Članek
Vtis rasti (stran 48-50)
Objavljeno May 24, 2015

NE  GLEDE  NA  TO,  ALI  ŽELITE  SVOJ  POKLIC  ZAMENJATI  ALI  NE,  mora  biti  vaše  trenutno delovanje takšno, da se nanaša na posel, v katerega ste trenutno vključeni. 

V posel, ki ga hočete, lahko pridete s konstruktivno uporabo posla, v katerega ste trenutno vključeni – z opravljam dnevnega dela na določen način. 

In v kolikor ima vaš posel opravka z ljudmi, naj bo osebno ali preko pošte, mora biti ključna misel vseh vaših naporov sporočanje vtisa rasti. 

Rast je tisto, kar iščejo vsi ljudje, je gonilna sila brezoblične inteligence v njih, ki išče poti polnejšega izražanja. 

Želja  po  napredku  je  prirojena vsemu  naravnemu;  je osnovna gonilna  sila vesolja.  Vso  človeško delovanje temelji na želji po rasti. Ljudje si prizadevajo za več hrane, več oblačil, boljše zavetje, več razkošja, več lepote, več znanja, več radosti – rast v nečem, več življenja. 

Vsaka  živa  stvar  čuti  to  potrebo  po  stalnem  napredku,  tam,  kjer  se  rast  življenja  preneha,  takoj nastopita razkroj in smrt. 

Človek  to  nagonsko  čuti,  zato  si  neprekinjeno  prizadeva  za  več.  Ta  zakon  neprekinjene  rasti  je razložil Jezus v prispodobi o talentih: Samo tisti, ki si pridobijo več, obdržijo nekaj, tistim, ki nimajo nič, se bo vzelo še tisto, kar imajo. 

Normalna želja za rastočim bogastvom ni zlo ali graje vredno. Je preprosto želja za bolj bogatim življenjem. Je težnja. 

Zato, ker je to najgloblji nagon njihove narave, vse ljudi privlači k tistim, ki jim lahko ponudijo več v pomenu življenja. 

Z upoštevanjem določene poti, kot je bila opisana na predhodnih straneh, vam je zagotovljena stalna rast in delite jo vsem, s katerimi prihajate v stik. 

Postanete ustvarjalni center, iz katerega se deli rast za vse. 

Bodite prepričani o tem in prenesite zagotovilo o tem dejstvu na vsakega moškega, žensko in otroka, s  katerim  pridete  v  stik.  Ne  glede  na  to,  kako  majhna  je  izmenjava,  tudi  če  prodajate  bombone majhnemu otroku, vnesite v to občutek rasti in zagotovite, da bo naredil vtis na kupca. 

Prenašajte vtis napredka z vsem, kar počnete, tako da bodo vsi ljudje dobili vtis, da ste “napredujoča osebnost” in da dvigate vse, ki pridejo v stik s vami. Tudi ljudem, ki jih srečate v družabnem življenju – brez misli na posel in brez namena, da bi jim kaj prodali – dajte občutek rasti. 

Ta vtis lahko prenašate z vzdrževanjem neomajnega zaupanja, da ste sami na poti rasti in dovolite, da to zaupanje navdihuje, napolni in prežema vsako dejanje. 

Počnite  vse,  česar  se  lotite,  s  trdnim  prepričanjem,  da  ste  napredujoča  osebnost  in  da  dajete napredek vsem okoli sebe. 

Občutite, da postajate bogati in da s tem, ko to postajate, tudi ostale delate bogate in prenašate koristi na vse. 

Ne bodite domišljavi in ne bahajte se po nepotrebnem s svojim uspehom; resnična vera ni bahava. Kadarkoli  naletite  na  bahavo  osebo,  ste  našli  nekoga,  ki  je  naskrivaj  dvomeč  in  prestrašen. Preprosto začutite vero in naj deluje v vsaki izmenjavi (stiku). Naj vsako dejanje, ton in videz izražajo tiho zagotovilo, da postajate bogati – da ste pravzaprav že bogati. Besede ne bodo potrebne, da bi to sporočali drugim. V vaši prisotnosti bodo imeli občutek rasti in znova jih boste privlačil. 

Na druge morate narediti takšen vtis, da bodo čutili, da v povezavi z vami tudi sami rastejo. Zdaj vidite, da jim dajete večjo uporabno vrednost, kot je vrednost denarja, ki ga prejemate od njih. 

Bodite  pravično  ponosni,  da  to  počnete  in  dajte  to vedeti  vsakemu  in  nikoli  ne  boste  čutili pomanjkanja strank. 

Ljudje bodo šli tja, kjer bodo doživeli občutek rasti in najvišja inteligenca, ki si želi rasti v vsem in ki pozna vse, bo napotila proti vam ljudi, ki še nikoli niso slišali za vas. Vaš posel bo strmo rasel in presenečeni boste  nad  nepričakovanimi ugodnostmi,  ki  jih  boste srečevali.  Iz dneva  v  dan  boste lahko delali večje kombinacije, si zagotavljali večje prednosti in vstopili v primernejši posel, če boste tako želeli. 

Vendar  ob  tem,  ko  to  počnete,  ne  smete  izgubiti  predstave  o  svoji  viziji,  kaj  hočete  doseči,  ali svojega zaupanja in odločnosti, da to dosežete. 

Naj  vas  tukaj  še  enkrat  posvarim  glede  na  motive:  Varujte  se  pred  zahrbtno skušnjavo,  da bi  si pridobili moč nad drugimi. 

Nič  ni  tako  prijetno  neoblikovanemu  ali  delno  razvitemu  razumu,  kot  izvajati  moč  prevlade  nad drugimi. Želja vladanja za sebično zadovoljitev je bila prekletstvo sveta. Skozi nešteta stoletja so kralji in velikaši prelivali kri v svojih bitkah za razširitev svojih gospostev – ne zato, da bi zagotovili več življenja za vse, ampak zato, da bi s pridobili več moči. 

Danes  je  glavni  motiv  v  poslih  in  v  industrijskem  svetu  enak:  Ljudje  razporejajo  svoje  armade dolarjev in zapravljajo življenja in srca milijonov v istem norem pehanju po prevladi nad drugimi. 

Trgovski kralji, tako kot politični kralji, se navdušujejo nad slo po moči. 

Varujte se skušnjave po oblasti, postanite “mojster”, da vas bodo imeli za takšno osebo, ki je nad običajno čredo, da boste dajali vtis radodarnosti in podobno. 

Razum, ki se trudi za oblast nad drugimi, je tekmovalni razum in tekmovalni razum ni ustvarjalen. Da bi obvladovali svoje okolje in usodo, ni nobene potrebe za obvladovanjem sobivajočih in resnično, kadar zapadete v svet boja za višji položaj, postanete odvisni od usode in okolja, takrat pa možnost, da postanete bogati, postane stvar slučaja in špekulacije. 

Varujte se pred tekmovalnim razumom! Nobene boljše trditve o principu ustvarjalnega delovanja ni možno postaviti, kot je priljubljena izjava zadnjega “Zlatega pravila” Jonesa iz Toleda: “Kar hočem zase, hočem za vsakogar.”

naprej >>>