AR revija

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Fenomeni plenjenja v slovenskem zdravstvenem sistemu: intervju z dr. Blažem Mrevljetom
Kolumna Gregorja Preaca: Množične migracije so goljufija stoletja in organizirani kriminal
Kolumna Damjana Tomšiča: Bolečina SDS
Kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Sex v mestu ali kako bi 15 cm štikle rešile Erjavčevega džoka  
Kolumna Bojanke Štern: Analiza našega zdravstveno zavarovalniškega sistema
Kolumna Aleša Ernecla: (Anti)semitizem
Slab človek 2.del
Nestrpnost  
Nekaj besed ob smrti enega največjih mislecev našega časa, Sir Rogerja Scrutona
Pobuda ARrevija
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 1 )
desus
( 1 )
Dixie
( 3 )
esej
( 1 )
eseji
( 2 )
filozof
( 1 )
Golem
( 1 )
izjave
( 1 )
judje
( 1 )
kolumna
( 6 )
KULTURA
( 1 )
LGBT
( 1 )
LŠU
( 1 )
Mafija
( 1 )
memo
( 1 )
mnenja
( 9 )
otroci
( 1 )
pogovor
( 1 )
rasizem
( 1 )
rod
( 1 )
Ron Unz
( 1 )
rupnik
( 1 )
smrt
( 1 )
ustava
( 1 )
uvodnik
( 1 )
Vojna
( 1 )
zakon
( 1 )
židje
( 1 )
zloraba
( 1 )
zzzs
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Sex v mestu ali kako bi 15 cm štikle rešile Erjavčevega džoka  

AR revija
26.01.2020 06:54 (pred 2 dnevi)

V tej državi je politična kultura na psu. Da ni samo politična, ampak na sploh, vemo tudi sicer iz podelitev Prešernovih nagrad na področju kulture.

Pred kratkim je slovensko javnost vzburila misel, da je za predsednico stranke upokojencev (vsak normalen se že tukaj drži za glavo) kandidirala dr. Aleksandra Pivec. Joj prejoj, na kongresu stranke sta dva kandidata, eden s pristnim gorenjskim naglasom in govorno napako in druga s ptujskim dialektom, kar ji je  potrebno šteti v velik minus. Ker kdo je že videl, da bi lahko stranko upokojencev vodila ženska, ki govori s ptujskem dialektom in si natakne čevlje z visokimi petami, navkljub temu, da je bila še malo prej v bolniškem staležu zaradi hernie disci.
Polovica Slovencev je nemudoma postala specializirana za hernie in ugotovila, da je Pivčeva nima. Še celo zdravniki so na daleč ugotovili, da ima struno namesto hrbtenice. Klobuk dol pred tako diagnostiko. Res je, da niso vsi zdravniki, ampak navadni privoščljivci, ki so zelo dobro vede

Kaj je Katedrala?

AR revija
25.01.2020 09:12 (pred 3 dnevi)

Enkrat ko se navadiš videti Katedralo jo vidiš povsod in ne moreš, da ji ne bi nasprotoval. Naš boj se začne pri tem, da jo prepoznamo. 

Kaj je Katedrala? Tisti, ki niste na tekočem, Katedrala ni institucija ali teorija zarote. V preprostih izrazih je meta-institucija. Je skupina institucij, ki (čeprav jim manjka centralna avtoritativna oblast), ciljajo v eno skupno smer. 

Sestavljajo jo akademija in mediji in v manjši meri politične tvorbe. To so glavne entitete, ki sestavljajo Katedralo, ampak to ni njena celota in čeprav kritike teh institucij najdemo v osrednji konservativni razpravi, njene lovke segajo mnogo dlje.

Kaj so še ostali gradbeni elementi, ki sestavljajo Katedralo?

Mreženje. Če obiskuješ univerzo ali delaš v tekmovalni industriji se zavedaš, da obstaja mreža in kako funkcionira. Višje se vzpenjaš v družbi, bolj je pomembna.

