Članek
Zakaj cenimo prisotnost vseh piscev na sistemu PublishWall
Objavljeno Feb 25, 2018

Ta objava je odgovor na pisanje Grega Zupana pod naslovom:

Burkina Faso, Gates in Žabjekova paranoja

kjer me nagovori s temi besedami:

Dejstvo je, da PW potrebuje moderatorja, ki bi take blodnje, ki niso osnovane na dejstvih, brisal. PW si avtorjev kot so Žabjek, Svet, Čučak, Babić, ... ne zasluži.

(posredno odgvarjam tudi anonimnemu g. Petru Klepcu in ostalim, ki so se pritoževali nad moderiranjem)

----------

Greg, pozdravljen
Ker se tega problema zavedamo, smo že pred časom pričeli sodelovati z aktivisti in civilnimi iniciativami, da pokažemo primere pravilne uporabe našega sistema. 

Tako je nastal dosjemilkonovic.si, cenzura.si, celicamestu.si, sedaj je v pripravi spletna stran preganjane slovenske novinarke, ki jo želi slovensko sodišče spraviti za rešetke pshiatrije, kljub temu da je popolnoma zdrava. Pripravljajo se materiali za civilno iniciativo, ki se ukvarja s 3. razvojno osjo in še en velik projekt (naš največji do sedaj), o katerem ta trenutek še ne bom pisal. Lani smo na tak isti način naredili referendumdrugitir.si in pomagali g. Viliju Kovačiču pri preboju v medijski prostor, kar mu prej, ko nas še ni bilo, s primerom TEŠ6 ni uspelo. Navedbe lahko preverite pri g. Kovačiču. Tudi spletni medij vfokusu.com je primer aktivizma in dela neodvisnih novinarjev, ki pomaga pri odpiranju medijskega prostora.

Vse omenjene strani (in druge, ki jih nisem omenil) so narejene na PublishWall platformi, imajo enak uporabniški račun, identičen vašemu ali mojemu, kjer sedaj pišem to objavo. Dodatno imajo "pripeto" svojo (.si, .com) domeno in seveda lasten dizajn. Tako je nastala že množica spletnih strani za podjetja in institucije v Sloveniji in od lanskega leta tudi na Hrvaškem. Pomeni, da poleg tega, da smo aktivno angažirani pri tem, da pomagamo pri ustvarjanju zanimivih medijskih projektov  in s tem primerov dobre prakse, delamo tudi na razvoju, ker gradimo lasten sistem in razvijamo svoja orodja za izdelavo spletnih strani, ki so med sabo povezana v enovit sistem oziroma družbeno omrežje. Ker za nami ne stoji investitor, vse počnemo v lastni režiji, kar je težko, ampak vztrajamo in bomo to počeli, dokler zadanih ciljev ne uresničimo.



PublishWall je bil od začetka postavljen tako, da odpira prostor, da lahko vsakdo napiše tisto, kar želi. Seveda prihaja tudi do zlorab in do pisanja neumnosti in priznam, da to tudi meni ni všeč, sploh kadar se dogajajo slabo ali narobe prevedeni članki. Vendar Blog del PWja nima uredniške politike, razen izpostavljanja blogov (tudi tu velja bolj odsotnost, kot prisotnost urednikovanja) in tako bo tudi vnaprej. In ne vem, če bo kdaj drugače. To ni stvar ga. Dajane, g. Božana ali kogarkoli tretjega, ampak pravila, ki so bila postavljena na začetku in se še ne bodo menjala. Odreagirali bomo takrat, ko nas bo k temu pozvalo sodišče (se je že zgodilo) in takrat, ko bodo sporna pisanja prijavili drugi uporabniki. Vendar .. ne pričakujte, da bom takoj skočil v zrak in kar vse brisal. Mogoče bi lahko to naredil pri očitnih neumnostih, kratkoročno bi nam to zagotovo koristilo (mi naredilo tudi ogromno dodatnega dela), vendar bi posledično sprožili kup negativnih odzivov, ker bi bil marsikdo prepričan, da objavlja stoodstotno resnico in mu delamo krivico, ker je naša ocena seveda subjektivna in zanj napačna. Poglejte, kakšne burne odzive ste mi pripravili, ko sem bil prisiljen brisati nesramno obnašanje in direktne žaljivke, zbadanje in celo direktne verbalne napade na portal in blagovno znamko.

