Članek
Smrt pacienta zaradi težav našega super zdravstva
Objavljeno Mar 16, 2016

Desetega marca je v urgentnem centru Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca prišlo do tragičnega dogodka. Pacient je med oživljanjem umrl, ker je namesto kisika dobil smejalni plin - didušikov oksid. (vir). Do navedenega je po poročanju Dnevnika 16.3.2016 ob 19. uri na TV SLO1 prišlo zaradi napake pri gradnji urgentnega centra. Po besedah enega od zdravnikov ni nikakršne možnosti, da bi zdravnik sam naredil takšno napako. Skratka, do napake je lahko prišlo samo pri gradnji.

Skratka, v našem super zdravstvu (vir), ki ga opeva sama ministrica za zdravje, Milojka Kolar Celarc, nekaj hudo, hudo škriplje. Napake, ki se pojavljajo pri gradnjah bolnišnic (Onkološki inštitut, posamezne zgradbe na Kliničnem centru, zdaj pa še v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica), so postale že usodne za paciente. Najprej so bile le neprijetne (zarjavele cevi, legionela, poplave), zdaj pa so že smrtno nevarne. In to ni več nobena šala.

V našem zdravstvu je nekaj hudo, hudo narobe, pred čimer pa si naša ministrica za zdravje zatiska oči. Verjetno je res tako zdrava (in nima nobenih otrok ali pa je rodila kar lepo doma brez vsakih zapletov in tudi na kontrole ni hodila - srečkica!), da zdravstva od blizu še videla ni, ker sicer takšnih nebuloz, da je naše zdravstvo super, ne bi govorila in pisala. Ali pa je v celoti koristila le zdravstvo v tujini. A v tem primeru bi se vprašali, zakaj bi koristila zdravstvo v tujini, če je naše zdravstvo tako super? Tako da je edina logična razlaga, da je mogoče res najbolj zdrava oseba na svetu, ki ji v življenju še enkrat ni bilo treba k zdravniku.

Če bi ministrica za zdravje samo malo pokukala v čakalnice, če bi kadarkoli potrebovala specialista, ali pa le zobozdravnika, bi hitro videla, da v našem zdravstvu ni tako lepo, kot ona govori in piše.

Ukrepati pa bo treba hitro, če ne želimo, da nam zaradi težav našega zdravstva še kdo umre.