Da bi dosegel višji status v družbi, moraš imeti dobre odnose s pravimi ljudmi, in višje kot se vzpenjaš bolj pride v poštev trgovanje z Darwinovsk

Kolumna Vilija Kovačiča: Odklonilno ločeno mnenje

AR revija
24.01.2020 07:46 (pred 4 dnevi)

Odklonilno ločeno mnenje za oceno ustavnosti Združenega poroštvenega zakona EPA 828-VIII  - zakona o državnem poroštvu za 2TIR in 3Ros

(Vem, da moje odklonilno ločeno mnenje sicer ni veljavno, veljavni pa so argumenti, ki jih navajam jaz, ne pa kar navaja Ustavno sodišče).

Zavrnitev pritožbe s strani večine sodnikov ustavnega sodišča je v nasprotju s sodnimi standardi v Evropi in je v opreki s poštenim sojenjem, saj sklep o zavržbi , čeprav je bile izglasovan z 8:0, (ddr Jaklič je očitno pri odločanju manjkal) sodišče sploh ni razumno obrazložilo. To pa očitno zato, ker so trditve o tem, da ne izkazujem pravnega interesa popolnoma napačne.

Zato je nastal sklep, da se pritožba zavrže ne pa zavrne, kar je sicer zgolj še eno, državljanom že dolgo znano IZOGIBANJE O VSEBINSKEMU NAČINU ODLOČANJA. In to  o zelo pomembnem in precedenčnem vprašanju.

Dejstvo, da so ob tem pravniki v Sloveniji in celo  vsi nekdanji ustavni pravniki in predsednik države tiho pa kaže na splošen, zelo nizek nivo do

Kolumna Aleša Ernecla: (Anti)semitizem

AR revija
23.01.2020 06:34 (pred 5 dnevi)

Nekoč sem verjel, da je Izrael svetilnik svobode na Bližnjem vzhodu in da ima
vojsko, ki sledi načelom pravične vojne. Pa sem mimo akademije in mimo
dominantnih medijev izvedel, da bi lahko bilo, da je svoboda, kjer je je, pogosto zamenljiva z degeneracijo. Da bi lahko bilo, da je vsiljevanje degeneracije pod masko svobode drugim – več. In da bi lahko bilo, da izraelska vojska ne sledi vedno ali sploh ne sledi načelom pravične vojne.

Je to, kar sem izvedel, izviralo iz sovraštva do Judov, sovraštva do Izraela – ali oboje? Morda, dopuščam to možnost, toda… Naturalistična zmota je biti proti nečemu, kar je nekdo rekel, ker je rekel primarno ali deloma iz sovraštva do nekoga. Odpraviti trditve o Judih kot antisemitizem je ena takih naturalističnih zmot.


Nekoč sem verjel, da so se Judom skozi zgodovino dogajale le in samo krivice s
strani evropskih narodov, katoliške cerkve in kristjanov nasploh. Da so Judje v
bistvu simbol prostih trgov, trdega dela, iznajdljivosti, obrtništva, podjetništv

Kolumna Damjana Tomšiča: Bolečina SDS

AR revija
21.01.2020 06:32 (Jan 21, 2020)

Bolečina SDS je zelo specifična, saj najbolj zareže v možgane takrat, ko si človek zaželi, da bi se država končno izvila iz rdečega blata in nesposobnosti, v kar je Slovenija zagazila. Zaenkrat za to bolečino ni zdravila.


Državna volilna komisija je na zadnjih državnozborskih volitvah preštela vse trpeče in teh je bilo natančno 219.415. Zakaj sem tako prepričan v to številko? Zato, ker je bilo volilno telo stranke SDS zelo zvesto in zanesljivo.

Prepričan sem, da so takrat na volitve šli vsi podporniki in člani SDS, če so le bili sposobni vstati iz postelje na dan volitev. Vendar bolečino SDS čuti vsak danj manj ljudi, je pa vse močnejša in vedno bolj kljuvajoča pri tistih, ki še vedno trpijo.


