Članek
Kvačkane punčke
Objavljeno Jan 20, 2015

Neka mož in žena sta bila poročena več kot  50 let. Ves ta čas med njima ni bilo nobenih skrivnosti razen ta, da je imela žena v omari z oblekami škatlo od čevljev, za katero pa mož ni nikoli vedel, kaj je v njej.

Misleč, da žena morda tam hrani kakšne posebne čevlje, ali pa da kaj zbira in tam spravlja, je ni nikoli vprašal, kaj je v tej škatli. Nekoč žena hudo zboli in kaže, da so ji štete ure. Pokliče k sebi moža in mu reče, da je prišel čas, ko mu želi razkriti vsebino škatle v omari.

Mož je šel in iz omare vzel škatlo. Ko je odprl pokrov je v njej zagledal dve kvačkani punčki in velik sveženj denarja. Ko je preštel vse bankovce, je naštel 95.000 $ in bil močno presenečen.

Vprašal je ženo, kako je to mogoče, od kje ji ves ta denar. Žena mu odgovori : " Ko sva se poročila, mi je moja babica zaupala skrivnost dobrega zakona. Rekla mi je, da naj vsakič, ko me boš razjezil, namesto prepira uporabim tišino in nakvačkam punčko."

Mož je bil presenečen, da sta se samo dvakrat skregala v vseh teh letih in jo povprašal, od kod pa ima ta denar. Žena se nasmehne in mu reče: " A denar? Denar sem dobila za  punčke, ki sem jih v vseh teh teh letih nakvačkala in prodala!"

(prevod iz San Francisco Globe Randall Rosenthal )