Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Idiotlandija Johanca

Zadnje čase imam občutek, da se okolje okoli mene spreminja in da živim v nekem prostoru, kjer nihče ne razmišlja in ne uporablja svoje glave. Logično razmišljanje je znanstvena fantastika. Koncentracija  shizofrenega  obnašanja pa  je v obdobju korona virusa izjemna.

V bistvu mi obnašanje nekaterih sploh ni jasno; kaj želijo?

Ob prvem valu, pri manj okuženih, smo zaradi nepripravljenosti res imeli strožje ukrepe v primerjavi s sedanjimi, tudi to je namreč eden izmed očitkov vladi. Vladi so  očitali diktaturo, fašizem, represijo, nedemokratično držo, vračanje v mračnjaštvo… marsičesa so bili deležni, ko so državo dali v tako imenovani »lock down« in ponovno so deležni teh težkih besed. Mnogim, ki so nasprotovali navkljub smo se za kratek čas izkopali iz primeža korone. Ljudje so postali ležerni, morje, počitnice, toplice, izleti, zabave, poroke, verski obredi, predvsem pa ne smemo pozabiti na proteste, ki so, določenim omejitvam navkljub, potekali v polnem zamahu… vse to in še več nas je znova pripeljalo do visokih številk okuženih na dan.

Da so ljudje postali tako lahkomiselni, so veliko prispevali osrednji mediji s propagando vsega in vsakogar, ki je proti aktualni vladi!

In degutantno je dejstvo, da za politični boj rušenja vlade, nasprotovanje Janši, antijanšizem, da se borijo proti njemu, jadrajo na krilih bolezni. Ja, prav nagnusnemu obnašanju smo priča zadnje mesece. Raznim vplivnežem iz socialnih omrežij, pevcem in pevkam je bila na MSM  dana maksimalna  pozornost, promovirali so antimaska gibanje, niso mogli dihati, maske so strupene, nekateri so celo omedlevali, imeli napade panike. Njihov vpliv na ljudi ni majhen, saj imajo svoje baze oboževalcev, ki gredo v več deset tisoč glav. Skratka, bolj je vlada in predvsem stroka, zaradi naraščanja števila okužb pozivala k osnovam proti širjenju, bolj so oni nasprotovali. Številke so letele v nebo, oni pa so začeli obračati ploščo, zdaj je vsega kriva vlada.

Ljudje smo imeli priporočila, odredbe, nekateri smo se jih držali, drugi spet ne, tretji so potrebovali navodila, niso bila dovolj jasna, dobili so podrobna navodila, potem so rekli diktatura in represija. Domovi za ostarele so se zapirali, jokanje, ne morem k staršem, domove odprejo, porast okužb, vlada kriva, kaj delajo?! Stroka pa je vsakodnevno opozarjala na ene in iste stvari, distanca, maska, razkužujte roke, ne se družit. Bolj enostavno in hkrati učinkovito ne gre, ampak ne dovolj za vse; želijo stroko, saj vam govori stroka, oni želijo stroko, ki jim svetuje kihanje v rokav in pritrjuje, da je maska brezpredmetna. Pravijo, da stroke ne sme izbirat in nastavljati politika in se vprašam kdo je pa prejšnjo »stroko« nastavil. Ja, seveda je bila politika, ampak tista, ki je njim po volji.

Kajne, da vam je že jasno zakaj imam občutek, da živim v mentalni ustanovi?

Nazaj želijo življenje pred korono, jaz tudi. Ampak jaz ravnam odgovorno, vi pozivate proti ukrepom, k nespoštovanju le teh.  Kako bomo ustavili virus, če ravnate v nasprotju s priporočili? Bolnišnice so polne, korona bedaki pa ponavljajo "vlada je kriva, ni zagotovila dodatnih postelj". A postelje niso problem, problem je kader, ki za bolnika v postelji skrbi. Kadrov ni, to je rezultat zgrešene politike preteklih let vladavine levih vlad in tega se ne da odpraviti v pol leta.

Opozicija pa… dragi moji, jaz bolj podlega obnašanja v politiki še nisem videla, hujskali so proti ukrepom, zdaj pihajo ljudem na dušo, kako je vlada grda, kako niso poskrbeli zanje in kako so pustili virusu, da se razpase. Je res kriva vlada? Ja, je! Kriva je, ker kršiteljev niso striktno in strogo kaznovali, ker ni bilo karantene za dopustnike in ker so otroke s počitnic poslali naravnost v šolske klopi, krivi so, ker tem norem času igrajo starša permisivno vzgajanemu frocu in se gredo demokracijo z idioti in manipulatorji.

Šole so se delno zaprle, gostinski lokali, lepotni saloni, fitnesi tudi… in komu bomo izstavili račun?

Kdo bo povrnil gospodarsko škodo?

Podjetniki že pravijo, da upajo na državno pomoč, jaz pravim pošljite račun korona bedakom, politikom, ki so hujskali in medijem, ki so medijski pokrovitelj te blaznosti, medijem, ki so prvih pet minut levi politični aktivisti, drugih pet minut medijski pokrovitelj korona bedakov, tretjih pet minut pa zaskrbljeni nad porastom okužb.

Moja lepa dežela se je nekje med potjo  spremenila v idiotenlandijo, danes želijo bombone, jutri težijo, ker imajo karies in piškave zobe.

Želijo navodila, navodila za navodila, navodila za navodila k navodilom… potem pa jokajo, da živimo v represiji. "Maske dol, škodujejo otrokom", virus se razpase, "zakaj ne varujete otrok in učiteljev?".

"Vlada ni dala navodil, niso ukrepali"...

Stroka in vlada pa že pol leta in več opozarjata in govorita eno in isto, kot lajna ampak… ne slišijo? Ne želijo slišati? Slišijo, razumejo, ampak so stvari, ki so vredne več kot zdravje, življenja… vladanje je najslajše in producenti igre so pametni, sledilci pa, tako tako, eni so oportunisti, drugi sovražijo Janšo do te mere, da bodo šli preko razuma, tretji pa…hja eni so res hudo neumni. In ti producenti in njih podporniki so predvčerajšnjim želeli ukrepe, včeraj so ukrepe dobili, danes protestirajo, ker je fašizem.

Ljudje, ki mi s svojim obnašanjem dajejo občutek življenja v blaznici, bi s svojimi podporniki radi vladali. Občutek, primerljiv z nočno moro, iz katere se ne zbudiš.

Pazite nase, norci so povsod ;)

 

 

 

 

Johanca

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Savlov nateg
3
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
4
Jugoslavija -Kruta resnica o samoupravnem socializmu
5
Butalska Slatina?