Članek
To so zmagovalci razpisa za nova policijska vozila
Objavljeno Aug 27, 2015

Policija je izbrala dobavitelje 42 novih vozil, med njimi dva takšna, ki bosta služila nadzoru hitrosti s sistemom provida. V novi modro-belo-rumeni policijski preobleki tudi 12 karavanov.

Policija je maja objavila razpis za šest različnih kategorij motornih vozil. Gre za največji razpis za vozila letos, obsežnejši se najavlja šele za prihodnje leto. Z novimi vozili bodo v policiji izpopolnili vrste predvsem v kategoriji bolj zmogljivih prevoznih sredstev. 

PREBERITE ŠE:

V kategoriji klasičnih patruljnih karavanov je glede na razpisne pogoje in ponujeno ceno zmagal dobavitelj Porsche Slovenija, ki je ponudil model VW golf variant 2,0 TDI 4motion (110 kW). Na vsa štiri kolesa gnani avti imajo opremljeni po policijskih standarkih skupno vrednost dobrih 369 tisoč evrov. Golfi bodo v skladu z novimi smernicami poleg bele in modre barve imeli tudi rumene (fluorescenčne) črte, zaradi katerih bodo na cesti še bolj opazni. Kot alternativna izbira se je glede na ostre razpisne pogoje (štirikolesni pogon, najmanj 500 litrov prtljažnika, močan motor) policistom ponujala precej večja in dražja opel insignia.

Beri dalje...