Članek
Bo po volitvah drugače ali energijski vpogled v skodelico kave
Objavljeno Jul 09, 2014

Ni potrebno biti posebej jasnoviden ali imeti posebne nadnaravne sposobnosti, da človek vidi situacijo, v kateri smo. Je pa vprašanje, koliko jih to zares želi. Kaj se dogaja ob volitvah? Je sploh smiselno iti? In podobne polemike se dogajajo na veliko, kot običajno se premetava veliko blata in čustev, na koncu pa ni velikih sprememb.. zato ker..
                                                                                                                ... zato ker  "narod si bo pisal sodbo sam".
Politika je odsev stanja, ki je globlje, kot si želimo priznati. Večina se boji sprejeti odgovornost zase in za svoje življenje. Večina pričakuje, da bo nekdo drug poskrbel za njihova življenja. Večina si želi lagodnega, brezproblematičnega življenja in pozabiti na lastno odgovornost do Življenja.
Problematika ni samo en mesec pred in po volitvah. Življenje se dogaja ves čas. In če bi v prebivalcih gorel ogenj življenja, bi že prišlo do revolucije, do spremembe in do ureditve najosnovnejših stvari. Ker pa se velika večina bolje počuti v mlačnem jezeru, se ne zgodi nič pretresljivega, ker se ogenj manjšine zaduši preden se dokončno razgori.
Če bi naštevala, kaj vse ni logično, bi bil to predolg zapis. Dejstvo pa je, da so v Sloveniji čustva vse preveč na pohodu in da smo karmično v preboju solarnega pleksusa, ki je na predelu želodca in je sedež strahov, čustev, notranje moči in čustvenega manipuliranja. Ko se vozim po prelepi Sloveniji, pa na reklamah gledam izmučene obraze s cenenimi slogani, ne vem, ali je že to komedija, ali je še vedno tragedija. Vsak slogan pove več o človeku, zraven katerega je napisan, kot o nas, ki nam je namenjen. Nihče mi ne more dati nazaj dostojanstva, če ne dovolim, da mi ga vzamejo. Ne potrebujem poguma za odločitve, za katere vem, da so pravilne.. .in tega balasta je na tone. Zakaj? Ker funkcionira. Ker se večina res čustveno trzne na trditve in se nekako poveže ter voli dotično osebo.

Problematika je zares ta, da dokler bodo vladala čustva in boji pri tehničnih in upravnih stvareh, do takrat ne bomo našli zadovoljive rešitve. Slovenija kot mala država zares rabi dobrega gospodarja in en župan bi bil čisto dovolj.. In že se usuje name milijon obtožb, zakaj ne.. :)
Slovenija je v stanju dozorevanja in plačevanja karmičnega dolga, starega komaj 20 let. Zato je pomembno, da vsak zase pride do svoje notranje moči in z njo iskreno deluje. Srčnost ni problem, saj jo podpira narava, žal pa je tako, da potrebujemo poplave in zmrzali, da se ta srčnost pojavi. Še nismo tam, da bi nam lahko bilo dobro in da bi bili srčni drug do drugega. In največja potreba je po ažni - jasnosti. Jasnosti za življenje. Šele iz nje lahko zares dobro krepiramo. Na žalost pa je za razvoj ažne potrebna posebej velika aktivnost - razmišljanje, kar pa je že naporno za večino.

Torej ni rešitev v tem, da volimo ta prave, temveč da postanemo ta pravi. Da gremo na volitve in obkrožimo osebo, ki jo vsaj poznamo ter potem naslednjih nekaj let spremljamo, kaj ta počne in ZAHTEVAMO, da izpolnjuje svoj program brez večjih izgovorov. Si upate? Imate ogenj v sebi?
Lahko pa ostanete v sobi in prosite: "Mati, kave bi.

Se zelo strinjam.

Pravilno! Se opravičujem za zamudo :P

lep pozdrav draga Andreja, na zadnja tvoja vprašanja je odgovor dvakrat DA ;)

.... Da gremo na volitve in obkrožimo osebo, ki jo vsaj poznamo ter potem naslednjih nekaj let spremljamo, kaj ta počne in ZAHTEVAMO, da izpolnjuje svoj program brez večjih izgovorov.... Žal NI VEČ ČASA! Mogoče ga je še manj kot za starejše za mlajše, ki se morajo v letu ali najkasneje v dveh odločiti: Iti delati v Avstrijo, Nemčijo, Kanado, Avstralijo? Se odločiti, zavezati culico in oditi. Oditi, vkolikor ne želijo, da bodo imeli ves čas, če bodo delali v Sloveniji, 600 do 800 evrov plače. Kar bo pomenilo bednih 350 do 500 evrov penzije. In kdo jim bo dal razliko, ki jim bo manjkala do plačila mesečne oskrbnine v domu? Milan Kučan? Janez Zemljarič? Drago Isajlovič? Janez Janša? Dušan Šešok? Mogoče kdo drug od še vsaj 100 ali 200 likov, ki so zajebali Slovenijo in jo spravili na kolena. Je te like potrebno našteti? Bo to kaj pomagalo?

Andreja, pozdrav tudi od mene! Sicer pa, narod sestavljajo posamezniki in seveda še kaj ..... Kar se pa kave tiče, pa imam zjutraj navado, da zakličem v sobo: "Pridi, kava je na mizi". Pa zajtrk seveda tudi.

Se strinjam s povedanim. Ampak jaz bi ostala pri zadnjem stavku.

Hvala Dajana in Angie :)

Zelo dobro napisano!!!

Dobrodošla pri nas, Andreja :)