Članek
ZDRAVI SMO ZELO NEVARNI KOLEKTIVNI BLAZNOSTI
Objavljeno Mar 08, 2022
Pozdravljeni. Moj 8.marec!
Moram deliti današnjo zgodbo.
Zdravi smo zelo nevarni kolektivni blaznosti!
Bil sem naročen na sistematski pregled v UKC, na KIMDPŠ, Grablovičeva ulica 42.
Že ob prihodu na dvorišče, pred novo zgrajeno stavbo nisem imel dobrega občutka. Ni me varal. Stopim pred avtomatska vrata, ki se odprejo in pred mano varnostnik. Takoj navali name kot žandar z zahtevo PCT pogoji in masko. Nisem imel nič od tega, ne maske ne PCT. Ga ignoriram in grem po stopnišču naprej. Ni šel za mano, deloval sem, kot da sem zmenjen z nekom v stavbi. Uspe mi, da se izmuznem prvi oviri, a že naletim na drugo. Po stopnišču glasno neodobravanje mojega početja. Pridem na željeni cilj v 2. nadstropje. Vsi v maskah, vsi se obrnejo proti meni. A vztrajam. Skušam priti do sprejemne pisarna soba 218. Čutim da sem z mojim početjem nezaželen. Vstopim naprej, ista zgodba: gospod maska. Je nimam. Prijazna sestra mi gre po masko, a jaz si jo nataknem pod brado, nato pa odstranim. Se vsedem v čakalnici! Prinesejo mi za izpolniti formular PCT, na katerem je znano besedičenje o cepljenosti, o simptomih..tra la la, in zraven ZELENO KULICO , da izpolnim mankajoče stvari.. Wau si mislim (zelena kulica). Stopim v pisarno in vprašam, zakaj zelna kulica? Pa mi odgovori prijazna sestra, pač vam sem dala zeleno! Čutil sem, da me z očmi bombandira cel hodnik.
Ves čas je mimo mene je hodila ena našopirjena zaposlena dama. Imela je vhod v ordinacijo nasproti mojega stola. Ven, noter, ven, noter... me vsakič opozorila na masko. Prvič, drugič, tretjič... Gospod zadnjič vam rečem. Pa nisem bil tiho. Prijazno sem ji povedal, da če je trikrat cepljena, se nima kaj bati, da bo kaj dobila od mene... Gospod v zdravstveni ustanovi ste. Odgovorim: zdravstveni nekoč in sedim mirno naprej, kot da je to njen normalni vsakodnevni protokol.
Zaključek. V eni uri sem bil gotov vseh pregledov. Povsod so me klicali serijsko v ambulante, samo da se me čimprej rešijo. Rešijo te gnide kužne, zaradi katere bodo vsi pomrli.
Čutil sem, da so v zadregi. Vsi. Pacienti in osebje. Imel sem v sebi ogromno moč, strašansko moč. Energija v stavbi je bila slaba, zanič, za pobegniti.
Velika zmaga zame in za vse nas, ki se ne damo. Zelo lep dan je bil ta 8. marec 2022.