Dejstvo, da se kljub zmagi SDS na volitvah ni zgodil prevzem oblasti, je udarilo kot strela z jasnega. Potencialni koalicijski partnerji so se v dneh po volitvah preprosto obrnili proč. Zmagovalne pesmi so se polegle, tortice pojedle, telefon ni zazvonil, poslanci so se le posedli nazaj v svoje fo

Kolumna Bojanke Štern: Analiza našega zdravstveno zavarovalniškega sistema

AR revija
20.01.2020 19:15 (Jan 20, 2020)

Zdravstvena oskrba za vse in medsebojna solidarnost v bolezni sta eni temeljnih vrednot sodobne evropske civilizacije, zato ne preseneča, da se večina denarja za zdravstvo v skupnosti 36 držav OECD (v nadaljevanje OECD-36) zbere v obliki obveznih dajatev, bodisi v obliki davkov bodisi obveznih zdravstvenih zavarovanj.
Urejanje razmerij na javnem zdravstvenem trgu lahko v celoti prevzamejo države same ali pa to vlogo delegirajo eni ali več zavarovalnicam. Država hkrati bdi nad t.i. minimalno košarico pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Vse, kar iz te košarice pravic izpade, državljani bodisi zavarujejo s prostovoljnimi zavarovanji bodisi plačajo iz svojega žepa.
V povprečju v OECD-36 (vsi podatki so za leto 2018) obvezne dajatve pokrijejo 71% celotne zdravstvene porabe - pri nas je ta delež 69%. Po višini tega deleža je pred nami večina gospodarsko razvitih držav: Norveška, Nemčija, Danska, Nemčija, Belgija, itd.


S prostovoljnimi zavarovanji v OECD-36 pokrijejo le 4% celotne po

Nestrpnost  

AR revija
17.01.2020 16:06 (Jan 17, 2020)

Nestrpnost

Kaj je nestrpnost? Ali sem nestrpna, če pričakujem, da bi ljudje, ki prihajajo v našo državo spoštovali naše navade, praznike, tradicijo, jezik…?

Ali sem nestrpna, če mi preseda stalno donenje južnjaške glasbe iz radijskih
valov?

Ali sem nestrpna, če mi živce para južnjaška izgovorjava, naglaševanje besed pri nastopih televizijskih in radijskih voditeljev? Ali sem nestrpna, če me je groza, kako se izgublja slovenska beseda? Kako je naša lepa, težka in zahtevna slovenščina iz dneva v dan bolj balkanizirana. Izgublja se in bledi. Pa ni le slovenščina ta, ki se izgublja in bledi, tu so še navade, tradicija. Navsezadnje v vsem bledimo najbolj Slovenci kot narod. Menim, da gremo v in s svojo vljudnostjo, uvidevnostjo čisto predaleč. Kot, da smo dvignili roke od vsega. Od glasbe, tuja je lepša, tuja hrana je boj slastna tuja, tuji moški so lepši, tuje ženske so bolj prefinjene…

Pa so res? Ali samo ljudje hlepijo po tistem nekaj več in v tem iskanju, hlepenju, ne vidijo kaj imajo.

Slab človek 2.del

AR revija
15.01.2020 23:15 (Jan 15, 2020)

Falling Down je film o običajnem vsakodnevnem človeku, ki ga igra Michael Douglas, porinjenem na rob propada stori nemogoče in razkriva nekaj zelo pomembnega. 


"Jaz sem slab človek?... Kako se je to zgodilo. Storil sem vse kar mi je bilo naročeno" 


Ko te nategnejo, strelski pohod očitno ni pravi odziv. 


