Članek
Obeleževanje vojnih zločinov storjenih med 2. svetovno vojno
Objavljeno May 22, 2016

Če je kaj verjeti prispevku na www.nova24tv.si "Če bi vedeli, kaj v resnici pomeni tek trojk" (direktna povezava do prispevka tule), v Sloveniji obeležujemo vojno hudodelstvo. Po prebranem v prispevku sodeč s tekom trojk obeležujemo to, ko so partizani, združeni v Osvobodilno fronto (več o njej tukaj), skratka člani Komunistične partije Jugoslavije, v imenu narodoosvobodilnega boja v trojkah pobijali nedolžne civiliste. In to še preden so bili ustanovljeni "kolaboracionistični" oddelki - domobranci, bela garda, plava garda, vaške straže, ipd. Partizani, združeni v Osvobodilno fronto so izvajali revolucijo (spremembo družbenopolitičnega sistema - iz avtoritarnega monarhističnega političnega sistema v Kraljevini Jugoslaviji v avtoritaren socialističen republikanski sistem v drugi Jugoslaviji.

Tek trojk

Teka trojk se udeležujejo šoloobvezni otroci in je obvezen za vse. Pod krinko rekreacije. V bistvu se otrokom ne pove drugega kot to, da gre za rekreacijo in da je obvezno. Kaj je ozadje tega teka, pa se jim ne pove. To lahko preberejo v zgoraj citiranem članku.

Partizani so v trojkah pobijali nedolžne civiliste

Po zapisanem v članku sodeč so torej partizani v trojkah pobijali nedolžne civiliste. Pobijanje civilistov in vseh drugih neoboroženih skupin je skrajno barbarsko dejanje, ki ga obsojajo tudi ženevske konvencije in ga ni mogoče z ničemer opravičiti. V vojni se bori proti oboroženim silam, sovražnikovi vojski, ne pa proti civilistom.

Obeleževanje vojnih zločinov storjenih med 2. svetovno vojno

Torej, če je verjeti zgoraj citiranemu članku, da z določenimi aktivnostmi pri nas obeležujemo vojne zločine, storjene med 2. svetovno vojno, se je za vprašati, katere aktivnosti so to. Marsikdo se udeleži kakšne aktivnosti misleč, da gre za nekaj pozitivnega, če pa pogleda malo globlje, pa vidi, da ni vse tako lepo.