Cenimo prisotnost vseh piscev na sistemu PublishWall, Vas, kot tudi tistih, ki so bili omenjeni in jih Vi ne marate. S svojim delom so na našem sistemu dobrodošli in dokler ne kršijo pogojev uporabe jih mi ne bomo preganjali ali naganjali iz portala.

in še: Vsak uporabnik je v prvi vrsti sam odgovoren za svoje pisanje. 

Spoštovani Greg. Če bi radi reševali svet pred neumnostmi, se dajte prosim lotiti virov teh materialov, ki potem končajo tudi pri nas. In ti viri so velikokrat največje korporacije, kot je npr. Youtube ali Facebook. V povezavi si poglejte material iz Youtube-a, kjer nekdo razlaga, da na luni živi že 250 milijonov ljudi. To je včeraj ga. Dajana objavila (in potem izbrisala) tudi na PWju, zato sploh vem za to. Ali si Youtube, kot največji svetovni medij z video vsebinami zasluži, da so tam objavljene takšne "neumnosti"? Tam boste našli tudi kup materiala, da je zemlja ravna in mnogo mnogo še večjih "oslarij". Pa kot vidite to youtubovcev nič ne moti.

Naknadni pripis: nekdo me je v vmesnem času že opozoril in protestiral, kako si lahko dovolim trditi da na Luni ne živi 250 milijonov ljudi. Kako vem, da na Luni ni 250 milijonov ljudi? In ali sem bil tam, da lahko kaj takega trdim. Torej ...? Resnica je presneto zmuzljiva reč. Ni ena, jih je toliko, kot je različnih mnenj.

Omenjeni video:

Torej, kaj zdaj? Mislim, da nam lahko pomagate tako, da se vključite v civilne iniciative ali kako drugače opozarjate na probleme, ki so se nakopičili v naši družbi. Mnogo je načinov, kako se da kaj narediti. Pljuvanja, zbadanja, vreščanja, preklinjanja in povzročanja škode na portalu pa ne bom več toleriral. Kdorkoli bo to naredil od danes dalje, ga blokiram za teden dni, potem za mesec dni in do dokončnega zaprtja uporabniškega računa. Če bo potrebno bom zaprl tudi komentiranje neprijavljenim. To možnost smo že večkrat preigravali, mogoče je čas, da naredimo tudi ta korak.

Ker vem, da želite dobro in niste slabonameren se mi je zdelo prav, da Vam obširneje pojasnim, zakaj ne blokiram in ne urednikujem narobe prevedenih člankov in podobnih streljajev v prazno. Sistem bo v naslednjih letih enormno rastel in bi uveljavitev takšne storitve bila odprtje pandorine skrinjice. Že sedaj ne bi bil dovolj en adminstrator, da bi vsebine preverjal. Ker jih je preveč. Niti prebrati ne bi mogel vsega, kar se v enem dnevu nabere na PublishWallu, kaj šele, da bi potem kvalitetno ocenil, kaj ostane in kaj se izbriše. Ker če pregledujete vsebino vnaprej, morate preveriti vse, tudi medije, podjetja, dosjeje, strani civilnih iniciativ, itd ... Tudi tam se dogajajo napake. Banalen primer: Če bi vprašali našega predsednika vlade, g. Mira Cerarja glede vsebine na spletni strani referendumdrugitir.si, bi vam odgovoril, da so vsi argumenti nepravilni (sklepam po izjavah v drugih medijih), morebiti celo sovražni govor ali vsaj fakenews. Torej bi administrator, ki bi imel podobno mišljenje ali bi za nasvet vprašal nasprotnike, spletno stran verjetno ... zaprl!?

Zatorej cenimo prisotnost vseh piscev na sistemu PublishWall, Vas, kot tudi tistih, ki so bili zgoraj omenjeni in jih Vi ne marate. S svojim delom so na našem sistemu dobrodošli in dokler ne kršijo pogojev uporabe jih mi ne bomo preganjali ali naganjali iz portala.

lp

Prosil bi, če medsebojno komunikacijo, ki se ne tiče te teme prestavite na kakšen bolj primeren blog. Hvala

Živjo Radmila. Oprosti moji odsotnosti. Pravilno, da žalitev prijaviš na spletno oko. Naredi printscreen, ker žaljive komentarje moram izbrisati, ko sem o tem obveščen. Lp

Preveč si laskaš. Sprejel sem določene odločitve in če je to absolutizem, tudi prav.

