Članek
Nič več informacij o radarjih po radiu
Objavljeno Aug 06, 2015

Po julijskih tragedijah na cestah je med ukrepi za povečanje prometne varnosti predvidena tudi ukinitev sporočanja o lokacijah radarjev prek radijskih postaj, pa čeprav še na policiji priznavajo, da to ni nujno slabo. Leo Oblak: Kar naenkrat so krivi radii!

Dogajanje na slovenskih cestah, ko je v juniju umrlo 11, julija pa kar 12 ljudi, s čimer smo močno poslabšali sprva ugodno sliko, je zdramilo pristojne inštitucije in organizacije v državi, ki so na sestanku konec julija obravnavali zaskrbljujoče poslabšanje varnostnih razmer v prometu. Po široki razpravi o vzrokih in mogočih protiukrepih so se sodelujoči med drugim razšli z obljubo, da bodo vsak pri sebi poiskali možnosti za ukrepe, s katerimi bi lahko pomagali pri izboljšanju stanja, prav tako naj bi agenciji za varnost v prometu (AVP) v najkrajšem času posredovali predloge za nujne spremembe prometne zakonodaje, AVP pa bi jih posredovala ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču. 

Med predlaganimi ukrepi je tudi zagon projekta Molk za življenje!, s katerim naj bi komercialne radijske postaje po državi prepričali, naj v prihodnje poslušalcem ne izdajajo več lokacij kontrol prometa ali radarjev. Nenazadnje je tudi opozarjanje voznikov na cesti na bližnjo kontrolo z "blendanjem" prekršek, resda le zaradi neupravičene uporabe svetlobnih teles.

Beri dalje...