Članek
ŠEST NAČEL VODENJA, KI SE JIH NAUČITE OD ORLA
Objavljeno Jan 11, 2022
 
1. Orli letijo sami in na visoki nadmorski višini.
Ne letijo z vrabci, krokarji in drugimi majhnimi pticami.
POMEN; Izogibajte se ozkogledim ljudem, tistim, ki vas rušijo. Orel leti z orli. Imejte dobro družbo.
2. Orli imajo natančen vid. Imajo možnost, da se osredotočijo na nekaj, kar je oddaljeno 5 km. Ne glede na ovire, orel ne bo premaknil svojega fokusa s plena, dokler ga ne zgrabi.
POMEN; Imejte vizijo in ostanite osredotočeni ne glede na ovire in uspeli boste.
3. Orli ne jedo mrtvih stvari. Hranijo se samo s svežim plenom.
POMEN; Ne zanašajte se na pretekli uspeh, še naprej iščite nove meje, ki jih boste osvojili. Pustite svojo preteklost tam, kjer ji sodi, v preteklosti.
4. Orel obožuje nevihte
Ko se zberejo oblaki, se orel vznemiri, orel uporabi nevihtni veter, da se dvigne višje. Ko najde veter nevihte, orel uporabi divjo nevihto, da se dvigne nad oblake. To daje orlu možnost, da drsi in spočije krila. Medtem se vse ostale ptice skrijejo v veje in liste drevesa.
POMEN: Soočite se s svojimi izzivi, saj veste, da boste zaradi njih postali močnejši in boljši, kot ste bili. Življenjske nevihte lahko uporabimo, da se dvignemo na višje višine. Dosežniki se ne bojijo dvigniti se na višje višine. Uspešni se izzivov ne bojijo, temveč jih uživajo in izkoristijo.
5. Orli se pripravljajo na trening;
V gnezdu odstranjujejo perje in mehko travo, tako da se mladičem pri pripravah na letenje počutijo neprijetno in sčasoma letijo/, ko postane neznosno ostati v gnezdu./
POMEN; Zapustite svojo cono udobja, tam ni rasti.
6. Ko se orel postara njegovo perje postane šibko in ga ne more ponesti tako hitro in tako visoko, kot bi moralo. Zaradi tega je šibek in lahko umre. Zato se umakne v kraj daleč v gore. Tam si iztrga šibko perje na telesu in mu lomi kljune in kremplje ob skale, dokler ni popolnoma gol; zelo krvav in boleč proces. Nato ostane v tem skrivališču, dokler mu ne zraste novo perje, novi kljuni in kremplji, nato pa pride ven in leti višje kot prej.
POMEN: Občasno se moramo odreči stari navadi, ne glede na to, kako težko je, stvari, ki nas obremenjujejo ali ne dodajajo vrednosti našemu življenju, moramo opustiti.
(hvala Polona Ajdič)