Greg, ne odpiraj diskusije, ker za njo nimam časa. Res ga nimam. Če se čutiš dolžnega preganjati drugače misleče pojdi k izvoru tvojega "problema", torej youtube, facebook, itd, od kjer vse materiale prinesete sem. So pravila, ki veljajo za vse. Jaz sem tisti, ki enkrat za nekoga bolje in drugič slabše ta pravila izvaja. Vsak lahko kaj zahteva in v praksi je temu res tako, ker vsi nekaj hočete. PW je koda + mreža uporabnikov, jaz sem pa človek :)

Dajana :)...hvala za povabilo na Inno Jarovajo, ki trdi da je Zemlja ravna.....a bolj verjamem svojemu očetu, ki je letel okoli sveta, kakor Inni jarovaji, za katero praviš da je vsevedna duša, kar pa očitno ni.. Verjetno ti je znano moje mnenje o Grabovoju. Ne trdim da številke nimajo nobenega vpliva na zelo subtilnem nivoju višjih duhovnih teles, toda jaz osebno se zdravim z aromaterapijo in zeliščnimi tinkturami, do sedaj dovolj uspešno, da mi ni treba obiskovati družinskega zdravnika Dne 26 jan 2017 sem na objavi Zim Zelena z naslovom Grigorij Grabovoi dala naslednji komentar: O Grigori Grabovi nimam dobrega mnenja.......mu ne verjamem, da je utelešenje Jezusa Kristusa, ga ne čutim v zavesti Kristusa.... ne izžareva tistega, kar izžareva Jezus....ego mu še kar nagaja verjetno je sam zaveden, v napačno mnenje o sebi in s tem zavaja druge.....(ne mislim, da to počne namenoma kot manipulacijo) kar je bilo lani narejeno v Beogradu, med predavanjem njegove predstavnice, je bilo slabo......slišne frekvence zvoka, ki so se pojavile med predavanjem, niso bile pozitivne. .........Takoj me je zabolela glava od tega zvoka in čutila sem neprijeten in nezaželjen vdor v svoj sistem ......... ( luknja v avri). Skozi odprt portal iznad Beograda so prišle slabe astralne entitete ........ (to je videl moj duhovni učitelj, ki je jasnoviden in sem mu pokazala ta dogodek posnet na videu) tudi če številčni nizi delujejo v nekaterih primerih, me takšno zdravljenje ne zanima, ker ni od resničnega Svetega Duha.......saj oseba, ki misli da je Jezus Kristus, ni v resnici in ne deluje v resnici......in zato ne more posredovati resnice. njegova tehnika domenvnega **vaskrsavanja** umrlih je nadve čudaška ...gledala sem video, kjer so ga razkrinkali glede tega, a zdaj žal tega videa ne najdem več.......kar je žalostno, glede na to, da vidim, koliko je videov, ki mu pojejo hvalnice, katere si po mojem mnenju ne zasluži..... menim, da gre za astralne duhovne tehnike......ki ne vodijo nikamor drugam....... kakor v sam astralni nivo, ki je svet iluzije upam, da moje mnenje ni žaljivo niti vulgarno........ nimam slabega mnenja o tistih ljudeh, ki jih je Grabovoi zavedel, da mu verujejo da je Jezus Konec komentarja iz jan 2017 Dajana, upam da nisi užaljena, ker povem kar si mislim o Grabovoju. Nikakor pa nimam slabega mnenja o tebi, ker mu verjameš in imaš morda celo pozitivne izkušnje z uporabo številčnih nizov.......Na Univerzi Jaz Sem nas je psiholog pokojni dr. David Joshua Stone učil, da ima vsaka oseba na duhovnem nivoju t.i. gematrično ali geometrično telo, v katerem so shranjene kode oz matematične formule našega bitja. Če se te formule spremenijo, se spremeni tudi izražanje duše na nižjih nivojih bivanja....zaradi tega lahko razumem pomen števil, a kot sem zgoraj zapisala, Grigori Grabovoi nima mojega zaupanja, še posebno ker trdi, da je delna inkarnacija Jezusa, o čemur imam jaz nasprotno mnenje Ker pa imamo vsi svobodno voljo, te ne obsojam, ker slediš naukom Grigori Grabovoi in te zaradi tega ne žalim ali smešim, še posebej če si ti s tem naukom zadovoljna. Ti pa srčno želim, da ne nasedaš nikomur, ki trdi da je Zemlja ravna.....če imaš čas, preberi moje komentarje v objavi Flat Earth teroija ravne Zemlje je smešna iz kom #19.....da vidiš, zakaj je meni to popolnoma zblojena ideja......poglej tudi ta video, kjer se lepo vidi naša okrogla Zemlja in vprašaj Inno Jarovajovo, ko jo vidiš, kako komentira te posnetke iz satelita, ter dejstvo, da ladje in letala nenehno plujejo oz letijo okoli sveta https://www.youtube.com/watch?v=P5_GlAOCHyE

