Članek
Bog se nikoli ne zmoti
Objavljeno Sep 16, 2014
Kralj, ki ni veroval v Božjo dobroto, je imel sužnja, ki je rekel v vsakih okoliščinah : ''Moj kralj, ne bojte se, vse kar Bog dela, je popolno. On ne dela napak!

Nekega dne je odšel na lov in na poti je kralja napadla divja žival. Njegov suženj je ubil žival, a ni uspel obvarovati svojega kralja, da ne izgubi prst.

Jezen in brez da bi vsaj malo pokazal hvaležnost, ker je rešen , kralj vprašasužnja: '' Je res Bog dober? Če je dober, jaz ne bi bil napaden in ne bi izgubil prsta.''

Suženj mu odgovori: ''Moj kralj, kljub temu, Vam lahko rečem, da je Bog dober in On ve zakaj se je to zgodilo. Tisto kar dela Bog je popolno. On nikoli ne dela narobe!''

Jezen zaradi odgovora, je kralj naročil, da sužnja dajo v temnico.

Kasneje je kralj odšel na lov, tokrat sam . Ujeli so ga divjaki, ki so žrtvovali ljudi.

Na oltarju so pripravili, da žrtvujejo kralja. Divjaki so odkrili, da njihova žrtev nima enega prsta.

V skladu z njihovimi običaji pa je samo cela oseba, z vsemi deli telesa lahko podarjena bogovom. Kralj brez prsta je bil slaba daritev za bogove , zato so ga osvobodili.

Po vrnitvi domov je kralj takoj ukazal, da osvobodijo sužnja. Ves vesel ga je sprejel.

Rekel je: Bog je bil resnično dober do mene! Gotovo bi me ubili podivjani ljudje, a imel sem srečo, da sem bil brez enega prsta. Imam pa vprašanje za tebe: Če je Bog tako dober, zakaj je dovolil meni da tebe zaprem v temnico?

Suženj je odgovoril: Moj kralj, če bi šel jaz z vami na lov, bi darovali mene, ker jaz nisem brez enega prsta. Zapomnite si, da vse kar Bog dela, je prav. On se nikoli ne zmoti. On Vam je dal da ste me dali v zapor, tako da nisem mogel na lov.

Mi se večkrat pritožujemo zaradi slabih stvari, ki se nam dogajajo, pozabljamo pa, da ni nič kar se nam dogaja naključno, pač pa ima svoj smisel. 


Vsako jutro, predaj svoj dan Bogu,
nikar ne hiti.
Prosi Boga da vodi tvoje misli,
vodi to kar delaš in blaži tvoje občutke.

In ne boj se. Bog se nikoli ne zmoti!


Božja pot in Njegova beseda so popolni, brez grešnosti. On je pot vsem tistim, ki verujejo Vanj, tako kot pravi 2 Samuel 22:31.



Bog se nikoli ne zmoti!