Ne zahtevamo veliko 


Povečini želimo, da se nas pusti na miru. Hodimo v naše slabe službe in plačujemo pretirane davke. Spoštujemo vsak zakon in predpis ter plačamo vse kar nam je naloženo. Državi dovolimo, da nam diktira kaj lahko počnemo z lastnino in nepremičninami. Spoštujemo prometne predpise in ne povzročamo nemirov. Vse kar si želimo je delati, zdravo družino, vzgajati otroke, se sem in tja odpraviti na dopust in se na stara leta upokojiti in uživati z vnuki. 


Ampak oni nas ne pustijo na miru


Za vrat nam obešajo privilegije, ki naj bi jih na zahodu uživali. Privilegiji, ki mi avtomatsko pripadajo, če sem rojen tukaj. Morda trdo delo in odrekanje spada pod ta privilegij, ne vem,

Fenomeni plenjenja v slovenskem zdravstvenem sistemu: intervju z dr. Blažem Mrevljetom

AR revija
15.01.2020 15:10 (Jan 15, 2020)

ARrevija: Je v tujini (Nemčija, Anglija) mnogo bolje organizirano delo, sistem, razmerja med vodstvi in posameznimi deli zdravstvenega sistema?

V normalnih evropskih državah, s starejšo in pravo demokracijo, ki so že zdavnaj šle skozi tranzicijska in roparska zgodovinska obdobja, in so danes predvsem dober servis državljankam in državljanom in nič kaj dosti drugega, je zdravstvo bistveno bolje organizirano. Kljub temu pa se vsaka od teh držav sooča s svojimi specifičnimi problemi javnega zdravstva. Nikjer ni idealno, vendar pa v normalnih evropskih državah nista glavna problema javnega zdravstva organiziran kriminal in sistemska korupcija. Pri nas sta.

Iz tega izhajajo vsi ostali problemi, ker se je temu nekaj sto milijonskemu motivu na letni ravni podredilo vse v zdravstvu.

Da plenjenje davkoplačevalskega denarja lahko nemoteno poteka na tako masoven način, je prišlo do treh fenomenov: oblikovalo se je pet stebrov za zagotavljanje statusa quo plenjenja, prišlo je do obrata vrednot in

Kolumna Gregorja Preaca: Množične migracije so goljufija stoletja in organizirani kriminal

AR revija
15.01.2020 06:42 (Jan 15, 2020)

ČEMU KRIMINALISTI NE PREISKUJEJO ODGOVORNIH ZA MNOŽIČNO TIHOTAPSTVO LJUDI IN DROG
ČEZ SLOVENIJO, TOREJ PREDSEDNIKA PAHORJA, PREMIERJA ŠARCA, ZUNANJEGA MINISTRA CERARJA,
OBRAMBNEGA MINISTRA ERJAVCA IN PREDSEDNIKA SPODNJEGA DOMA PARLAMENTA ŽIDANA, KI
SO MIMO ZAKONODAJE ČEZ SLOVENIJO DOSLEJ PRETIHOTAPILI ŽE ČEZ 600.000 ILEGALNIH
MIGRANTOV?


Spomnimo se, da so transport 530.000 ilegalnih migrantov čez Slovenijo brez dokumentov, vizumov in ugotovljenih identitet samo v treh mesecih po avgustu 2015 izvedli predsednik Pahor, takratni premier Cerar, takratni zunanji minister Erjavec, Dejan Židan (SD) in drugi. Cerarjeva kot Šarčeva vlada sta v imenu lažnega človekoljubja in populizma, po pritisku Bruslja in Berlina ter Evropske ljudske stranke (EPP), pa za Agendo 2050 (56 milijonov migrantov v EU do 2050) negirali tako pravno državo v Sloveniji, kot mednarodno pravo, Dublinsko pogodbo, vso logiko, nacionalni interes.


