Članek
Ford mondeo kot alternativa vladarju
Objavljeno Aug 06, 2015

Ford mondeo bi bil tri leta nazaj, ko so ga prvič predstavili javnosti, na cesti vladar svojega razreda. Zaradi zamude do dejanskega lansiranja pa se je vmes zgodilo že marsikaj. Kako dober je avto letnika 2015, ki je bil dokončan leta 2012?

Ford mondeo pete generacije je na evropski in tudi slovenski trg vstopil prepozno, pa čeprav je bil zasnovan že pred leti. To je dejstvo, ki ga bo spričo vmesnega napredka glavnega tekmeca verjetno teplo skozi celotno življenjsko dobo. A to ne pomeni, da se mondeo v bistvenih elementih, ki odločajo pri avtomobilih  D segmenta - udobju, markantnosti, dinamiki - ne more kosati z VW passatom. Pravzaprav je eden redkih, ki mu trenutno sploh uspeva voziti vštric

Videz mondea v živo je navzven zelo suveren, zmes športnosti in elegance obrača vratove, všeč mi je drznost, ki so za kakšno svetlobno leto stran od mantre rivalov po “brezčasnem dizajnu”. Vse skupaj lepo dopolnjujejo napredna prednja svetila, ki za doplačilo prvič pri Fordih samodejno prilagajajo snop svetlobe ostalemu prometu in tipu ceste, smerokazi pa svetijo sekvenčno. Škoda le, da so zadnja svetila ostala tako slična prejšnji generaciji. Testnik je bil karavan, a je ob pomoči 19-palčnih platišč in črne barve vseeno na daleč izžareval dinamičnost, četudi stoječ.

Beri dalje...