  (vsaj začasno) vsako trditev,  kot  da  bi  dejansko  popolnoma verjela vanjo.

Do takrat, ko sem zaključila s knjigo, sem že razumela, zakaj je vključil to opozorilo. Vedite, da bodo nekatere  stvari,  o  katerih  boste  brali  ali  jih  slišali,  najverjetneje  nasprotovale  nekaterim  vašim prejšnjim razmišljanjem. To, kot kaže, velja za večino ljudi. Vendar nadaljujte in kmalu boste videli,kako g. Watlles lepo gradi vsako poglavje na tistem, kar je predstavil v predhodnem poglavju. Mislim, da boste presenečeni izrekli – kot sem jaz in mnogi drugi – "Oh, zdaj vidim, zakaj je prej rekel to. Zdaj vidim, kako se vse prilega skupaj."

Verjamem  tudi,  da  vas  bo  razveselilo  spoznanje,  da je  bistveno  za  obogatitev  po  metodi,  kot  je opisana tukaj, da privzamete in prakticirate to, kar vsi poznamo kot Zlato pravilo ... da je dnevno prakticiranje hvaležnosti ena izmed poti, da bo bogastvo prišlo k vam ... in da boste z izpolnitvijo svojih finančnih sanj skozi to metodo obogatili vsakega, ki bo prišel v stik z vami.

Daleč od jadikovanja pes-psa-požre, izboriti si svojo pot do vrha, mentalitete karkoli za kovanec, karmnogi verjamejo, da je edina pot do bogastva.

Pozorno prisluhnite sporočilu te knjige z odprtim razumom. Pridobite si brezplačno kopijo celotne angleške   različice   ,   na   spletni   strani   The   Science of   Getting   Rich   Network   – www.scienceofgettingrich.net – in jo preberite.

Natisnite  jo  in  jo  podarite  svojim  prijateljem.  Lahko  jo  ponujate  na  svoji  spletni  strani,  če  želite. Pridružite se  mreži  in dobili  boste  brezplačen  tedenski  elektronski časopis, kjer člani  delijo  svoje vpoglede in osupljive izkušnje. Ves čas se osredotočajte na svojo lastno vizijo in jo delite z drugimienako mislečimi ljudmi, ki počnejo isto.

VIDELI boste rezultate.

Že  zdaj  imate  v  sebi  vse,  kar  potrebujete,  da  lahko  spremenite  svoje  sanje  v  realnost.  Vi  ste neskončno dragocena oseba z edinstvenimi možnostmi. Četudi o sebi ne mislite kot o ustvarjalni osebnosti in tudi če ste že kdaj doživeli neuspeh, pa tudi če mislite, da ste poskusili že vse, odprite svoj razum tej knjigi.

Verjetno ste že slišali rek: "Ko je študent pripravljen, pride učitelj." To je vsekakor držalo zame inmnoge,  mnoge  druge  in  morda  ste  tudi  vi  pripravljeni  –  prav  zdaj.  Če  na  področju  dobička  in osebnega uspeha ta trenutek niste tam, kjer bi radi bili, morda problem ni toliko v tem, kaj počnete, ampak v tem, kako to počnete. In to se prične pri tem, kako razmišljate. Če želite spremeniti svoje življenje, morate morda spremeniti samo svoje razmišljanje.

Rebecca Fine

Olympia, WA

November, 1999

http://www.scienceofgettingrich.net

Malo  sem  uredila  90  let  star  rokopis,  da  ga  čim  bolj  prilagodim  modernim  bralcem.  Žal  se  v angleškem  jeziku  še  vedno  ni  možno  elegantno  izogniti  popolni  uporabi  moškega  spola  za predstavljanje vseh ljudi, še posebej, kadar delaš s tako staro knjigo.

Na srečo pa imamo ženske obilo izkušenj s tem, da se znamo razbrati – ravno tako, kot smo se naučile plesati vzvratno! Kjer ne ovira lepote pisanja, sem spremenila mož v oseba, možje v ljudje in moški rod v človeštvo. V čast g. Wattlesu, čeprav je pisal takoj po prehodu v 20.-to stoletje, služi jasna opredelitev, da velja Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva enako za moške in ženske. 

 

Rebecca

naprej >>>