Članek
Mercedes-Benz je Slovencem razkazoval svoje mišice in veščine
Objavljeno Nov 10, 2015

V Sloveniji se je ustavila karavana slovitega Mercedes-Benzovega programa Driving Events, ki njihove avtomobile do potankosti približa ne le morebitnim kupcem, temveč praktično vsakomur.

Driving Events je poseben program znotraj Mercedes-Benza, v katerega so vključeni izobraževalni tečaji za vožnjo v poletnih ali zimskih mesecih, za običajna cestna vozila, športnike ali ultra terenske stroje, se učijo eko ali športne vožnje, znotraj programa pa lahko se bolj petične stranke odpravijo na road-tripe po različnih, tudi eksotičnih kotičkih sveta, ... Programe pri Mercedes-Benzu nudijo na različnih koncih Evrope, Slovencem najbližja je izvedba v Gradcu, cene se za kompatkni tip izvedbe v mercedesovih vozilih pričnejo pri 235 evrih, za mlade voznike za pol manj. Nata način ima vsakdo možnost, da požene mercedesa skozi ovinke, četudi ga (še) ne bi smel odpeljati s seboj domov.

Eden od pomembnih sklopov programa pa je turneja Driving Events, ki kroži po Evropi. Potem ko je v zadnjih osmih tednih že obšla velik del Vzhodne Evrope, se je zadnjih nekaj dni ustavila na AMZS Centru varne vožnje Vransko. Njen namen je, da “pride gora k Mohamedu,”, torej da ima lahko najširša javnost priložnost spoznati, kaj dela modele z zvezdo na nosu posebne in zakaj bi bili zelo krivični, če bi jih ocenjevali zgolj po udobju, ne pa tudi po agilnosti in tehnološki naprednosti.

AMG oznake krog in krog

Izkušeni nemški inštruktorji so na po lastnih ostrih standardih prirejenem poligonu na Vranskem razkazali medijem, dosedanjim strankam ter zainteresirani javnosti nekaj svojih najaktualnejših draguljev. Ni bilo sicer kronskega med njimi, modela GT AMG, manjkali so tudi predstavniki kraljevske črke S, vendar so barve več kot primerno zastopali med drugim AMG C 450, AMG GL 45, AMG GLE 63, AMG CLA 45 in drugi. Z njimi se je bilo moč zapoditi po improviziranem hitrem krogu, doumeti brutalne pospeške, zmogljivosti podvozja 4matic s štirikolesnim pogonom in širiti usta v nasmeh ob pokih iz izpušnih cevi najbolj športnih izvedenk posameznih razredov.

Beri dalje...