Članek
RTVSLO: V Mirnu dograjujejo kanalizacijsko omrežje
Objavljeno Apr 28, 2022

Na kanalizacijsko omrežje v Mirnu, ki ga sedaj dograjujejo, je trenutno priključenih 92 odstotkov uporabnikov. Po tem bodo zadostili tudi evropski direktivi, ki v primeru tako velikih aglomeracij zahteva, da jih je priključenih najmanj 98 odstotkov.

Z dodatno izgradnjo 742 metrov fekalne in 119 metrov meteorne kanalizacije bo v Mirnu več kot 98 odstotkov gospodinjstev in ostalih dejavnosti priključenih na kanalizacijsko omrežje. Župan občine Miren-Kostanjevica, Mauricij Humar: "Tukaj gre za pet krakov v Mirnu, ki niso bili opremljeni v letih do 2015, ko smo kanalizacijo v Mirnu in Orehovljah gradili."

Celotna investicija znaša nekaj več kot 324.000 evrov. "Dobrih 260.000 evrov bomo prejeli kohezijskega denarja, ostalo gre iz občinskega proračuna. Pričakujem, da bomo enkrat proti koncu leta s tem tudi zaključili."

Sicer pa istočasno v občini pripravljajo tudi načrte za ureditev širokopasovnega omrežja v naseljih Orehovlje, Vrtoče, Opatje selo, Lokvica in Kostanjevica. "Pričakujemo pa, da bodo konec leta začeli s projekti v Biljah. Po informacijah neka minimalna oskrba s tem je, s katero jaz vsekakor nisem zadovoljen, še manj pa prebivalci Bilj." Vsa naselja naj bi širokopasovno omrežje dobila do začetka leta 2024.

vir: https://www.rtvslo.si/radio-koper/v-mirnu-dograjujejo-kanalizacijsko-omrezje/625590