Članek
Sporočilo modre starke
Objavljeno Jul 21, 2016

Modra starka živi v vsaki ženski. Nahajam se v najrazličnejših oblikah. Lahko sem kot trnuljčica, ki spi stoletno spanje in čaka na nekaj izven tebe, da te prebudi. Lahko sem kot princesa na zrnu graha in čakam le da mine noč in me prepoznaš v sebi. Lahko sem že budna, a še vsa zaspana in ne vem kaj želiš od mene. Pogovarjaj se z mano. Ali pa sem popolnoma prebujena in ti pomagam v vsakdanjem življenju. Šepetam ti, dajem najrazličnejša znamenja, te stiskam okoli srca, kričim po spremembi, plešem ženski ples. Božam te ves čas. Boža te moja prisotnost, moja vsebina, moje znanje in modrost. Prebudi se, spusti me ven, pokaži me! Lepa sem, popolna ženska. Ne glej se v ogledalo, tam me ni. Začuti se, v sebi boš čutila mene. Poslušaj mojo glasbo, glasbo življenja in zapleši z mano. Pleši najin ples, prebudi vihar v sebi. Prebudi oglej, ne skrbi da spreraste v požar. Z mano dobiš vso modrost sveta. Vsa znanja, ki jih potrebuješ za popolno življenje, ki si ga zaslužiš. Vse, kar je v tebi ti ponujam na pladnju.
Vem da je življnje lepo, igrivo, zanimivo, lahkotno, polno prekipajočega smeha, polno bitij svetlobe, ki te podpirajo. Podpirajo in pomagajo, da se prebudiš, da zaživiš sebe, svojo dušo, svoje poslanstvo. Nikoli nisi sama.
Ko ti je najtežje, si prižgi svečko, simbolično prižgi notranjo luč. Pokliči bitja svetlobe. Nič hudega če ne verjameš v njih. Če nimaš zaupanja vase, nariši ali poišči rožo življenja. To je univerzalen simbol preko katerega se lahko povežeš z bitji svetlobe. Ko si boš sčasoma z izkušnjami bolj zaupala, ne boš potrebovala ničesar izven sebe. Zadosti bo misel, klic, prošnja. Zaznala boš odgovor, zaznala boš sporočilo, znak, simbol.
To je zaenkrat vse, kar ti imam za sporočiti. Za začetek, da ne bo preveč. Če želiš več, veš kje me najdeš…v tvojem srcu prebivam. Tako, zdaj sem ti zaupala še zadnjo pomembno skrivnost. Vse ostalo bova odkrivale skupaj.

Zapisala Alenka Keber