NI ZAKONSKE PODLAGE ZA TRANSPORT ILEGALNIH MIGRANTOV ČEZ SLOVENIJO

Za transpor

Miselna policija v Londonu

AR revija
14.01.2020 22:48 (Jan 14, 2020)

Takole zgleda, ko pride policija na dom, ker je dotični napisal nekaj, kar ni politično korektno. Še pomnite tovariši? V času SFRJ so prišli sicer ponoči ali zelo zgodaj zjutraj...
Sadiq Khan, župan Londona je organiziral policijske enote, ki pridejo na dom in težijo ljudem, ki niso politično korektno tvitali ali objavljali na facebook... 
video

Zlorabljanje otrok

AR revija
14.01.2020 22:27 (Jan 14, 2020)

Nekdo tu ideološko in politikantsko zlorablja otroke. Ogabno. To je po vzoru Hitlerja, Stalina, Maa, Tita v migrantskih taboriščih počel tudi tedanji premier Cerar. Režimski mediji RTV Slovenija, POP TV, SIOL, Delo, Dnevnik, Večer, Mladina v tem niso videli zlorabe otrok, temveč človekoljubje. 

Kolumna Damjana Tomšiča: Zmagala je laž

AR revija
13.01.2020 18:27 (Jan 13, 2020)

Občutek, da sta v Sloveniji zmagala laž in krivica, je tisti, ki me žene, da pišem, tvitam in se sploh javno izražam. Spremljate me lahko na: https://twitter.com/Daj_Manj

Sloveniji in Slovencem se je med komunistično revolucijo zgodila velika krivica. 

Neuk in naiven narod na prepihu med velikimi silami je bil idealno gojišče za nove ideje o neslutenem napredku in dobrotah, ki naj bi jih prinesel krvav veter z vzhoda. Seveda so idejo hitro pograbili problematični posamezniki, lenobe, gubidani in fičfiriči. Nato je prišla vojna.


Komunisti so v pogojih totalne vojne v Sloveniji zajahali refleks naroda po uporu proti tujim zavojevalcem in to ugrabili v obliki OF in NOB. Rodila se je laž, ki je zaradi okrutnosti in ustrahovanja zmagovito zavzela naše kraje. Strah je bil tisti, ki je zagotavljal komunistom oblast, strah je bil tisti, ki je preprečil posameznikom, da bi razkrinkali rdečega zajedalca v narodu. Kdor je vseeno dvignil glavo, je moral v zavetju noči pobegniti, ali pa so ga že

Nekaj besed ob smrti enega največjih mislecev našega časa, Sir Rogerja Scrutona

AR revija
13.01.2020 07:29 (Jan 13, 2020)

“Za novo proevropejsko sintezo mišljenja in metapolitik, ki jo je gradil Roger Scruton, je pogoj AVTENTIČNA RAZLAGA horizontov metafizik, kot jih robijo v evolucijskem procesu oblikovane narave bivajočih v skupnih teritorialnih, duhovnih in hamiltonsko emocionalnih rodovnih zvezah.”

Marko Sket (Iz Twitterja)

 

12. januarja 2020 nas je zapustil Sir Roger Scruton, angleški filozof, katerega dela so na vseh področjih, posebej pa še na estetskem, globoki uvidi v pomen kulture, njenih izhodišč in njenega vpliva na sodobno družbo. Scruton je ob izredno natančnem uvidevanju pomenske sheme kulturnih vzorcev ves čas dejavno vplival na družbo po svojih močeh tudi v političnem smislu in sicer na način, ki ga je verjetno gradil skupaj s svojim disidentskim prijateljem iz Češke, ravno tako izjemnim mislecem Janom Patočko.
Namreč sam je bil večkrat na Češkem v obdobjih, ko se je tam začenjala oblikovati močna struktura intelektualcev protikomunističnega gibanja in pri tem celo zaprt za nekaj dni v

Kolumna Vilija Kovačiča Od oligarhije do demokracije

AR revija
12.01.2020 22:08 (Jan 12, 2020)

Stališče, da je strankarski sistem, kakršnega imamo sedaj, edino možen model demokracije je popolna zabloda nevednih ljudi ali pristašev ohranjanja
monopola, ali pa tistih nezadovoljnih, ki se iz strahu kot pijanec plota oklepajo obstoječe ureditve. Strah pa zavira tudi najmanjše spremembe. Vendar je za
ključno začetno spremembo potrebno storiti zelo malo. To je odpreti zaprte strankarske kandidatne liste. S tem bi se pokazala odprtost ali zaprtost političnih strank. Prednostni glas znotraj liste, o katerem je toliko govora, pa bi tako dobil svojo težo in možnost učinkovanja navznoter in izboljšanja ponudbe navzven.


