Članek
Teroristični napad v Franciji
Objavljeno Jul 15, 2016

V Franciji je ponovno prišlo do terorističnega napada - tokrat v Nici. (vir) Zakrivil ga je francoski državljan tunizijskega rodu. Torej iz ene muslimanskih držav severne Afrike. Tunizija je nekoč bila del francoskega kolonialnega imperija, kar je razvidno iz te povezave.

V zadnjem letu in pol so bili v Franciji že trije teroristični napadi - poleg tega v Nici tudi lansko leto novembra v Parizu (vir) in teroristični napad na satirični časopis Charlie Hebdo (vir) Za slednja so odgovorni muslimanski skrajneži, medtem ko za napad v Nici še ni jasno, kdo je odgovoren, saj preiskava še poteka.

22. marca letos je prišlo tudi do terorističnega napada v Belgiji, za katerega so prav tako odgovorni muslimanski skrajneži (vir)

12. junija 2016 se je zgodil teroristični napad islamskih skrajnežev v ZDA (vir)

Vsako leto je ogromno terorističnih napadov islamskih skrajnežev tudi v azijskih in afriških državah, tudi takšnih z večinskim muslimanskim prebivalstvom (vir)

Napad na bivše kolonialne velesile

Kaj muslimanski skrajneži sploh želijo? Vse evropske države, ki so bile v zadnjih letih tarče teroristov, so nekoč imele obsežne kolonialne imperije, ki so se raztezali tudi na ozemlju muslimanskih držav. Belgija sicer ni imela kolonialnega imperija na ozemlju muslimanskih držav, a izgleda, da muslimanski teroristi ne izbirajo - zanje je so vse kolonialne velesile enake - zločinske. S tem si tudi lahko razložim teroristični napad ravno na dan francoskega praznika, ko se Francozi spominjajo dneva, ko je bila v času francoske revolucije zavzeta Bastilja in so se običajni ljudje osvobodili tisočletnega jarma fevdalizma. Skratka, dobili so svobodo. Svobodo pa so v času kolonialnih osvajanj odvzeli muslimanom v severni Afriki - imeli so v lasti velik del zahodnega dela severne Afrike, pa tudi Sirijo, kjer se zdaj nahaja teroristična država ISIS (vir).

Krvna osveta

ZDA pa s svojimi vojnami, ki jih sproža proti terorizmu, terorizem le še pospešuje. Zakaj? Muslimani imajo namreč navado, da maščujejo smrt in trpljenje svojih ljudi. Temu se reče krvna osveta. (vir) To pomeni: Muslimane so v času kolonializma zavojevale evropske velesile, zato so muslimani preko pravice do krvne osvete začeli izvajati teroristične akcije po Evropi - tudi v času, ko je bilo kolonializma že konec. Kajti muslimani so bili od kolonialnih velesil oškodovani, ne vem pa, če so prejeli kakšno odškodnino.

Nafta

ZDA kot svetovni policaj je zaradi terorističnih napadov, pa tudi zaradi nafte, izvedla vojaške napade v muslimanskih državah (npr. Irak, Afganistan), kar pa je nadalje sprožilo nov val krvne osvete. Evropske države izkoriščajo nafto v muslimanskih državah, ni pa mi znano, če muslimanske države dobijo kaj v zameno. Dejstvo pa je, da je največ svetovnih zalog nafte ravno tam, v muslimanskih državah. In tukaj je spet povod za krvno osveto...