Članek
KO VPRAŠAJO ZA POTRDILO - QR KODO
Objavljeno Nov 24, 2021
KO VPRAŠAJO ZA POTRDILO - QR KODO
Od policijskega prijatelja:
»Nič s tem. Nezakonito v celoti in zelo enostavno rešljivo. Nihče vas ne bi smel spraševati o zdravstvenih podatkih.
Ne gostinec, ne komunalni miličniki, ne sanitarni inšpektor, niti redna policija. Nikomur niste dolžni kazati potrdil. Lahko jim pokažete svojo osebno izkaznico (komunalni in redni redarstveniki), tako da, če imajo pooblastilo za dostop do baze, kjer so vaši osebni zdravstveni podatki, naj se sami prepričajo, kaj jih zanima, preko ID številke.
In ker niso pooblaščeni, bodo videli "stop", ker svojemu zdravniku niste dali posebnega pisnega soglasja, da vaše podatke da na voljo tretjim osebam. Če so vaši zdravstveni podatki nekje neupravičeno odkriti in imajo do njih dostop tretje osebe, vložite tožbo pri izbranem zdravniku in Zdravstvenem domu, kjer imate izkaznico.
Tisti, ki te nadleguje zaradi nekih potrdil, stori kaznivo dejanje preganjanja. V tem primeru se pokliče redna policija, ki je dolžna oškodovancu vzeti izjavo in komunalno in sanitarno osebje pregnati iz prostorov ter jima napisati prijave.
Če kdo cilja na državljane glede vpogleda v zaupne zdravstvene podatke, jih je potrebno zožiti v sistemu 1:1.
Gostinec ni dolžan preverjati zdravstvenega stanja in osebnih podatkov katerega koli svojih gostov, kaznivo dejanje pa je tudi navajanje le-tega k kaznivemu dejanju, tem primeru sledi pregon. V tem primeru gostince poučujejo reševalci, komunalna in redna policija.
Gostinec z lahkoto vloži tožbo proti komurkoli kot so komunalna in sanitarna ter redna policija. Plačila na licu mesta odpade, ker ni zakonito in se na sodišču oprosti (ni zakonskih osnov).
Opomba za pripadnike Ministrstva za notranje zadeve:
Še posebej pazite, da se vi iz redne policije ne zapletate, ker ne boste povrnili stroškov tožb, ki jih bodo občani in gostinci vložili proti vam, ker nikomur ni potrebno tožiti ministrstvo za notranje zadeve, ampak osebo ki deluje nezakonito.
Če vam starešina naroči, da ravnate na način, opisan v členu kaznivega dejanja preganjanja, je vaša zakonska dolžnost zavrniti. Poleg tega kaznivega dejanja gre za kršitev Zakona o prepovedi diskriminacije, Zakona o zaščiti pacientov, Konvencije o biomedicini in etiki, Ustave RS in Resolucije Sveta Evrope z dne 27. januarja 2021 in več drugih predpisov, ki so na ravni zakonov in mednarodnih konvencij.
Odlok, odredba (navodilo), zaključek, sklep, rešitev, posebna kolektivna pogodba, vse to so podzakonski akti, ki so nični, če so v nasprotju s pravnimi akti nad njimi. Z ravnanjem po protipravnih dejanjih so storjena tudi kazniva dejanja in kršitve višjih predpisov. Ne igrajte se, ni malo denarja za te tožbe.
Posebej bi dodal, da je to čisto kaznivo dejanje kršitve enakosti po Kazenskem Zakonu RS.
Mislim, da tega bolj preprosto ne bi mogel razložiti. Upam, da vam je v pomoč.
Lep pozdrav od zaposlenega v MNZ, ki še delamo krivulje, kako dolgo še, ne vem ...

Tisti, ki te nadleguje zaradi nekih potrdil, stori kaznivo dejanje preganjanja.