Članek
Kriminalci v državi imajo blagoslov državnih uradnikov
Objavljeno Oct 09, 2017

V sredo, 4.10.2017, sem vsem predsedniškim kandidatkam in kandidatom, na številne medijske naslove, predvsem pa na naslova Inšpektorata RS za kulturo in medije in Tožilstva poslal obvestilo o kršitvi 6. člena ZVRK s strani Planet TV.

1. Planet TV je v 66% lasti Telekoma, ki je pod nadzorom države.
2. Odgovorni urednik Planet TV je isti Blaž Jarc, ki je hkrati tudi odgovorni urednik SiOL-a, pravtako v lasti Telekoma.
3. Če kdo razmišlja, da Planet TV "ni v večinski javni lasti", potem povem, da gre za dokaj banalen poskus obida zakona - s strani državnih podjetij.
4. Če bi Planet TV ob obidu zakona šteli kot "zasebni medij" povem, da se ne držijo lastni pravil, ki jim nalagajo "uravnoteženost" pri poročanju o volilni kampanji.

Na Inšpektorat RS za kulturo in medije sem klical v četrtek. Vodja mag. Sandra Vesel, v. d. glavne inšpektorice, ni bila dosegljiva, pravtako ne inšpektorica Tamara Javornik. Pustil sem jim svojo tel. številko, a klica niso vrnili. Zato sem klical v petek in dobil pojasnilo, da so tako ali tako uradne ure za telefonske klice le v ponedeljkih in sredah, od 9-ih do 11-ih.

Si predstavljate? Volilne kampanje je bilo v petek le še 14 dni, danes 12, oni pa imajo telefone za javnost odprte dvakrat na teden...

Danes, ponedeljek 9.10.2017, sem govoril tako s Tamaro Javornik, kot s Sandro Vesel. Komaj si je inšpektorica ogledala soočenje. Zbira podatke glede "večinske javne lasti". To je do sedaj edini primer prijavljene kršitve. Še vedno ne vedo, koliko časa bodo potrebovali za odgovor. Veste, imajo toliko drugega dela, knjižnice, raba slovenščine, toliko dela...

Da skrajšam - to je obvestilo javnosti, poziv, da Sandra Vesel ni sposobna opravljati svoje v.d. vloge. Je dobre volje in vesele narave, ampak ker mi ni zmogla povedat, v kolikšnem času mislijo o zadevi še odločati, sem ji seveda glasno razložil, naj neha trošiti davkoplačevalski denar na tem mestu. Potem je "z razlogom" odložila slušalko.

Če ti ljudje niso sposobni ustrezno in promptno presoditi edinega primera, ki se navezuje na volilno kampanjo, potem takih organov, ki podpirajo kriminalno vedenje podjetij v državni lasti - ne potrebujemo! Raje povejte ljudem, naj sami prevzamejo nadzor nad enakopravnostjo v volilni kampanji v svoje roke. Naj z lastnimi rokami in z ustreznimi tehnikami "uravnotežijo" pokvarjene plačance v vlogi urednikov in novinarjev.

Celotna zadeva je tudi kršitev pravice do proste odločitve volilcev, kaznivo dejanje!!!

Če inšpektorat v najkrajšem času ne bo podal odgovora, bodo tudi oni soodgovorni za isto kaznivo dejanje, kot sta ga storila Blaž Jarc in Mirko Mayer (s preslepitvijo) - Tožilstvo pa ju seveda ne bo preganjalo, saj preganjajo zgolj "sovražni govor", "cenzure govora" s strani podjetij v javni lasti pač ne.

OSVEŽITEV Z NOVICO:

POP TV IN KANAL A BOSTA PREDVIDOMA PONOVNO CENZURIRALA KRAUSEJEVO IN ŠIŠKA - POP TV ju je enkrat že, prvo soočenje, le štirje kandidati predstavljeni. Toliko o njihovi "uravnoteženosti" - Naj Tamara Javornik in Sandra Vesel to štejeta kot prijavo dodatnih kršitev, kršitev njihovih lastnih pravil, ki so si jih napisali na podlagi 1. odstavka 6. člena ZVRK.

Ponavljam - POP TV je tv kanalizacija z največjo gledanostjo v državi! Dimenzije teh kršitev so največje!

Lep pozdrav,

Blaž Babič