Članek
Je priložnost monopolizirana? (stran 10-11)
Objavljeno May 24, 2015

NIHČE NI REVEN ZATO, KER SO DRUGI LJUDJE MONOPOLIZIRALI PREMOŽNOST in okoli nje postavili ograjo. Lahko vam odrežejo možnost vključitve v posel v nekaterih linijah, vendar so drugi kanali odprti za vas. 

V  različnih  obdobjih  se  tok  priložnosti  usmerja  v  različnih  smereh,  glede  na  celovite  potrebe  in posamezno fazo socialne evolucije, ki je bila dosežena. Tam je obilje priložnosti za osebo, ki bo šla s tokom, namesto da bi plavala proti njemu. 

Tako  tudi  delavci,  tako  kot  posamezniki  kot  razred niso  prikrajšani  za  priložnosti.  Delavci  niso "zatirani" s strani svojih delodajalcev; niso "pritisnjeni k tlom" s strani koncernov in velikih poslov. Kot razred so tam, kjer so, zato ker ne počnejo stvari na določen način. 

Delavski razred lahko postane delodajalski razred, kadar bo začel počenjati stvari na določen način. Zakon obilja je enak za njih kot za vse druge. Tega se morajo zavedati, sicer bodo ostali tam, kjer so, dokler  bodo počeli  stvari  na  način,  kakor  jih  počnejo.  Posamezen  delavec  pa,  kakorkoli,  ni potlačen z ignoranco celega razreda do teh zakonov; on lahko sledi toku priložnosti do bogastva in ta knjiga mu bo pokazala, kako. 

Nikogar ne zadržuje v siromaštvu pomanjkanje zaloge bogastva; več kot dovolj ga je za vse. 

Palača, velika kot Kapitol v Washingtonu bi lahko bila zgrajena za vsako družino na Zemlji samo iz gradbenega materiala v ZDA in z intenzivnim kultiviranjem bi ta dežela lahko proizvedla dovolj volne, bombaža, lana in svile, da bi lahko vsakega posameznika na Zemlji oblekli boljše kot je bil opravljen kralj Salomon v vsej svoji slavi, skupaj z dovolj hrane, da bi jih lahko vse razkošno nahranili. 

Vidna zaloga je praktično neizčrpna, nevidna zaloga pa dejansko je neizčrpna. 

Vse, kar vidite na svetu, je narejeno iz ene originalne snovi, iz katere izvirajo vse stvari. Nove oblike ves čas nastajajo in stare izginjajo, toda vse so oblike iz domnevno ene stvari. 

Ne obstaja zgornja meja zaloge brezoblične snovi ali originalne snovi. Iz nje je vesolje, toda ni bila vsa porabljena pri nastajanju vesolja. Prostori v, skozi in med oblikami vidnega vesolja so prežeti in izpolnjeni  z originalno  snovjo,  z  brezoblično  snovjo  –  s  surovim  materialom  vseh  stvari.  Deset tisočkrat toliko, kot je že bilo narejeno, je še lahko narejeno in tudi takrat še ne bi izčrpali zaloge univerzalnega surovega materiala. 

Nihče torej ni reven, zato ker bi bila narava revna ali zato, ker ne bi bilo dovolj materiala.

Narava  je  neizčrpna  zakladnica  bogastva;  zalog  nikoli  ne  bo  zmanjkalo.  Originalna  snov  je podkrepljena  z  ustvarjalno  energijo  in  ves  čas  proizvaja  nove  oblike.  Ko  je  zaloga  gradbenega materiala izčrpana, ga je več proizvedenega. Ko se izčrpa prst, tako da hrana in materiali za oblačila več ne rastejo na njej, bo le-ta obnovljena ali pa se bo proizvedlo še več prsti. Ko bo vse zlato in srebro izkopano iz zemlje, pa če bo človeštvo še vedno na takšni stopnji socialnega razvoja, da bo potrebovalo zlato in srebro, ga bo še več proizvedenega iz brezoblične snovi. Brezoblična snov se odziva na potrebe človeštva; ne bo dovolila, da bi svet bil brez katerekoli dobre stvari. 

To velja za človeka kolektivno. Rasa kot celota je vedno obilno bogata in če so posamezniki revni, je to zato,  ker  ne  sledijo  določenemu  načinu  počenjanja  stvari,  ki  posameznika  naredijo  bogatega. Brezoblična snov je inteligentna, je snov, ki misli. Živa je in je vedno naravnana k več življenja. 

Naraven  in  prirojen  impulz  sili  življenje,  da  bi  še  bolj  živelo;  to  je  narava  inteligence,  da  se  želi razširiti in zavesti, ki išče možnosti za širitev meja in iskanje polnejšega izraza. Vesolje oblik je bilo ustvarjeno iz brezoblične žive snovi, ki se je prelila v oblike, z namenom, da bi se bolj polno izrazila. 

Vesolje je prekrasna živa navzočnost, ki se nenehno samo po sebi giblje proti več življenja in bolj polnemu delovanju. 

Narava je oblikovana za napredek življenja in njen gonilni motiv je porast življenja. 

Zaradi tega je vse, kar lahko morda prispeva k življenju, obilno zagotovljeno. Pomanjkanja ne more biti, razen  če  bi  Bog  nasprotoval  samemu  sebi  in  izničil  svoje  lastno  delo.  Revni  niste  zaradi pomanjkanja zalog bogastva. To je dejstvo, ki ga bom razodel malo naprej, da so zaloge brezoblične snovi na razpolago moškemu ali ženski, ki bosta delovala na določen način. 

naprej >>>