Gre za uvedbo odprtih kandidatnih list na katerih je število kandidatov večje od števila poslanskih mest. Za poslansko mesto znotraj volilnega okraja ali volilne enote bi torej lahko kandidiralo več oseb. Način predlaganja pa je stvar znotraj strankarskih pravil (z e-glasovanjem, podpisi, konvencijami, soglasjem šefov, kvorumom itd). Pomembno je da se ta možmost odpre.
Takšna

Razveljavitev obsodbe generala Rupnika

AR revija
11.01.2020 15:48 (Jan 11, 2020)

Pred nekaj dnevi je prišla v javnost vest, da je sodišče razveljavilo obsodbo generala Rupnika. To zanimivo sodbo v imenu ljudstva (link) je podpisalo kar nekaj sodnikov, ki so sodelovali v veliki sodni farsi Patria. Med drugim tudi sodnik Branko Masleša.

Človek se vpraša zakaj bi nekdo, ki je več kot očitno del najbolj problematične družbe v našem sodstvu, izdal tako sodbo v tem trenutku?

Ali so sodniki, ki so bili tako rekoč na barikadah v sodni farsi “Patria” kar naenkrat doživeli neko razsvetljenje in so uvideli, da je treba razrešiti krivde človeka, ki je tako rekoč simbol, kamor je usmerjeno vso sovraštvo vseh privilegiranih pripadnikov globoke države a.k.a. partije?

 

Kajti ta prisega, ko domobranske enote pod poveljstvom Roesnerja (Rupnik je bil tu mnogo bolj simbolna oseba) prisežejo, je najbolj koristna za ustvarjanje sovražnika, t. i. “bele garde”. Namreč ravno na podlagi tega sovražnika so lahko partijski vojščaki in revolucionarji brez vsakega pomisleka v “morju krvi” vz

Kolumna Bojanke Štern: Tranzicija zdravstvenega sistema

AR revija
10.01.2020 20:14 (Jan 10, 2020)

 V času po osamosvojitvi Slovenije sta se slovenski zdravstveni politiki zastavljali dve temeljni nalogi:

 

1.     Socialistični centralno-planski zdravstveni sistem bi bilo potrebno v razumnem času preobraziti, saj naj bi se tudi v njem izrazile nove vrednote in pričakovanja slovenskih državljanov v spremenjenih družbeno-ekonomskih razmerah.

2.     Preobrazba bi morala uspeti na način, da bi bil zdravstveni sistem sposoben ohranjati finančno vzdržnost in zagotoviti kakovostno zdravstveno oskrbo prebivalstva.

 

Skoraj trideset let kasneje ugotavljamo, da teh nalog nismo opravili.

 

Na kratko o bistvenih značilnostih sistema. Vsako leto se na osnovi zbranih prispevkov delodajalcev in delavcev planira poraba in sredstva odmerijo izvajalcem zdravstvene dejavnosti v javni službi. Končno besedo pri delitvi ima Vlada RS. S tem je ustvarjen administrativni trg zdravstvenih storitev z vsemi značilnostmi takega “trga”. Vsak izvajalec, vključno z zasebniki koncesionarji, s pogodbo sprejme pravil

Moj otrok

AR revija
10.01.2020 18:35 (Jan 10, 2020)


