Članek
Z GESTAPOVCI JE TREBA DELATI SAMO NA EN NAČIN!
Objavljeno Oct 20, 2021
Današnja prigoda:
moja zelo bližnja oseba (ki je ne opredeljujem podrobneje, ker ima pravico do zasebnosti in varovanja posebej občutljivih podatkov o zdravstvenem stanju) je danes imela pregled pri specialistu v enem od ljubljanskih zdravstvnih domov. Na termin je čakala cca 2 meseca.
Pred dvemi dnevi jo je poklicala med. sestra in ji dala nekaj navodil, med ostalim pa jo je vprašala, če je cepljena. Ker je povedala, da ni, ji je rekla, da se mora testirati. Dejala je, da je zdrava in da se testirala ne bo. Medicinska sestra je odgovorila, da potem ne more priti na pregled v naročenem terminu. Da pa se lahko prenaroči za kdaj kasneje.
Oseba je najprej to tudi nameravala, a sem sama to odsvetovala - tega, da bo zdr. osebje dobivalo plačo, brez da bi sploh opravljali svoje osnovno delo, pač ne gre podpirati.
Zato je danes oseba odšla na pregled, kamor je dva varnostnika, ki stojita pri vhodu v ZD, nista spustila zaradi neizpolnjevanja PCT. Oseba je zahtevala, da to preverijo še v ambulanti. Ker je v dotični ambulanti sestra še vedno zatrjevala, da brez PCT pregleda ne bo, je oseba prosila za pisno potrdilo, da je zaradi neizpolnjevanja PCT ne želijo sprejeti. Dejali so ji, da naj počaka 15 min, da pride zdravnik, ki bo potrdilo podpisal.
Ko je zdravnik prišel, so si pa očitno premislili: osebo so sprejeli na pregled brez PCT.
Ta oseba je danes zjutraj mene prepričevala, da kdo se bo toliko sekiral in kregal... Pa sem ji rekla, da se ni treba nič kregat. Samo zahtevat potrdilo in snemat, če so ob tem težave. In da bom jaz priskočila na pomoč s pisanjem pritožbe Zastopniku pacientovih pravic in Varuhu človekovih pravic.
No, zdaj mi ni treba. Imam ekstra čas, pa bom šla počasi na sprehod v center Ljubljane, da mi ne bodo neumnosti hodile po glavi, od brezdelja.
Naj bo tole spodbuda za vse, ki še oklevate postaviti se za svoje pravice - sploh tiste, ki ob sprejemu v zdr. obravnavo niste življenjsko ogroženi ali zelo trpeči (ko iz razumljivih razlogov ne morete v pregovarjanje in dodatno čakanje).
Ne pozabite: od vsake vaše plače gre 13% (od tega približno polovica "od bruto plače", približno polovica "na bruto plačo") za zdravstveno zavarovanje. Poleg tega večinoma plačujete še dodatno zavarovanje - ob vsem tem naj bi pa dodatno plačevali še testiranje in pristali na poseg v telo, s katerim se morebiti ne strinjate?
(N.R., Facebook)

Gestapovci razumejo samo silo, saj so na tej vibraciji. Ne moreš kače spremeniti v goloba!

Ne pozabite: od vsake vaše plače gre 13% (od tega približno polovica "od bruto plače", približno polovica "na bruto plačo") za zdravstveno zavarovanje. Poleg tega večinoma plačujete še dodatno zavarovanje - ob vsem tem naj bi pa dodatno plačevali še testiranje in pristali na poseg v telo, s katerim se morebiti ne strinjate!