Članek

Pomoč specialne enote policije

Vitanjčanu se »utrgalo«. S streljanjem povzročil splošno nevarnost.

povzročanje splošne nevarnosti se sankcionira

Objavljeno Oct 22, 2023

Danes, nedelja, v jutranjih urah so policisti na območju Vitanja odvzeli prostost 36-letnemu moškemu osumljenemu povzročitve splošne nevarnosti

Okoli pol tretje ure zjutraj, na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicala občanka in povedala, da je na območju Vitanja prišlo do streljanja. V tem streljanju ni bil nihče poškodovan.
Kot kažejo do sedaj zbrani podatki, bi se naj 36-letni občan, ki doslej ni bil obravnavan zaradi prekrškov oziroma kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico, na dom osumljenega, pripeljal osumljenčevo partnerko.
Kmalu zatem bi naj sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo. Na kraj, kot pravijo s policije, je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive, ni odzival.
Osumljenemu so v jutranjih urah prostost odvzeli policisti Specialne enote Policije in je trenutno v policijskem pridržanju.

Povzročanje splošne nevarnosti se sankcionira
Ogled kraja kaznivega dejanja, je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice, opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Zbiranje obvestil, v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, še poteka.
Kaj je dejansko vplivalo na to da je uporabil strelno orožje, se ne ve natančno. Zagotovo pa bo več podrobnosti znanih v naslednjih dneh.

Vane T. Costa
Vir in foto: policija.si

#policija #Slovenija #splošnanevarnost #strenjanje