Članek
C-max, S-max in galaxy nared za nove poti
Objavljeno Sep 18, 2015

Ford je v Sloveniji napadel kar s šestimi svežimi modeli. Poleg prenovljenih C-max in grand c-max sta novinci pri nas novi generaciji modelov S-max in galaxy. Premierno sta na naših cestah odslej tudi mali ecosport in mišičnjak mustang, Več o obeh v soboto.

Takšne ofenzive od zastopnikov nismo vajeni. A pri Fordu so v jesen krenili z zelo pomlajeno paleto potniških vozil, s čimer so jo umerili s tistim, kar ponuja konkurenca, ali pa celo ponujajo nekaj več. Glavno težo ima seveda enoprostorska kategorija, ki je bila že doslej pri Fordu prodajno izredno močna.

C-max, grand C-max

Oblika:

Odlično sprejeta enoprostorca C-razreda sta doživela konkretno medgeneracijsko prenovo, pri katerih pa je poleg zunanjih sprememb v ospredju tudi vsebina. Tako običajni C-max kot nekoliko večji (tudi kot sedemsedežnik) ter z drsnimi vrati oboroženi grand C-max sta si zategnila gubice z malce spremenjenim videzom prednjega dela, na katerem sta dobila zdaj že značilna šesterokota "usta", logotip pa se je preselil nad tako poudarjeno odprtino za zrak. Zadne luči svetijo malce drugače.. 

Nova tehnologija:

Iz focusa prihajajo tudi številne nove tehnologije: biksenonski dinamični žarometi, aktivni asistent za parkiranje in napredna varnost v obliki samodejnega zaviranja city AEB, prepoznavanje znakov in nezbranosti, ter pomočnika za držanje smeri. 

Beri dalje...