Je moj otrok čuteče bitje?
Je moj otrok del mojega telesa?
Je moj otrok moja last?
Ali imam pravico odločati o njegovem življenju?
Kdaj moj otrok postane oseba?
Moj otrok je bil otrok in moje čuteče bitje, odkar sem se
zavedala, da raste v mojem telesu. Raste v mojem telesu,
torej ni moje telo. Sva dva.
Vsak od naju ima svoje srce.
Svoj utrip.
Svoj par oči.
Svoj par rok in nog…
Zarodek se hitro razvije v podobo malega človečka.
Čuti.
Sliši.
Strah ga je…
Nerojen otrok je oseba. Nekoč bo zrasel v močnega moškega,
žensko…torej ali je otrok moje telo? Ne, je pa del mene. Del
mojega življenja, postal je moje vse.
Imam pravico umoriti odraslo osebo? Ne.
Zakaj je torej splav ženska pravica? Saj je vendar umor. Neka
ženska se zavestno odloči prekiniti utrip srca popolnoma
nemočnemu bitju, ki ni nič krivo. Pravijo, da so te ženske v
stiski in se za tako skrajno rešitev odločajo iz tega ali onega
razloga. Kaj pa razlogi proti? Ali tem ženskam kdo pove, da
bodo s svojo odločitvijo vzele nekomu življenje in
nepopravljivo z

Slab človek

AR revija
09.01.2020 17:49 (Jan 09, 2020)

Leta 1993 smo. Bill Clinton je predsednik, Sovjetska zveza je propadla. Življenje se zdi, da se izboljšuje. Kljub temu, se nestabilnost že kaže na površju. Svet se premika v globalno ekonomijo. Tehnološka revolucija se je komaj začela in kultura potrošništva je že v polnem razmahu. Na površju je bil to videti kot čas miru in prosperitete.


Tega leta pride v javnost močno podcenjeni film Michael Douglasa z naslovom Falling Down. Douglas igra povprečnega človeka, ki ugotovi, da se je svet spremenil in ga pustil za sabo. Film se začne, ko sam sedi v prometni konici in počasi izgublja živce, nakar se ustavi in preprosto oddide iz avta. Preostanek filma je počasen prikaz njegove hoje proti domu. Vse kar si želi je priti domov. Med potjo sreča skupino razbojnikov, katere uspešno spodi. Počasi se spremeni iz uglednega človeka s kravato in aktovko v človeka oblečenega v črno, oboroženega do zob. Ugotovimo, da je izgubil službo in družino in je na koncu pripravljen umoriti svojo odtujeno ženo in

Zakaj res rodoljubna kultura in ideološka usmerjenost LGBT++ skupnost nikakor ne zmoreta iti v enako smer?

AR revija
09.01.2020 13:26 (Jan 09, 2020)

V petek, 1. novembra ob 6h zjutraj so »neznanci« razbili vrata in nekaj oken kluba Tiffany (prostor na Metelkovi, kjer ima klub LGBT skupnost).

Sprožila se je široka akcija ostrih obsodb med strankami in posamezniki, ki so na vodilnih položajih teh strank. Njihove artikulacije so tako podobne kot prepisovanja srednješolcev pri kakšnem družboslovnem predmetu, ko malo obrnejo stavek, jedro ostane enako, besede, ki jih uporabljajo pa tudi. Primer: Fajon, Židan, Brglez… Napad so obsodili tudi na desni strani političnega pola.

V Dnevniku, Večeru, Delu, Svet24, MMC RTVSlo… torej vseh večjih medijih se je podobna obsodba znašla na prvih straneh in bila »pokrita« tako rekoč takoj po dogodku. Gre za medije, katerih delež vpliva in dosega daleč presega objave tako imenovanih »desnih medijev« Nova24TV in Demokracija.

Ob vsaj malo podobnih dogodkih, pri katerih so migranti razbijali stvari ali delno ogrožali ljudi, večina večjih medijev reagira šele po tem, ko se te novice znajdejo na twitter obja

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj