Članek
Podeljene nagrade zlati volan 2015
Objavljeno Nov 11, 2015

Letos so nagrado zlati volani nemški žirantje prisodili šestim domačim modelom in celo enemu tujemu. Razdelitev kipcev je na žalost zelo predvidljiva.

Zgolj odsotnosti aktualnih novosti nemških proizvajalcev se verjetno lahko hyundai i20 zahvali, da ga je doletela čast nagrade zlati volan, ki jo vsako leto podeljujeta vplivna nemška medija Auto Bild in Bild am Sonntag.

Gre za eno najbolj prepoznavnih evropskih nagrad za avtomobilske novosti. 

Poleg hyundaija i20 (ki je na vsak način zelo dober avto, kar smo se prepričali že tudi na Žurnalu24), nagrajenega v kategoriji malih avtov, so šle preostale nagrade po tem vrstnem redu: opel astra med kompaktnimi vozili, audi A4 med avti srednjega razreda, BMW X1 za srednje velike suve, BMW serije 7 za luksuzni avto, audi R8 za športni avto in BMW serije 2 gran tourer za družinski avto. 

Veliki zmagovalec je torej BMW, tudi Audi je iztržil največ glede na svoje novosti v zadnjem letu, osmoljenec je letos Mercedes-Benz, saj se denimo modelu GLC ni uspelo prebiti do najvišjega nemškega priznanja. Volkswagna so letos raje izpustili, čeprav bi denimo lahko v konkurenci imel tourana, tiguana ... Tudi škoda superb ni imela možnosti.

Beri dalje...