Članek
Danes se družinski avto kupuje z vozičkom
Objavljeno Sep 26, 2015

Družinske člane je mogoče naokoli prevažati v vsakem avtu, a pravi družinski avto ni vsak. Najprej mora biti všeč materi, seveda pa tudi otrokom. Citroën pa pri razvoju svojih enoprostorcev razmišlja tudi o modernih tipih družin.

Enoprostorci so z nami že dolgo, a šele pred kakimi 15 leti jim je uspelo dokončno zasenčiti karavane in slednjim vzeti status prve izbire, ko se pričnejo v družini množiti člani. V tem času pa je šel njihov razvoj skupaj z razvojem družinskih odnosov še veliko dlje, zato mora biti danes tipičen enoprostorec sposoben odgovarjati na še tako nenavadne zahteve lastnikov.

Eden najbolj opaznih trendov pri enoprostorcih zadnjih let je bil, da so se v nasprotju z drugimi vozili njihove zunanje mere krčile, a so hkrati pridobivali pri notranji prostornosti in praktičnosti. Kaj so torej danes prvine družinskega avtomobila poleg velikega prtljažnika? 

"Notranja prostornost je seveda najpomembnješa lastnost, zelo pomembna je tudi modularnost, torej da se lahko avto hitro in enostavno prilagodi različnim situacijam, v katerih se znajdejo družine med vsakdanjo rabo ali sicer. V vse smeri nastavljivi in medsebojno ločeni sedeži, ravno dno, ...," našteva Dejan Debernardi, vodja marketinga pri podjetju Citroën Slovenija. 

Kdo odloči, kakšen avto bo kupila družina? Koliko vloge ima oče, koliko mati?

"Pravi družinski avto mora seveda nuditi veliko udobja za otroke, že v drugem paketu opreme imajo naši enoprostorci denimo mizice na hrbtišču prednjih sedežev in kupci to zelo cenijo. Potem so tu še drugi dodatki, kot so tovarniški senčniki za zadnja stekla, lučke, vtičnice za različne elektronske naprave po vsem avtu… Opažamo pa, da je v družinskih avtomobilih zelo v ospredju tudi varnost. Eden od kriterijev pri kupcih je denimo, da ima avto zračnike klimatske naprave tudi zadaj," povzema Debernardi pričakovanja strank.

Beri dalje...