Članek
Monika Bračika hvala!
Objavljeno Feb 20, 2015

Preberite zahvalo Aljoše Kousa Moniki Bračika za mentorstvo in pomoč. Bravo obema, tako dijaku, kot profesorici tudi iz moje strani :) 

p.s. .... Moniko tudi jaz velikokrat prosim za kakšen nasvet, zato dobro vem, o čem govori Aljoša :)  

Sonce sveti, vikend je pred vrati, možgani počasi romajo na off. Za mano je moj prvi uradni delovni teden, ja imam že 5 dni delovne dobe! V prejšnjem post-u semse že zahvalil določenim osebam, organizacijam, njihova kontribucija je neverjetno botrovala k mojemu napredku. Največja zahvala pa gre gospe Moniki Bračika. Leta 2010 me je vzela pod svoje okrilje, mi nudila mentorstvo, naučila neverjetno veliko stvari. Vsakič, ko prebiram najine začetne maile, se nasmejim kakšen "klinac" sem bil in v kakšno osebo sem odrasel.

Moje prvo predavanje na Agenciji Poti je bilo pod njenim okriljem. Še sedaj pomnim kako so se mi šibila kolena, kakšen neverjeten cmok se je kopičil v grlo, s kakšnim tresočim glasom sem izrekel svoje ime in priimek, kako se je trema odražala na gestikulaciji rok. Pogledala me je, mi prikimala, da to lahko odlično izpeljem in kar naenkrat so me morali prekiniti, ker sem prekoračil čas. smile emoticon

Postopoma sem napredoval, ko je nastopil čas za sledeče besede: "Znanje, ki se sebično drži zase je slaba energija - asocialna in zato uničuje zdrav duh in telo ali pa propade! Vsak učitelj potrebuje učenca in vsak učenec potrebuje mentorja. Jaz tebi nudim vso znanje katerega posedujem, upam da boš le-to vračal drugim."

In tako se je pričel moj pohod mentorstva. Deljenje znanja, ki privede do sreče, dodatnega znanja, nasmeška, boljše komunikacije. Prav tako je izrekla, da me je naučila kar me je lahko, da je sedaj na meni, da se izkažem in da uvidi kaj sem ustvaril iz sebe. Izrekel sem: "V roku petih let se specializiram v svoji branži in odprem svoje podjetje." Kje sem danes? Ravno tam. Neverjeten občutek.

V meni se sproščajo vsi pozitivni hormoni. Adrenalin, serotonin, dopamin, oksitocin. Sama pozitivna konotacija. Mama 2, iz vsega srca hvala. Prvi cilj je zadan, sedaj pa naprej. Če si močno želite uspeti, pisati sanje, uresničevati cilje, potem naberite zadnje atome moči, jih preusmerite v trdo delo, navlečite nasmešek na obraz, stisnite zobe in uspelo vam bo. Uspelo je meni, mojim prijateljem, uspe lahko tudi vam!