Članek
Zetor ima traktor, ki spodbudi skomine
Objavljeno Nov 11, 2015

Zetor je predstavil koncept maxterra, ki napoveduje novo generacijo traktorjev. Bržkone bo orosil oko tudi marsikateremu slovenskemu kmetu.

Znamke Zetor Slovencem ni potrebno posebej predstavljati, saj je bil še posebej v preteklosti traktor češke znamke dobesedno vlečni konj marsikatere kmetije in to še tudi v času "domače" znamke IMT.

V zadnjih letih pa so v Sloveniji Zetorji šli kar nekoliko v pozabo, saj so kmetje (tudi ob pomoči državnih subvencij v preteklosti) nabavljali precej bolj renomirane zahodne znamke: Fendt, Steyr, Class, Deutz, McCornick, Landini ...

A Zetor še ni rekel zadnje, na aktualnem sejmu Agritechnica v Hannovru je ob 70. obletnici svojega prvega traktorja presenetil in nase uprl vse žaromete. Predstavil je namreč koncept traktorja jutrišnjega dne z imenom maxterra, ki so ga zrisali pri slovitem italijanskem studiu Pininfarina. Izpod njihovih peres so med drugim že prihajali ferrariji.

Modern, že kar športni dizajn koncepta po zagotovilih proizvajalca napoveduje novo generacijo zetorjev, ki bodo paša za oči tako med oranjem kot med vleko težkih bremen. Z novo generacijo na podlagi maxterre naj bi pri Zetorju naredili tudi korak naprej k močnejšim izdelkom, saj naj bi v bodoče ponujali zverine z močjo okoli 150 kW (nad 200 KM), kar je znatno več kot doslej. Pri Zetorju so sicer pred časom sklenili dolgoročni dogovor s proizvajalcem motorjev priznane nemške tovarne Deutz.

Beri dalje...