Članek
Mimo radarja s sredincema v zraku in zakrito tablico
Objavljeno Nov 16, 2015

Veliko neumnost si je privoščil na meritve hitrosti alergični mladenič, ko je mimo radarja zapeljal prehitro in z obema sredincema v zraku. Mislil je, da ga bo zakrita registrska tablica obvarovala kazni, a je pozabil na majhen detajl ...

Dogajalo se je v nemškem Dortmundu, konec oktobra. Po eni izmed ulic, kjer so imeli policisti zaradi cone 30 km/h nameščen stacionarni radar, je pridivjal 26-letnik v renault twingu. Očitno ni divjal po naključju, saj je kamera radarja posnela, kako si je v trenutku posnetka mladenič zakrival obraz in imel dvignjena oba sredinca v opolzki "pozdrav" policistom. Za povrh je imel prednjo registrsko tablico prekrito, da ni bila vidna. Hitrost? Po odbiti toleranci 22 km/h preveč. 

A policisti se niso dali. Pozorno so pregledali fotografijo pod lupo in na starem twingotu našli majceno, a vročo sled. Na zadnjem steklu avtomobila je bila namreč nalepljen majhen napis firme za dostavo hrane (na zgornji fotografiji prekrito z belo liso). Šli so po sledi in pri presenečenemu delodajalcu hitro izvohali, da je tistega večera s službenim avtom hrano naokoli jezno razvažal 26-letnik.

Beri dalje...