Članek
Povzetek znanstvenega pristopa k pridobivanju bogastva (stran 58-59)
Objavljeno May 25, 2015

OBSTAJA MISLEČA SNOV, IZ KATERE SO NASTALE VSE STVARI, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja. 

Misel v tej snovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v misli. 

Človek lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli. 

Da bi to lahko naredil, mora človek prestopiti iz  tekmovalnega v ustvarjalno mišljenje. Vnasprotnem primeru se ne more harmonično ujeti z brezoblično snovjo, ki je v duhu vedno ustvarjalna in nikoli tekmovalna. 

Človek lahko pride v popoln harmonični odnos z brezoblično snovjo z vzdrževanjem žive in iskrene hvaležnosti za blagoslove, ki jih ta polaga predenj. Hvaležnost poveže razum človeka z inteligenco snovi, tako da so človekove misli sprejete v brezoblično. Človek lahko ostane na ustvarjalnem nivoju  samo ob  povezavi z  brezoblično inteligenco skozi  globoko  in stalno občutenje hvaležnosti. 

Ustvariti mora jasno mentalno sliko stvari, ki jih hoče imeti, narediti ali postati in to mentalno sliko mora vzdrževati v svojih mislih, medtem ko je globoko hvaležen najvišjemu za vse te želje, ki so bile uslišane. Človek, ki želi postati bogat, mora uporabiti svoj prosti čas za premišljevanje svoje vizije in za iskreno zahvaljevanje, da mu je realnost dana. Ne morem dovolj  poudariti  pomena  pogostega  premišljevanja  mentalne  predstave,  združene  z neomajnim zaupanjem in gorečo hvaležnostjo. To je proces, s katerim se vtisnejo predstave v brezoblično in sproži delovanje ustvarjalnih sil. 

Ustvarjalne  energije  delujejo  po  uveljavljenih  kanalih  naravne  rasti  in  industrijskega  in družbenega reda. Vse, kar je vključeno v njegovo mentalno predstavo, bo zagotovo prispelo k človeku, ki sledi zgornjim navodilom in katerega zaupanje ne omahuje. Kar hoče, bo prišlo k njemu po uveljavljenih trgovskih in komercialnih poteh. 

Da bi lahko sprejel svojo lastnino, ko je pripravljena, da prispe k njemu, mora biti človek v dejavnosti na način, ki povzroča, da več kot zapolnjuje svoj trenutni položaj. Zapomniti si mora odločnost, da postane bogat skozi uresničitev svoje mentalne predstave. Vsak dan mora narediti vse, kar je  možno narediti tisti dan in skrbeti, da opravi vsako dejanje na uspešen način. Uporabna vrednost, ki jo da vsaki osebi, mora presegati denarno vrednost, ki jo  prejme,  da  vsaka  izmenjava  ustvarja  več  življenja,  pri  tem  mora  vzdrževati  napredno mišljenje, da bo vtis rasti sporočen vsem, s katerimi pride v stik. 

Vsi ljudje, ki prakticirajo predhodna navodila, bodo zagotovo postali bogati in bogastvo, ki ga bodo prejeli, bo točno proporcionalno določnosti njihove vizije, trdnosti odločnosti, čvrstosti njihovega zaupanja in globini njihove hvaležnosti. 

- konec -