Članek
Odprto pismo - #StoptheWHO #UstavimoSZO Poziv k ukrepanju: Maja 2022 nasprotujte spremembam mednarodnih zdravstvenih predpisov
Objavljeno May 17, 2022

Odprto pismo - #StoptheWHO #UstavimoSZO

Poziv k ukrepanju: Maja 2022 nasprotujte spremembam mednarodnih zdravstvenih predpisov


SVETOVNI SVET ZA ZDRAVJE
ZA: ljudem našega sveta in vsem suverenim narodom
CC: Predstavniki Svetovne zdravstvene skupščine
CC: Svetovna zdravstvena organizacija in Združeni narodi

Ozadje

Mednarodne zdravstvene predpise (MZP, International Health Regulations, IHR) je leta 2005 sprejelo 194 držav članic Svetovne zdravstvene organizacije (SZO). SZO lahko na podlagi teh predpisov razglasi izredne razmere za javno zdravje mednarodnega pomena (PHEIC), če ugotovi, da je v državi članici prišlo do izbruha nalezljive bolezni, vendar s soglasjem države članice. Svetovni svet za zdravje (WCH) priznava ta vidik veljavnih predpisov, saj priznava suverenost držav, ki so sprejele IHR. Vendar se bo to kmalu spremenilo.

Ključna vprašanja, ki jih je treba razumeti

18. januarja 2022 je Ministrstvo za zdravje in socialne zadeve Združenih držav Amerike predlagalo spremembe IHR. S temi spremembami je nadzor nad razglasitvijo izrednih razmer na področju javnega zdravja v kateri koli državi članici prenesen na generalnega direktorja SZO - tudi ob nasprotovanju države članice. Generalni direktor je besedilo predlaganih sprememb sporočil 20. januarja 2022 z okrožnim pismom državam pogodbenicam.

S predlaganimi spremembami IHR se nadzor prenaša tudi na "regionalne direktorje" SZO, ki so pooblaščeni za razglasitev izrednih razmer na področju javnega zdravja regionalnega pomena (PHERC - Public Health Emergency of Regional Concern). Poleg tega predlagane spremembe omogočajo generalnemu direktorju, da z enostransko izdajo "vmesnega javnega zdravstvenega opozorila (IPHA)" sproži mednarodni alarm.

Pravilno razumljene predlagane spremembe IHR so usmerjene v vzpostavitev globalistične arhitekture svetovnega zdravstvenega nadzora, poročanja in upravljanja. V skladu s pogledom na upravljanje od zgoraj navzdol javnost ne bo imela možnosti prispevati ali kritizirati sprememb. To je seveda neposredna kršitev osnovnih načel demokracije in jo je mogoče primerjati z ločeno novo pogodbo o pandemiji.

Povzetek izbranih predlaganih sprememb IHR

Svetovna zdravstvena organizacija namerava spremeniti 13 členov IHR: 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 48, 49, 53, 59

1. Povečan nadzor: V skladu s členom 5 bo SZO razvila merila za zgodnje opozarjanje, ki ji bodo omogočila izdelavo ocene tveganja za državo članico, kar pomeni, da bo lahko uporabila vrsto modeliranja, simulacij in napovedi, ki so pred več kot dvema letoma pretiravale s tveganjem zaradi Covida-19. Ko bo SZO pripravila svojo oceno, jo bo sporočila medvladnim organizacijam in drugim državam članicam.

2. 48-urni rok: V skladu s členi 6, 10, 11 in 13 ima država članica 48 ur časa, da se odzove na oceno tveganja WHO in sprejme ali zavrne pomoč na kraju samem. Vendar se v praksi ta rok lahko skrajša na nekaj ur, kar jo prisili, da se odzove ali pa se sooči z mednarodno neodobravanjem, ki ga vodijo SZO in potencialno neprijazne države članice.

3. Tajni viri: V skladu s členom 9 se lahko WHO pri informacijah, na podlagi katerih lahko razglasi izredne razmere na področju javnega zdravja, opira na tajne vire. Ti viri bi lahko vključevali veliko farmacevtsko družbo, financerje SZO, kot sta fundacija Gates in zveza GAVI, ki jo je ustanovil in financira Gates, ter druge, ki si želijo monopolizirati moč

4. Oslabljena suverenost: V skladu s členom 12 se generalni direktor, ko WHO prejme nerazkrite informacije o domnevni nevarnosti za javno zdravje v državi članici, lahko (in ne mora) posvetovati z odborom WHO za izredne razmere in državo članico. Lahko pa enostransko razglasi potencialno ali dejansko izredno nevarnost za javno zdravje mednarodnega pomena. Pristojnost generalnega direktorja nadomešča nacionalno suvereno oblast. To se lahko pozneje uporabi za uveljavljanje sankcij proti državam.

5. Zavrnitev sprememb: Po tem, ko Svetovna zdravstvena skupščina sprejme spremembe, ima država članica v skladu s členom 59 šest mesecev časa, da jih zavrne. To pomeni novembra letos. Če država članica ne ukrepa, se šteje, da je spremembe v celoti sprejela.  Vsaka zavrnitev ali pridržek, ki ga generalni direktor prejme po izteku tega roka, nima nobene veljave.

Stališče Svetovnega sveta za zdravje o predlaganih spremembah IHR

Svetovni svet za zdravje nasprotuje nepotrebnemu in distopičnemu premiku k centraliziranemu nadzoru javnega zdravja. Ta dokazano škodljiv model predpostavlja, da samo ena enota, Svetovna zdravstvena organizacija, razume, kako upravljati zdravstveno politiko vsake države - in posledično zdravje vsakega posameznika. Prav tako napačno predpostavlja, da je sporni model medicine Big Pharma, ki je prednostni model SZO, strokovno vodilo za boljše zdravje in dobro počutje.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Besedilo slovenske peticije:

JAVNI POZIV DRŽAVLJANOV
GLEDE SKLENITVE GLOBALNEGA SPORAZUMA
S SVETOVNO ZDRAVSTVENO ORGANIZACIJO

Tukaj oddajte svoj podpis. Do sedaj zbranih že skoraj 13.000 podpisov. Mamo to!

V Veliki Britaniji, kjer je 66 milijonov prebivalcev, so do sedaj prišli do številke 112.000 (dne 17.5.2022). Če bi se želeli kosati s Slovenijo, bi jih morali imeti že 420.000. Njim je s tolikimi podpisi že omogočena razprava v Parlamentu, na peticijo pa se tudi že mora odzvati tudi njihova Vlada. Pa pri nas?

- - - - - - - - - - - - - - - -

18. 05.2022, dodatek:
Iniciativa slovenskih zdravnikov (10. 05. 2022): Svetovna zdravstvena organizacija (SZO)