Članek
Resnična zgodba
Objavljeno May 14, 2015

Rada bi vam povedala zgodbo o fantu, ki je že v zgodnjem otroštvu izgubil sestrico, ki jo je imel zelo rad. Čez nekaj let je dobil novo sestrico, ki jo je tudi imel rad in jo ima še vedno. Ko je bil star 12 let mu je umrl še oče.

Mama ni imela kaj dosti časa zanju, saj je morala skrbeti za hišo, delo okoli nje, vrt in seveda hoditi v službo, da je lahko preživela družino, saj je bil njen dohodek edini vir za plačilo vseh računov in za nakup osnovnih stvari, ki so potrebne za preživetje in vse bolj zahtevno "brezplačno" šolo. Vendar pa jima je kljub utrujenosti in preobremenjenosti kolikor je le mogla izkazovala ljubezen, saj ju je neizmerno ljubila in sta ji bila in sta ji še vedno, smisel nadaljnega življenja....

Fant je zrasel, študiral.....spoznal dekle in se odločil, da se bo poročil. Za svojo poroko je sam napisal mašo, saj mu je glasba v užitek in se z njo ukvarja v vseh oblikah. Poroka je bila prelepa, a žal še vedno nima albuma s poročnimi slikami, saj bi ga to stalo preveč težko prigaranega denarja. 

Skoraj dve leti po poroki je namreč zaman neutrudno pisal prošnje za delo. A ker je njegova mama le preprosta vdova , ki dela kot medicinska sestra in nima nobenih vez, ni na nobeno prošnjo dobil odgovora, kaj šele zaposlitev. Ves ta čas je delal priložnostna dela, pel v ansamblu, vodil pevske zbore, da si je tako prislužil denar vsaj za golo preživetje. Tudi njegova žena je brez službe...Ko se jima je po dobrem letu dni od poroke rodila hčerkica, se je še bolj trudil da si poišče delo. Končno se mu je pred pol leta nasmejala sreča in so ga z zavoda poklicali na delo v Revoz, kjer dela v proizvodnji za borih 500 evrov, s tem, da mu neprestano govorijo, kot mnogim v tem podjetju, da bodo lahko vsak trenutek brez službe. 

Ker ob poroki ni imel stanovanja, je poprosil babico in dedka, če lahko živi pri njima, v zameno pa jima pomaga pri delu in skrbi zanju. V tem času pa se je dedek začel izgubljati v demenci, tako da mora skupaj z ženo tudi voziti oba k zdravniku, v trgovino in povsod, kamor je potrebno.

Ob službi, pomoči ostarelima starima staršema, skrbi za družinico, pa še vedno živi tudi za glasbo, ki je njegova velika ljubezen.  Ker je na konzervatoriju za glasbo diplomiral iz dirigiranja je kar nekajkrat okoli sebe zbral mlade pevce in glasbenike in priredil kar nekaj prečudovitih koncertov. Za vse to je porabil mnogo prostega časa, denarja, energije. Nazadnje je imel dva čudovita koncerta v jeseni in dva spomladi. O nobenem niso pisali v nobenem mediju, ker žal ne pozna nikogar, ki bi se zavzel za mladega in zagnanega glasbenika, ki je rasel brez očeta in ima le mamo, ki pa je le preprosta medicinska sestra, .......da bi ga promoviral in svetu pokazal njegov veliki talent!!

Da lahko preživi svojo družinico, poleg petja in službe opravi še kakšno priložnostno delo, če ga le dobi, kot te dni, ko je dopoldan delal na strehi, popoldan pa v službi.......

Potem pa se še najdejo številni, ki hvalijo le mlade, ki imajo koga, ki jih postavi v ospredje, ki jim vse prinese na pladnju......Najdejo se tudi taki, ki pravijo, da je današnja mladina grozna........Le malokdo pa vidi te pridne, mlade ljudi, ki dobesedno garajo in v potu svojega obraza iščejo svoj prostor pod soncem........žalostno, a ne?