Članek
Opel Grandland X
Objavljeno Aug 02, 2021

Opel Grandland X je primeren za prav vse vaše pustolovščine. Je izjemen avto, ki na cesti obrača prav vse glave. Za to poskrbi dovršen izgled – ima izrazite poteze in mišičasto zasnovo, dopolnjuje pa ga športni stil. Vse to pa je zaokroženo z veliko mero elegance. 

Zakaj se odločiti za Opel Grandland X 

Avtomobil pa ni samo lep na pogled, ampak je predvsem izjemno udoben. Za to poskrbi notranjost avtomobila, kjer na vas čakajo mehki materiali, oblikovanje sedeža po meri telesa in po želji oblazinjene površine. Med drugimi lahko svojemu jeklenemu konjičku dodate tudi streho v drugi barvi, panoramsko streho, ambientalno osvetlitev ter usnjeno oblazinjene sedeže in volan.

Opel Grandland x

Boljša vidljivost 

Med drugimi ponuja tudi Led žaromete AFL, ki zagotavljajo do 30 % boljšo vidljivost kot navadne halogenske luči. Dolge luči se uravnavajo avtomatsko. To pomeni, da se dolge luči, s pomočjo kamere, samodejno prilagodijo okolju, ko kamera zazna, da se nasproti pelje vozilo. Prilagajanje luči vam je na voljo v naslednjih situacijah: osvetlitev odcepa, za podeželje, avtoceste, v naseljih, za slabo vreme in dinamična osvetlitev ovinka pred vami. 

Opel Grandland x

Regulator hitrosti in zaviranje v sili

Opel Grandland X poskrbi za vašo varnost na vsakem metru. Napredni sistemi poskrbijo za varno vožnjo z vzdrževanjem hitrosti med 30 in 180 km/h. Poskrbi pa tudi za primerno varnostno razdaljo – vaše vozilo po potrebi upočasni ali pa ga celo popolnoma ustavi. Tako je vaša vožnja še bolj sproščena in brez skrbi po trčenju, saj le-to preprečuje napredna, vgrajena tehnologija. V primeru nenadnega zaviranja oziroma zaviranja v sili vas na to opozori sistem z zvočnim signalom. Opozori vas v primeru nevarnih situacij, ko se vam preveč približa avtomobil, pešec, kolo, motorist ali pa kakšna druga ovira. V tem primeru avto spusti zvočni signal in po potrebi začne zavirati ali pa se celo popolnoma ustavi. Popolna ustavitev pa je odvisna od ovire pred vami, od hitrosti s katero se približujete oviri in hitrosti premikanja ovire. V nekaterih primerih se avto ne bo ustavil popolnoma sam, ampak bo pričel z zaviranjem in vas na oviro opozoril z zvočnim signalom, nato pa avtomobilu pri zaviranju pomagate sami. 

Opel Grandland x ogrevanje sedežev

Varnost, 360 stopinjska kamera in pomoč pri parkiranju 

Ena izmed številnih prednosti je tudi sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu, ki poskrbi, da ostanete na vašem voznem pasu tudi v slabših vremenskih razmerah ali ko pri vožnji niste popolnoma zbrani. Tako se lahko s pomočjo napredne tehnologije izognete nenadnemu trčenju in nenamernemu premiku iz trenutnega voznega pasu. 360 stopinjska kamera vam nudi pomoč parkiranju, saj z njeno pomočjo ne morete spregledati predmetov pred in za avtomobilom. Izjemen pa je tudi parkirni pomočnik, ki prevzame nadzor nad vašim bočnim parkiranjem. Tako boste lahko vedno brez težav parkirali kjerkoli.

Oplovi asistenčni sistemi

Kaj pa udobje in povezljivost 

Na voljo so vam tudi ergonomsko aktivni sedeži z ogrevanjem prednjih in zadnjih sedežev, prostoročni pomik prtljažnih vrat, katere lahko odprete tudi z zamahom noge pod zadnjim odbijačem. Na vas čaka prostoren prtljažnik, možnost navigacije na notranjem zaslonu, brezžično polnjenje in mnoge druge.

Dodatna oprema

Različni modeli 

Avtomobil Opel Grandland X se lahko pohvali s tremi različnimi modeli. Mednje spadajo modeli Selection, Innovation in Ultimate. Stopnjo opreme Selection sestavljajo 40,6 cm jeklena platišča, zadnje LED luči, regulator hitrosti in instrumentalni informacijski zaslon za voznika. Stopnjo opreme Innovation sestavlja nadgradnja opreme Selection. Tu vam je dodatno na voljo: 45,7 cm platišča narejena iz lahkih kovin, parkirni senzorji spredaj in zadaj, samodejna elektronska klimatska naprava, preklopni zadnji sedeži za prevoz daljših predmetov in nastavljivo dno prtljažnega prostora. Modelu Ultimate pa k stopnji opreme Innovation dodamo še 48,3 cm diamantno brušena platišča iz lahkih kovin, LED prilagodljiva žarometa AFL, streho v drugi barvi, ergonomsko aktivna prednja sedeža, ogrevanje prednjih, zadnjih sedežev in volana, in izjemen 20,3 cm zaslon na dotik. 

Kako deluje Oplov asistenčni sistem