Članek
SPOSOBNOSTI TVOJEGA TELESA NISO ODVISNE OD MNENJ IN PREPRIČANJ ZDRAVNIKOV ALI DRUGIH OKOLI TEBE
Objavljeno Jun 22, 2022
Sposobnosti tvojega telesa niso odvisne od mnenj in prepričanj zdravnikov ali drugih okoli tebe!
Ne pravim, da nam zdravniki in drugi ne morejo pomagati; pomagajo in hvaležni smo jim za to. Pravim samo, da nam od nikogar ni treba prevzeti kolektivnih omejujočih prepričanj o telesu.
Vsak, ki pridiga o omejitvah telesa, telo vidi in razume samo skozi filter LASTNIH prepričanj. Mar ni tako glede VSEGA v življenju?
Kdo ti sploh lahko govori česa je ali ni sposobno tvoje telo?
SAM odločaš o tem, ker si lahko svobodno izbereš, kako boš gledal na svoje telo.
Ampak tega nas sistem ne uči. Ne vem zakaj. Bodisi tega še sami ne razumejo ali pa razumejo še predobro. Samo ti dve skrajnosti sta možni.
Kakorkoli že, življenjska doba se daljša, vedno več je ljudi, ki so izjemno fit pri 60-ih, 70-ih in 80-ih letih, in vedno več žensk ima otroke po 40. letu. Pa ne samo enega. Zdravega. Dva, tri ... Vedno več ljudi izgleda veliko mlajših kot "naj bi" kazala njihova leta. Vedno več je ljudi, ki so že doživeli samo-ozdravljenje po popolnoma naravni poti, ko so se poglobili vase. O tem je napisanih že veliko knjig. Tudi sama imam izkušnje s samo-ozdravljenjem. V Akademiji zavestnega ustvarjanja je ravno včeraj še ena mojstrica delila z nami veselo novico o tem, kako se je sama sebi umaknila s poti in je zdravnik mislil, da se je pri diagnozi najbrž zmotil, ker ni več ne duha ne sluha o polipu na maternici. Sama si je pomagala. In to ne prvič.
Tako da ... deli te informacije naprej. Dovolj je tega, da ti drugi govorijo, česa je tvoje telo v resnici sposobno in česa ni. Raje prisluhni SEBI.
Vprašaj se: »Kaj je to, kar JAZ globoko v sebi verjamem, da zmore moje telo?
Če to, kar verjameš globoko v sebi, vzbuja neprijeten občutek, potem se strinjaš s prepričanji drugih o tvojem telesu.
Zakaj se ne bi preprosto zavedal, da si lahko svobodno izbereš, s čim se boš strinjal? Kako boš gledal na svoje telo?
Predstavljaj si: ali lahko kontroliraš bitje srca, pretok krvi po telesu, delovanje vranice, ščitnice, hitrost nevronskih povezav, statiko in elektriko telesa ...? Kako telo ve, da naj bi na stopalih imeli prste in ne oči? In kako to, da tam, kjer imamo oči, nimamo prstov? Ali lahko kontroliramo kdaj nas bo prijelo na wc?? In kako presneto zanimivo je, da iz enega »pljunka«, iz pikice, zraste novo življenje.
Bolj ko razmišljaš o tem, bolj se čudiš tej stvaritvi.
Lahko kaj izgubiš, če se odločiš gledati na svoje telo kot neskončno inteligentno, ki ga ne moreš kontrolirati in ti ga niti ni treba?!
Dovolj je, da se mu umakneš s poti, da lahko opravi svoje delo in se samo od sebe uravnovesi. TO je v resnici samo-ozdravljenje.
Kaj ni to zavedanje osvobajajoče?
In kaj sploh pomeni »umakniti se mu s poti«?
To pomeni sprostiti notranjo napetost. Električaji na primer vedo, da manjša, ko je napetost v žici, več elektrike teče skoznjo.
Z drugimi besedami, to pomeni biti pomirjen. Občutiti mir tukaj in zdaj, v zavedanju, da telo že ve kako in kaj.
Naše telo je sveto. Čas je, da začnemo priznavati njegovo izjemno naravno inteligenco.
Če so te besede v tebi zazvenele in te zanima več o tem, kako se sebi umakniti s poti, me pofočkaj tu pod objavo ali mi pošlji zasebno sporočilo.
(Ashvata Natasha Emeterio)