Članek
Mustang in ecosport za oba pola Fordove ponudbe
Objavljeno Sep 19, 2015

Ford mustang in ecosport. Avtomobila si ne bi mogla biti bolj drugačna, čeprav sta si v enem sila podobna - začetni pričakovani prodaji pri nas.

Najprej o mustangu. Ameriška legenda, sinonim za uspeh, moč in zmogljivosti ameriškega naroda, je v zadnji, šesti generaciji vendarle prišel tudi v Evropo. Malce ga je k temu spodbudil tudi veliki tekmec chevrolet camaro, ki tostran Atlantika ropota že nekaj let, mustang kot precej bolj prodajani model v ZDA pa tega verjetno ni mogel več mirno gledati. In camaro je že najavljen v novi generaciji ...

PREBERITE ŠE:

Kakorkoli, mustang je odslej uradno na voljo slovenskim ljubiteljem ameriških sanj in sicer kot fastback (kupe) in tudi kabriolet. Isto moč ponuja ceneje kot marsikateri močni evropejec. Fotografije povedo več kot tisoč besed, mišičasto postavo razkazuje podobno rad, kot kakšen Silvester Stallone, tako kot Rambo pa tudi mustang deluje predvsem jezno. Zunanjost je uglašena z modernim Fordovim oblikovalskim jezikom, vseeno pa je v njej opaznih tudi več detajlov, ki so krasili dosedanje generacije mustangov. 

Notranjost je zmes klasičnega in modernega pristopa, z velikimi okroglimi merilniki, izredno športnim sedenjem, pogledom, katerega velik del zakriva dolg motorni pokrov z veliko grbino ..

Beri dalje...