Članek
Neprimernost Putinovega obiska
Objavljeno Jul 29, 2016

V Slovenijo prihaja na obisk ruski predsednik Vladimir Putin. Zaradi njegovega obiska se jutri, v soboto 30.7.2016 obeta pravi prometni kolaps, saj bodo samo zaradi njega v času njegovega obiska zaprli gorenjsko avtocesto. (vir)

Rusija napadla Ukrajino

Rusija je pod Putinovim vodstvom marca 2014 samo zato, ker se je Ukrajina želela približati Evropski uniji, ne pa Rusiji, napadla Ukrajino (vir), zaradi česar je bila Rusija deležna sankcij EU, EU pa sankcij Rusije. Zaradi tega se mi zdi Putinov obisk v Sloveniji zelo sporen, saj so njegove poteze prizadele tudi slovensko gospodarstvo, saj se je mednarodna menjava z Rusijo zelo zmanjšala.  

Poleg tega pa, kot opažam, v Rusiji razen blišča, ki ga želi Putin prikazati svetovni javnosti, vlada beda.

Od države sponzoriran doping program v Rusiji

Rusija je zato, da bi zagotovila čim več zmag ruskih športnikov na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju sponzorirala doping program. (vir) Zaradi državno sponzoriranega dopinga je ruskim športnikom grozilo, da ne bodo smeli nastopiti na poletnih olimpijskih igrah 2016 v Rio de Janieru v Braziliji, nato pa je Mednarodni olimpijski komite po pritožbah odločil, da na olimpijskih igrah smejo nastopiti samo tisti ruski športniki, ki še nikoli niso bili zaloteni pri uporabi dopinga. (vir) Očitno največja država na svetu s 143,5 mio prebivalcev ne zmore zagotoviti dobrih rezultatov svojih športnikov na pošten način, kar nakazuje na bedo večine prebivalstva Rusije (verjetno nimajo ne denarja, ne časa za športno udejstvovanje, zaradi česar iščejo bližnjice, nazadnje pa pride do mednarodne sramote).

Neposredna diskriminacija invalidov v Rusiji

Še zlasti me je prizadela grozna diskriminacija invalidov v Rusiji, ki dosega ravni neposredne diskriminacije - več o tem si lahko pogledate v videih na youtubeu v povezavi. V Rusiji ni za invalide prilagojenih javnih krajev, razen posebnih institucij, kjer pa so invalidi odrezani od preostale družbe (vir). Ker ženska, ki nastopa v videih, ni mogla osebno na banko, so ji ukinili račun, na katerega je dobivala borno nadomestilo za invalidnost in nato nadomestila ni več dobivala. Nadomestilo je prejemala, ker je bila "nezaposljiva". v Rusiji očitno nimajo sistema zaposlovanja invalidov, kakršega imamo pri nas in v EU. To me je najbolj prizadelo. Očitno se institucionalizacija invalidov v Rusiji nadaljuje še iz sovjetskih časov, o čemer sem že pisal (vir) Res lepo delajo z invalidi v Rusiji!

Putinov obisk povsem neprimeren

Skratka, Putinov obisk v Sloveniji je po mojem mnenju povsem neprimeren. Najhujši problemi za Slovenijo pa utegnejo priti po Putinovem obisku s strani EU in NATO, saj so odnosi med EU in NATO na eni strani in Rusijo an drugi strani zelo napeti. NATO celo postavlja obrambne ščite na mejo z Rusijo za primer, da bi prišlo do vojne. (vir) Tudi pieteto zaradi ruske kapelice bi lahko preložili na primernejši čas.