Članek
Uresničujejo se najbolj tesnobne misli ksenofobov
Objavljeno Jul 24, 2016

Zadnje čase se teroristični napadi kar vrstijo. V enem samem tednu so se v Nemčiji zgodili trije teroristični napadi (vir), pred malo več kot tednom dni pa se je zgodil teroristični napad v Nici v Franciji. (vir) Dva napada v Nemčiji sta zakrivila begunca, eden iz Sirije in eden iz Afganistana, tretjega pa moški z dvojnim državljanstvom - nemškim in iranskim in verjetno iranskim priimkom. (vir) Napad v Franciji je zakrivil moški s tunizijskimi koreninami.

Tudi napade lansko leto v Franciji in napad v Bruslju so zakrivili muslimani, o čemer sem že pisal. (vir)

Vsem teroristom je skupen izvor iz muslimanskih držav - naključje ali ne?

Skratka, vsem napadom je skupno, da so jih zakrivile osebe iz muslimanskih držav. Ne morem trditi, da gre za islamski ekstremizem, lahko pa le navedem, da je nekaj na tem, da so osebe, ki so povzročile teroristične napade, iz islamskih držav in s tem verjetno tudi muslimanske vere. Povsem možno je, da gre za kakšne druge stvari, ki z vero samo nimajo zveze, imajo pa zvezo z muslimanskimi državami (npr. maščevanje za sodelovanje v vojaških operacijah, vračanje beguncev, ipd.). V dveh primerih sta bila za teroristični napad zaslužna begunca, tj. dva izmed tistih, ki jih je nemška ministrska predsednica, Angela Merkel, lansko leto velikodušno vabila v Nemčijo, kar je povzročilo negodovanje pri Nemcih, živečih v Nemčiji. (vir)

Uresničujejo se najbolj tesnobne misli ksenofobov

Nisem ksenofob in nisem proti multikulturalizmu, če je seveda takšen, da spoštuje ureditev v Evropi. Lahko pa napišem, da se v teh dneh uresničujejo najbolj tesnobne misli ksenofobov, ki se bojijo muslimanske invazije v Evropo. Zaradi terorističnih napadov postajajo tudi turistična potovanja nevarna, in to ravno v času poletne turistične sezone. Nič hudega sluteči turisti pridejo v Nico, tam pa jih nič hudega sluteče pobije terorist... Turistično potovanje se tako spremeni iz lepega dopustniškega doživetja v pravo moro in marsikdo se odloči, da bo raje ostal kar doma, kar pa v nadaljnjem pomeni tudi škodo za gospodarstvo Evrope, ki se še ni povsem opomoglo po svetovni gospodarski krizi.

Potreba po varnosti temeljna človekova potreba

Potreba po varnosti je ena izmed temeljnjih človekovih potreb. V Maslowovi hierarhiji potreb je takoj nad biološkimi potrebami - hrana, voda, spanje,... (vir)

Ogrožen obstoj EU

In če potrebe po varnosti ni mogoče zagotoviti, ljudje po Maslowovu ne bodo čutili višjih potreb, kot so potreba po pripadnosti, ljubezni, spoštovanje in samoaktualizacija. Skratka, tudi potrebe po EU ne bo več, saj ne bo več potrebe po združevanju in pripadnosti. Le kdo bo čutil potrebo po tem, da komu pripada, če se bo moral na vsakem koraku bati, da ga ubije terorist? Nihče. Vsakdo bo v takih okoliščinah želel samo čim prej pobegniti in vesel bo vsakršne policijske zaščite, četudi bo zaradi tega potrebno pohoditi demokracijo.

Ker EU s Schengensko mejo in zunanjimi mejami članic EU, ki niso v Schengenskem prostoru ni zmogla zaustaviti navala beguncev, saj so begunci brez vsakega problema prišli v Grčijo, ki je ena izmed članic EU, se postavlja vprašanje ustreznosti varnostne in obmejne politike EU. Posamezne države članice, ki so sicer v Schengenskem prostoru, so vzele stvari v svoje roke in uvedle nadzor nad svojimi notranjimi mejami.