Članek
Mercedes GLE dobil novo ime in vsebino
Objavljeno Sep 10, 2015

Mercedes-benz GLE je novo ime na trgu večjih suvov, vendar gre v resnici le za prenovo dosedanjega ML modela. Spremembe so več kot dobrodošle, prihaja zelo zanimiv priključni hibrid.

ML je bil leta 1997 med začetniki suvov, sploh v prvi generaciji je pobral tudi velikanski del prodajne smetane, v zadnjih letih pa je bil le eden izmed njih, saj se je trg v tem času enormno razvil.

Od leta 2011 se s trgom spopada tretja generacija, ki je sedaj doživela konkretno prenovo, hkrati pa je dobila še svojega kupejevskega brata, o katerem smo pred tedni že pisali. S tem ima znamka eno najbolj izpopolnjenih in modernih suvovskih palet na trgu (še GLC, GLA in seveda G, manjka le še GLS oziroma dosedanji GL).

Zaradi novega imena se oddolži na drugih področjih

Verjetno pri nobenem modelu Mercedes-Benza ob menjavi nomenklature ni bilo toliko slabe volje zaradi izgube starega imena, saj je bil ML že na poti med legende. Vseeno pa ima odslej novo oznako, ki se je poenotila z novim načinom poimenovanja, pri kateri ga črka G umešča med terence, E pa v Mercedes-Benzov velikostni razred. 

Beri dalje...