Članek
Kdaj bo temu konec?
Objavljeno Jul 15, 2014

Izpostavil bi neko zgodbo - resnično, ki jo opazujem vedno znova. 

Zveze. In sicer moje vprašanje se naslavlja direktno na žensko publiko. Pa tudi moška stran lahko malo razmisli v Smeri podanega. Ker enako se lahko dogaja tudi iz ženske strani. A ne tako pogosto. 

Kaj se dogaja v nekaterih zvezah in zakaj je temu tako? Kdaj bodo dekleta in ženske zbrale dovolj poguma da tovrstno dogajanje končajo? 

Ponavadi, ko se mi katera zaupa, da v obstoječi zvezi ni zadovoljna in srečna je moje prvo vprašanje? - Kaj si želiš? ... Velikokrat je odgovor, ki ga dobim ... ne vem. Kako naj oseba, ki ne ve kaj si želi bo srečna z nekom? Seveda se energije odmika začutijo in fant ali mož, ki je z njo prične divji ples omreževanja in iskanje razlogov zunaj njega. Nikoli, pa se fantje in možje ne vprašajo zakaj do tega sploh pride - namreč Zmedenosti. 

Vsak fant je naučen da je potrebno žensko osvajati. Pa je res temu tako? Je ženska teritorij, ki ga je potrebno osvojiti? Je ženska predmet, ki ga je potrebno za vsako ceno obdržati, četudi ob tem padajo glave? 
Vsako nesoglasje v Zvezi se prične z nerazumevanjem, tisti občutek ko se se nekega dne prebudi in se vpraša, koliko skupnega pravzaprav imava? V vsaki zvezi pride čas, ko je potrebno nastaviti kompas v Skupno smer, ni potrebno da je skupna pot ... a skupna smer je potrebna, drugače bo prepad vse večji in večji. 

Moj najljubši nasvet v takih primerih je spodbujanje v Odločitev. Torej notranja odločitev, kaj si oseba, ki išče odgovore v Srcu želi. Si želiš ostati z to osebo in se Truditi? 

No ... Ko pride do tega, da se v zvezi pričneš truditi za nekoga, je to že praktično Game Over. Saj že ime pove Truditi se je Utrujati. Zveza, ki bi morala biti Radost se sprevrže v izčrpavanje. Seveda partner, ki izgublja se postavi v bran. In največkrat prične z poslednjim bojem za obstanek - MANIPULACIJO. 

In ravno o tem bi rad nadaljeval debato. Kako se rešiti Manipulacije? In kaj to pravzaprav je? 

Koliko žensk se počuti nesposobno in koliko žensk dandanes izgublja tisto Samozavest- torej Svojo Notranjo moč? Nekateri "deci" gredo celo tako daleč, da vso krivdo pripišejo njej in ona se utaplja v solzah z občutkom krivde. Krivde da je naredila nekaj narobe. No ... Tista, ki se najde v napisanem ... čas je da si priznate, da je krivda na obeh straneh, ne le na Vas. Manipulacija ima toliko obrazov, da je težko razločiti pravega. A skupno vsem je tisti občutek --- ki sporoča, Nekaj ni prav. 

Kaj storiti? 

Prvo je potrebno izprašati Sebe. Kaj si želim? Kakšno zvezo si želim? Kakšno življenje si želim izkusiti. Nato, ko se Odločitve sprejme, pa je potrebno postaviti Svoje Meje. Kajti nihče nima pravice posegati v Vaš teritorij, vaš osebni kotiček v Srcu, kjer se skrivajo Vaše želje in Ljubezen, ki jo iščete. V vašem Srcu se skriva Sreča, pa bi res Svojo Srečo radi predali nekomu, ki vam jo želi ukrasti? 

Morda zveni malo strogo ... A pri Manipulatorjih je potrebno pokazati, da se tovrstnih igric enostavno ne greste. Potrebno je, da razkrinkate njegovo igro in se oprimete Svoje moči. In nič kolikokrat se zgodi, da nato fant ali moški postane najbolj ubogo bitje na svetu. Prevzel je vlogo žrtve in zdaj vas poskuša prepričati kako zelo vas potrebuje. - ponovno manipulacija. 

Veste. Vsak ima v Sebi moč, ki ji ni para. A prvo jo mora vsakdo prepoznati v Sebi. Velikokrat vprašam ... Kdo je kriv? Tisti, ki izkorišča, ali tisti ki je izkoriščen? ... Odgovor je ... Oba ... Ker sta oba v sebi dovolj šibka da prevzameta tovrstni vlogi. Prvi nekaj potrebuje, drugi naivno da ... četudi je oškodovan. In nato ko se zave, je grdi prvi, ki ga je grdo izkoristil. 

Veliko se dogaja v svetu energij, le videti je potrebno. Zlato pravilo je. Ljubezen je Svobodna. Vsak občutek ujetosti ni več svoboda. Ves čas se dogaja ne le v Zvezah, da se poskuša nekako Nadvladovati. Politika, Industrija ... skorajda povsod. Samo to so stari prežvečeni vzorci, ki pa Zdaj izgubljajo svojo moč. Vaša prisotnost nekje, mora biti prostovoljna, drugače vodi v osebni notranji zlom ... potrtost- depresija- tesnobe. 

Zato. Pogum. Pa si čimprej postaviti meje. Se izprašati, kaj je tisto kar si želite in nato poslušati vodstvo Srca. Vaše Srce je edino, ki ve kaj si Resnično želite. Kakor se to oguljeno sliši. Pa je vendarle res. 

Le Vi sami lahko veste kaj si želite. Nihče okoli Vas vas ne sme prepričati da ve Kaj je dobro za Vas. <3

Ja, seveda razumem. Včasih so vmes Družine, hiše ali kako drugo imetje, kar nekako otežuje odločitev. Kaj bo potem? Kaj bom potem? 
Vse to otežuje Odločitev, da bi sledili Srcu. A vprašam Vas. Kaj je pomembnejše? Živeti v Miru ... ali pod konstantnimi pritiski? 

Izhajam iz Družine, kjer sem opazoval dve ločitvi. Za prvo poznam malo ozadja, ker sem bil premajhen. Za drugo, ki sem ji bil priča ... pa sem kot otrok, hvaležen Mami, da je zbrala Pogum. Zakaj? Zato, ker smo zdaj Vsi bolj srečni in Mirni. Tudi moj očim. Vse je tako kot mora biti. In vse kar je bilo potrebno storiti je ODLOČITEV. 

Danes malo tabu tema, a upam da sem vsaj Eni duši dahnil Pogum. 
Srce me zaboli, koliko tega se dogaja po Svetu. In verjetno sem se kot otrok naučil videti te nitke, ki mnogim preprečujejo da bi izkusili Srečo. Tisto pravo Srečo. 

Vedno se vse uredi. In vedno je vse tako kot mora biti. A na nas je da se Odločimo. Za ostalo poskrbi Življenje !!! 

Namaste <3

Miška NAPAKA! Prevzemam odgovornost za tisto kar osebno rečem ali napišem. Ne prevzemam pa odgovornosti za tisto kar nekateri razumejo ali ne razumejo, še bolje nočejo razumeti!

Tako je. =) hehe ... Piše takoj na začetku, da se dogaja tudi v obratni smeri. In razloženo je da je naslovljeno tistim, ki so "žrtve". Razvidno pa je da nisem na nobeni strani. Tudi bralec mora biti dosleden kaj bere. =)

Še Enkrat preBeri. =) Lep Dan še naprej Miška. =)

<3

Obljuba dela dolg. =) <3

hihi... to je bilo pa hitro <3 Dobrodošel!!!