Članek
ROAD TO HELL
Objavljeno Apr 08, 2014

Življenjska partija pokra pri kateri nas bodo, še pred bridkim koncem, obrali ter zadolžili do ne vem kam, se počasi končuje. Včerajšnjih 200 milijonov "izpadlega davka", ki so se našli med kosilom oz. malico nam je samo še potrdilo, da kaj prida resnosti pri vladajoči ekipi ni. Štirje nesposobneži na kupu, od katerih povprečno trije sploh ne vedo za kaj gre, je formula "uspeha" naših vladajočih koalicij že kar dolgo, vsaj zadnji 15 let.... Trenutna koalicije je vse skupaj malenkost nagradila in od štirih kar štirje ne vedo za kaj gre. Tiskovna konferenca koalicije bebcev, ki je včeraj odigrala "partijo" za ljudstvo, zraven so se za naš denar še solidno najedli, je pokazala bedo od bede razmišljanja, ki jih očitno usmerja.

naša četicaDa bom popolnoma jasen, Štrukelj in Virant bosta do jeseni izvedla nov krog "umora" javnih uslužbencev. Seveda bosta vmes vsaj 50x podala izjave o ekstremno težkih in trdih pogajanjih in razkazovala svoji prelepi pričeski vsej Sloveniji. Pričeski, pod katerimi ni vsebine, s katero bi se bilo hvaliti. Ne prirojene, še manj priučene. Proračun je "zaprt" pravi njihova šefica. Ko bi le bil, pa ni. Krade se, draga šefica, dobesedno krade se vsak dan. Kjerkoli pogledam, na vseh nivojih javnega sektorja. Višji kot je nivo uslužbenca, več ukrade. Od cekret papirja do celih podjetij. Če omenim, da samo v ribiških krogih naše države „ponikne“ par milijonov vsako leto, je res samo nebo še meja. 

Kaj počne tožilstvo? Na videz veliko, v resnici niti ne. Nekako pozablja na „neverjetno“ vsem znano dejstvo, da so vsi vodilni politiki v svojem obdobju posredovali za tajkunske kredite, torej so jih pomagali urediti. Tožilstvo, katerega uslužbenci so namenjeni tudi preganjanju tovrstnega kriminala, se pa nekako ne znajdejo kaj bi sedaj, ko bodo vsi tajkuni počasi končali za rešetkami. So prav vsi tajkuni kaj narobe naredili? Po moje ne. Ne razumem pa zakaj noben politik ne odgovarja za finančne polomije, ki so jih nedvomno pomagali povzročiti. Še več, podpirali so jih. Levi svoje, desni svoje, rezultati po večini enaki. Vsi so šli u kurac. Vsi tisti, ki jo jih razna združenja razglašala za naj direktorje in ne vem kaj... Politika jih je vsak božji dan podpirala pri nečednih dejanih. Tudi pomagala.

KIF 0792A ko „držiš vrečo“ po novem nisi kriv? Če je temu tako, vsi v vrsto z vrečami pred banko, enega damo not da prazni sefe, ostali pa tako in tako nismo krivi. Samo podpirali smo ga in mu vse skupaj omogočali. Ropali pa res nismo. Kaj poreče tožilstvo? Vem, vem, da ne bo uspeha za nas smrtnike, a samo prispodobo sem dal, kako to poteka na vrhovih, kjer je tudi daleč največ umazanij. Javnih in intimnih. Če pomislite samo na slovenskega Dr. Jekill/Mr. Hyde transformerja. Fuk s tipi iz drugih strank! Fuk s tistim, ki pred kamero govori slabo o tebi. Doma pa vzorna družinica. Srh me spreleti ko pomislim, kako globoko so zabredli vsi ti naši „politiki“ osebno in na osnovi česa so se prisiljeni odločati tako, kot zaukažejo vodje... Sem včasih mislil, da sem sam perverzen. Samo nedolžno se lahko nasmehnem.

O domobranskem spomeniku besed ne bom izgubljal, saj prihaja dan, ko se tovrstne bedarije z zemljo zravnajo. Imam občutek kot da desnica, ki to ni, torej Janša&co. tišči ta sebi lasten "pravični" boj prav do točke, ko bo nekomu precej slabo postalo in bo uredil prvotno stanje kar v naravi. Potem bo pa zopet za par generacij samo jok in stok slišati....In nove zgodovinske zamere... Proti komu se pravzaprav bori Janša in zakaj se bori tako in tako vsi veste. Za Slovenijo sigurno ne. Jo je tolikokrat v svojem javnem življenju očrnil kar pred celim svetom, da pa ravno zaljubljen ne more biti v to našo nesrečno deželo. Danes, ko se dogaja prodaja še zadnjih kaj vrednih državnih družb, on pa v opoziciji, mu sigurno ni lahko. Ve kaj zamuja. O provizijah govorim. Ne skrbi Janez, na žalost imamo tudi levico, ki to ni in bo pobrala vsaj toliko kot bi ti in tvoji, če bi bili danes na oblasti. Ko omenjam SDS... Nekaj sem prepričan. Čas je dragi člani SDS, da se ozrete malo vase in pogledate ali stranka brez vašega šefa res ne zna nič? Prej ko se ga rešite, bolje bo za vas, že na prvih domačih volitvah.