Stoyan......kom #17....ne nasedaj neumnosti o ravni Zemlji.......poglej vse planete v sončnem sistemu in boš videl, da so vsi okrogli, tako kakor tudi vsi ostali planeti v vesolju.... krogla kot temeljna oblika planetov je posledica naravnih zakonov fizike pri nastanku planetov, teorijo ravne Zemlje so razvili ljudje z ravnimi možgani :( če imaš čas, lahko pogledaš moje komentarje Andreju Bajtu, ki je ravno tako trdil, da je Zemlja ravna v moji objavi Teorija Ravne Zemlje je smešna ne pozabi, da so Indijski modreci Rishiji že v Vedah pred tisoči let povedali, da je Zemlja okrogla in da se vrti okoli Sonca Ali boš verjel astronomiji in razsvetljenim modrecem, kot so Rishiji ali tem novodobnim blodnjam? Se pa strinjam s tvojim komentarjem o neprimernosti blogov, v katerih so glavna in edina tema objav drugi blogerji na PW v hudo žaljivem tonu http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/234771/flat-earth-teorija-ravne-zemlje-je-smesna

Branko en video zate, tista o 250 milijonih ljudi na luni je res bosa, kaj pa praviš na tole? https://www.youtube.com/watch?v=jtqGcZH1E2M

https://www.spletno-oko.si/index.php Za žaljiv govor zoper posameznika se štejejo vse vsebine, ki: so žaljive, in katerih namen je razžalitev posameznika so obrekljive, in katerih namen je zavestno raznašanje laži o posamezniku škodijo časti in dobremu imenu posameznika Razžalitev, obrekovanj, žaljivih obdolžitev in drugih kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime (158. – 169. Člen KZ-1) Policija ne preganja po uradni dolžnosti. Če se čutite razžaljene ali menite, da določena vsebina škodi vaši časti in dobremu imenu, lahko zoper tistega, ki vas je razžalil, s pomočjo odvetnika podate civilno tožbo. Na voljo imate tudi druge možnosti za ukrepanje: od administratorja portala, na katerem se nahaja nesprejemljiva vsebina, lahko zahtevate odstranitev vsebine. Po 11. členu Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ta nosi odgovornost za nezakonito vsebino, če te ne odstrani oziroma ne onemogoči dostopa do nje nemudoma po tem, ko izve za njeno protipravnost. na družbenih omrežjih (npr. Facebook, Twitter …) lahko prav tako oddate prijavo za odstranitev vsebine, lahko pa tudi blokirate osebo – navodila.

Branko, prosim da ukrepaš v zvezi z objavo Grega Zupana o Radmili Čučak in homeopatiji z dne 11.6. 2018 , v katerem imenuje zdravnike homeopate šarlatane in mazače Rekel si, da boš žaljive blogerje ustavil z prepovedjo oz blokado Prosim da te objave ne izbrišeš, ker bom o njej naslednji teden obvestila Slovensko homeopatsko društvo, da vidijo kako jih dotična oseba žali in ruši ugled slovenske homeopatije ......je pa tukaj v tvojo vednost, zato prosim da Grega Zupana blokiraš, tako kot s obljubil v svoji objavi Hvala in lep pozdrav, Radmila Čučak http://www.publishwall.si/emona00a1/post/399401/radmila-cucak-in-homeopatija

