Članek
IZJAVA DELODAJALCA - COVID19
Objavljeno Sep 26, 2021

Spoštovane sodržavljanke in sodržavljani,

s ponedeljkom se začenja nov delovni teden. Zadnji četrtek smo dobronamerni pričakovali, da bo Ustavno sodišče že uspelo začasno zadržati izvajanje Odlokov, pa se to žal še ni zgodilo. Ni se tudi še zgodilo, da bi ljudstvo informirano protestiralo pred samim Ustavnim sodiščem, kajti tam se je sedaj naredilo ozko grlo, ki mnoge potiska v stiske, takšne in drugačne.

Delodajalci po Sloveniji so pritisnili - z nesvetim blagoslovom Vlade - na delojemalce z vsem sredstvi, da bi le dosegli neke severnokorejske % precepljenosti. Še bolje, kitajske, kajti ko bomo precepili vse vrabce, bodo na vrsti miši, in preko miši - saj vemo ! - naš končni cilj ... NETOPIRJIIIIIIIII !!!!!   Na juriš, tovariši, v precepljenost vseh in vsega !!!!

Ops, malo me je zaneslo. Brskal sem tako po spletu (ja, vem ...) in naletel na svežo objavo na blogu meni znanega odvetnika Domna Gorenška. Morate vedeti, da ko berem odlično utemeljene pravne (ali zgodovinske) spise, se v meni nekaj premakne .... in tudi tokrat se je zgodilo.

MOŽNOST UVEDBE OBVEZNEGA CEPLJENJA ZOPER VIRUS SARS-COV-2? VPRAŠANJE Z VIDIKA DEJANSKEGA STANJA TER PRAVNE PODLAGE

In ko tako pridem do konca besedila, naenkrat ugotovim, da je odvetnik Gorenšek pravzaprav hipotetično spisal nekaj, kar bi - v teh časih stisk - lahko pomagalo kakemu delojemalcu v vzpostavitvi bolj enakopravnega odnosa s svojim delodajalcem. In sem se lotil oblikovanja in vam pripravil vse za tisk.

Zato - nič se ne obotavljajte, tu sta dve izjavi, ena je v docx obliki in ena v pdf obliki.

Pa naj podpišejo, po tem - seveda - ko so se dodobra poučili o pravnih in siceršnjih posledicah.

Hvala bogu za odvetnike, kot je Domen Gorenšek.