Članek
Porsche 911 s prenovo preklopil na turbo motor
Objavljeno Sep 07, 2015

Porsche 911, ena največjih avtomobilskih ikon vseh časov, je dočakala medgeneracijsko prenovo, pri kateri gre še bolj kot pri zunanjosti novosti iskati pod zadnjim pokrovom.

Vseeno pa nekateri detajli poznavalcem jasno kažejo, da bodo imeli pred seboj 911 carrera letnika 2016. Malce spremenjene so prednja svetila s štiritočkovnimi LED dnevnimi svetili in predrugačena vstopišča zraka. Zadnja stekelca svetil so dobila zob, markatnejši je dizajn motornega pokrova. 

Znotraj je posodobljen infotainment sistem, ki ima po novem navigacijo z Googlovimi kartami, pozna wi-fi povezavo in Apple Carplay sinhronizacijo z jabolčniki. 

Tisti, ki bodo carrero opremili s paketom sport chrono, bodo na boljšem tudi zaradi novega vrtljivega gumba za izbiro enega od štirih programov nastavitev podvozja, menjalnika PDK, izpuha in seveda motorja. Gumbek "sport response" avto pripravi na 20 sekund silovitih pospeškov.

Novost je še prilagodljivi tempomat, pri katerem je funkcija "jadranja", po potrebi sposobna tudi zavirati po klancu navzdol, standarden je postal sistem za preprečevanje naknadnih trkov, med opcije pa je prišel pripomoček za držanje voznega pasu.

Beri dalje...