Radmila... glede vaskrsanih, v Rusiji obstaja nekaj forumov... vaskrsli nikoli ne pridejo ljudem, ki ne verjamejo v to... ne more jih vsak videt, niti slučajno... eni ženski se javlja njen mož v sanjah, da bi prišel nazaj, meni se javlja moj bivši fant, ki je umrl leta 2013... ko bosta tu, bomo naredili intervju, tako, da bodo vsi nejeverni Tomaži to videli. Sicer pa ti dam o vaskrsenju intervju od Inne... čaki mal... tale video je iz facebooka... ne vem, če bo tukaj delal... če ne pa, ga glej na FB-ju https://www.facebook.com/1410307105933207/videos/1584183308545585/

Radmila, Grabovoj niti slučajno nima samo številčnih nizov, to dobi enostavno kanalizorano neposredno od Boga, in te dobi lahko vsak človek, jaz vidim številke vsepovsod. Grabovoj ima preko 500 avtorskih seminarjev, z mislimi popravlja letala, preprečeval je jedrske nesreče... samo nekaj stvari, ki jih je zmožen in ki jih je počel in to počne.. On ima razvite vse možganske celice, mi pa imamo razvitih... koliko... 3 - 4 procente... Kar mi vidimo okoli nas s fizičnimi očmo je 10% tega, kar obstaja. Vsak človek pa je na svoji vibraciji.:) Kar si ti misliš o njem, si pač misliš. :) To je v redu. :) Obstajajo realnosti. Nešteto nešteto realnosti obstaja. Prav, ti si misliš o G-ju, svoje. Jaz svoje. :) lp

Joj, ko pa vidim sto komentarjev od tega psihota in on najbolj komentiran... in vsi ljudje so idioti... in chemtraili so laž (moj sin se v srednji šoli uči o tem)... potem me ne samo mine volja, da bi karkoli tukaj objavila, ampak me mine volja do življenja. In tako je s svetom... Trije procenti ljudi ima ves denar, farmacevtska industrija je podkupila vse, kar leze in gre... ena punčka v našem bloku, stara dve leti stalno joče... starši so jo cepili pred enim tednom... ena nosečnica me je vprašala, da ne ve, kaj narediti, ali naj cepi svojega otroka ali ne... rekla sem ji, da če bi jaz imela zdaj otroke majhne, jih niti slučajno ne bi cepila, takrat, ko so bili moji otroci majhni, pa pač te informacije ni bilo. V glavnem... ljudje smo si sami krivi, ko pustimo psihotike tja, kjer jim ni mesto! Radmila, Inna Jarovaja, vsevedna duša, druga Baba Vanga govori o tem, da je zemlja ravna. :) Ima brezplačno predavanje v nedeljo 24.6. v hotelu Park od 10 do 12 v Ljubljani, do šestih popoldan pa je Grabovojev seminar. Pridi. :) Od srede do nedelje je Šola Valeologije. Poglej informacijo na mojem blogu.

Joj, ko pa vidim sto komentarjev od tega psihota in on najbolj komentiran... in vsi ljudje so idioti... in chemtraili so laž (moj sin se v srednji šoli uči o tem)... potem me ne samo mine volja, da bi karkoli tukaj objavila, ampak me mine volja do življenja. In tako je s svetom... Trije procenti ljudi ima ves denar, farmacevtska industrija je podkupila vse, kar leze in gre... ena punčka v našem bloku, stara dve leti stalno joče... starši so jo cepili pred enim tednom... ena nosečnica me je vprašala, da ne ve, kaj narediti, ali naj cepi svojega otroka ali ne... rekla sem ji, da če bi jaz imela zdaj otroke majhne, jih niti slučajno ne bi cepila, takrat, ko so bili moji otroci majhni, pa pač te informacije ni bilo. V glavnem... ljudje smo si sami krivi, ko pustimo psihotike tja, kjer jim ni mesto! Radmila, Inna Jarovaja, vsevedna duša, druga Baba Vanga govori o tem, da je zemlja ravna. :) Ima brezplačno predavanje v nedeljo 24.6. v hotelu Park od 10 do 12 v Ljubljani, do šestih popoldan pa je Grabovojev seminar. Pridi. :) Od srede do nedelje je Šola Valeologije. Poglej informacijo na mojem blogu.

draga Radmila, ljudje, ki nastopajo v tem videu so znanstveniki. Teorija ukrivljenosti Zemlje dokazano pade žal na vseh nivojih.