KIF 1117EU volitev ne štejem, saj gre izključno za nagradno funkcijo lojalnemu strankarskemu kadru, ki gre malo uživat v nepregledne labirinte EU demokracije, na vaš račun seveda. Za neke vrste počitnice, da bo popolnoma jasno kaj mislim. Zapomnimo si za vedno, resnica je, da mi kot ekstremno majhna članica EU, narediti kaj pametnega skozi EU ne moremo! Sploh ob balkanski, generacijsko vcepljeni večinski logiki. Sistemov čez noč ni spreminjati. Hitrejše ko so spremembe, bolj bolijo ljudstvo. In danes čuti to bolečino 400.000 mojih in vaših sodržavljanov. Vse za EU, bi lahko sklepal. Dejansko se tako tudi obnašamo.

Vsako leto je cel pomp glede nižanja cen klicev. Počasi bodo uredili vse na isto, recimo danes lokalno ceno. Tudi prenose podatkov. OK. Se že razveselimo, da nekaj pa res naredijo za nas smrtnike. Povprečneže bi lahko rekel. Ampak tudi tukaj samo NAVIDEZNO. Če samo malo pomislimo... Koga pa zanima enoten EU trg mobilne telefonije? Recimo pol milijarde folka na NOVEM enotnem trgu. Najverjetneje bo tista črna "metalik spaceship" barka na kateri piše Vodafone še malo večja, če je še sploh lahko. Skratka, enotni trg mobilne telefonije ni ideja oz. želja EU poslancev ampak želja lobijev. Tistih, ki še vedno nedonosni Vodafone financirajo. Pred kratkim je prevzel španskega kabelskega operaterja, posel vreden sedem milijard evrov. Malenkost manj kot zbere naša vlada na prihodkovni strani proračuna. Kdo jih financira izgubarje kot je npr. Vodafone? Zakaj jim ne odpokliče posojil, kot se je to zgodilo pri nas? Zakaj jih ne spravijo v stečaj? Retorično sprašujem. Mi je jasno, še preveč včasih....Vam pa tudi po moje. Rothschildi prevzemajo tudi vso EU komunikacijo. Kakšna je ta komunikacija, koliko sledi puščamo za seboj v cyber svetu pa tako in tako vemo. Neizbežno in prav kmalu, vsi bomo vse izvajali preko pametnih telefonov. Vse. Cestnina, plačila, cekret, trgovina, televizija.... In vsi bomo Vodafonovi ali Orange uporabniki, da bo „kao“ konkurenca... Zanimivo bo. Ko bo trg čisto libaralen, boste pač v veliki Vodafone božični akciji prejeli vhunski telefon. Baterije pa tako in tako ne gredo ven.

KIF 0153Še ena odlična iz EU in seveda dobesedno „za narod“. Ja, enotne evidence o vsakomur bodo v nekako petih letih kar na generalni davčni upravi v Bruslju. Pri nas bodo še samo inkasanti, tudi zato trend viškov delovne sile oz. carinikov na davčno. Primitivnemu inkasantsvu bomo priča. Oboroženi bodo prišli, ko boste državi dolgovali davek, ki ga bo nujno potrebovala, da zadovolji bruseljske vladarje.. Ne samo davčna, tudi zdravstvo, saj bo "kao" združitev pripomogla k rentabilnosti. Domači zdravstveni sistemi pa tako in tako povsod crkujejo... Tudi to želijo lobiji, saj postati „bruseljski“ hišni dobavitelj za karkoli v zdravstvu, s čemer zalagaš celo EU, ker je/bo tako zapovedano, ni več šala. Zavarovalnica bo kmalu tudi „videla“ preko pametnega telefona, če kadite... Za kadilce še samo samoplačniško bodo lahko rekli, pa še davčna ti bo telefon izklopila. Takrat elektrike ne bo mogoče plačati z gotovino, saj vsi opazite trend umika gotovinskega poslovanja. In takrat, če nas prej nekako ne odnese iz te EU ladje norcev, bomo videli kaj pomeni, če nihče nič ne dolguje davčni upravi, ki bo pa kljub temu konstantno iskala vedno nove naslove za redno lupljenje državljanov in krpanje proračunskih lukenj. Takrat se bo pravi rop šele začel...

Razumeti, zakaj se je v Sloveniji in ostalih "novih" državah EU kraja vsega in vseh nekaj časa dovolila niti ni tako težko. Recimo desetletje... Nič ni naključno. Niti najmanj. Tudi pokojnine bodo kmalu iz Bruslja... Pa še kaj bi lahko našteval, ampak bi bilo preveč za danes. Za konec omenim še samo vsem znani Baumax, ki je že pred leti preživel samo zaradi novo pridruženih držav EU in je znova v ekstremnih finančnih težavah. Podjetje, s povprečjem 1 zaposlen na hektar prodajne površine, pa še ta ima manjšo plačo kot stenska ura, čemur primerno se tudi obnaša, ne more preživeti s kratkoročnim financiranjem za investicije. Seveda tega včasih ni bilo, saj je bilo gospodarstvo plansko, kar je tudi dosti bolj normalno in logično, kot današnja gospodarski sistem in zakonodaja, ki je producirala dogodke, ki so še najbolj podobni zgodnjim časom Divjega zahoda. Od Tama preko Mure do Telekoma in Alenke Bratušek. Vladarke, za katero v resnici ne vem, če sploh podleže tradicionalnim demokratičnim merilom za izvoljeno osebo.

Stay tuned! It not over.