Se popolnoma strinjam, Stoyan. Prispevki, kjer v naslovu piše ta in ta je to in to ... to je treba brisat in so nedopustni. No, če bi bila jaz šefica tega portala, Greg Zupan ne bi smel pisati na tem portalu. Saj on ne dela drugega, kot da žali.

znaki ene od psihiatričnih bolezni so, da bolnik ves čas trdi, kako vsi drugi lažejo, samo on govori resnico.

Na tem portalu je en sam problem imenovan Greg Zupan. Človek si misli, da on lahko žali druge, drugi pa njega ne smejo. Ko on zapiše "Zapri smrdljivo gofljo je vse v redu, ko pa mu vrneš z njegovimi besedami pa že grozi s tožbo in advokatom. (psihopat) Sam bi dal na portal pravilo, da bodo vsi članki nekega avtorja, ki z imeni in priimki žaljivo omenja druge pisce člankov avtomatično izbrisani. Škoda se je ukvarjati drug z drugim, ko je toliko perečih problemov doma in v svetu. je pa žal tako, da zgoraj omenjeni avtor dobi bralce njegovih člankov samo v primeru, če žaljivo piše o ostalih avtorjih PW.. Sam bi tudi prepovedal objavljanje člankov in komentrjev v angleščini. lp

Živijo Branko, nič hudega, tudi jaz sem ravnokar prišla domov........veš teh žaljivih komentarjev in objav je bilo malo morje, ampak saj ni pomembno kdor ima žaljiv način komunikacije, je to njegovo ogledalo, ......nobene osebe se ne da spremeniti, zato naj ostane takšna kot je.....sebi v nadlogo vse te besede so kakor jesensko listje, ki jih veter razpiha in ni več sledu o njih.... Lepo bodi in hvala za odgovor :)

Ampak na Luni res živi toliko milijonov ljudi. Zdaj je odpovedan celo let okrog nje, da nebi koga celo prepoznali :-( Glede žaljivosti se pa strinjam, da je potrebno poiskati način za izločanje posebno tistih, ki pri tem vztrajajo. Včasih je samo trenutna reakcija ne kontrolirana to nekako razumem :-)

Slovensko homeopatsko društvo, Kališnikov trg 10, Ljubljana Predsednica Irena Gorišek, dr. med. Tajnik Miloš Žužek, dr. med. Članica Špela Peternelj, dr. med. Predstavnica Slovenije v mednarodnih združenjih LMHI in ECH Irena Gorišek, dr. med. Nacionalna predstavnica Slovenije v Mednarodnem svetu LMHI Predstavnica Slovenije v Pododboru za izobraževanje ECH Predstavnica Slovenije v Političnem pododboru ECH

To žaljivo objavo o homeopatih sem poslala po e-mailu v vednost Slovenskemu Homeopatskemu društvu dne 17.6. 2018 ob 17.00 uri na naslov info@shd.si s spremnim besedilom: Pozdravljeni, v vašo vednost vam pošiljam članek iz držbenega omrežja Publish Wall portal, v katerem oseba Grega Zupan hudo žali homeopatijo. Žali tudi mene, ker zagovarjam homeopatijo in pišem, da imajo homeopati dobre rezultate pri zdravljenju. Prosim za vaš komentar, kako bi lahko dodatno zaščitili ugled slovenske homeopatije, saj je na Publish Wall sistemu vsak dan več tisoč bralcev, točno število ima urednik portala g. Branko Gaber. Hvala in lep pozdrav, Radmila Čučak univ. dipl ekon. Vrhnika

Greg Zupan je hudo žalil homeopatijo tudi na objavi Zim Zelena z naslovom Homeopatija z dne dne 23.11.2016, kjer je zapisal: hahahahahahaha, ja za živino, pa tudi temu se vetrinarji upirajo, ker živina crkava....12 april 2018 “Ali uradna medicina razume, kako naj bi homeopatija delovala?” “Še huje, homeopatija sploh ne deluje.” “Priznajte, da tako kot medicina tudi homeopatija ni vsemogočna!” “Še huje, homeopatija sploh ne deluje.” Še zadnja, obljubim. “Povejte mi, ali so homeopatska zdravila cenejša kot alopatska?” “Še huje, sploh ne delujejo.” #2 13. april 2018

Hvala. Del metuljevega leta je tudi spodnje širjenje te informacije: POGOVORI VSTAJNIKOV https://www.facebook.com/groups/252721411532356/permalink/1118383241632831/