Članek
KDO TI JE PA KRIV, DA SI SE CEPIL?
Objavljeno Oct 15, 2022
Tega vprašanja si res ne želi nihče slišati. Izražati zmagoslavje ob tem, da resnica prihaja na dan na način, da se zaničuje človeka, ki je pod nenormalnimi pritiski šel po pikico, ni dejanje, ki nas bo osvobodilo tiranije. Tudi to je nasilje, verbalno nasilje. Negativnih komentarjev s strani raznoraznih bojevnikov, ki osveščajo ni malo.
Res je, mnogi med nami n€c€pljenimi smo bili deležni nenehne diskriminacije. Deležna sem bila grdih pogledov samo zato, ker sem na lep način receptorki razlagala, da mi nima pravice prepovedati vstopa. Ena gospa se je izpisala iz online vadbe h kateri je zelo rada hodila samo zato, ker me je vsa zgrožena v Sparu videla brez maske. Postavljena sem bila v svoji resnici in nikomur nisem želela nič slabega. Priznam, eno obdobje sem bila v jezi in to je normalno.
Z jezo ne bom prispevala k rojevanju nove družbe, kjer živimo v harmoniji in sočutju. Če bom obsojala svoje sodelavke ne bom nikoli imela energije ljubezni in moči, da se premaknemo naprej. Nihče ne želi živeti večno v obsojanju in jezi. Ekstremizem se je pojavil na strani tistih, ki so izvrševali ukaze, ukrepe in tistih, ki še vedno dnevno poročajo o posledicah c€plj€nja. "Glupa je, ker se je piknila. Prav ji je.": je bil komentar osebe, ki misli da se bori za resnico. S takimi komentarji ustvarjamo še več razdvojenosti, več jeze in prilivamo energijo tistim, ki izvršujejo ukrepe. To ni pot do zdrave družbe. Ekstremizem ni pot.
Mnogim je žal, da so se c€pili, vedo da so bili nategnjeni. Dajmo jim stati ob strani. Ni lahko živeti s temi občutki. Tiho so, ker jih je sram in se borijo s tem, da si ne morejo odpustiti. Odpustimo jim, da so delovali tako kot so. Učitelji so naredili ogromno škode otrokom. Odpustimo jim. Bolj ko bomo v sočutju, več moči bodo imeli,da odpustijo sebi. Vedo. Sedaj vedo. Jasno je. Gremo naprej. Dovolj je bilo ciklanja v obsojanju,jezi in lažnem zmagoslavju. Ko bomo v sočutju držali prostor drug drugemu bo prvi korak do zmage. Zmoremo. Lahko je.

(A. Sončnica)

Tega vprašanja si res ne želi nihče slišati...

Učitelji so naredili ogromno škode otrokom. Odpustimo jim. Bolj ko bomo v sočutju, več moči bodo imeli,da odpustijo sebi. Vedo. Sedaj vedo. Jasno je. Gremo naprej. Dovolj je bilo ciklanja v obsojanju,jezi in lažnem zmagoslavju. Ko bomo v sočutju držali prostor drug drugemu bo prvi korak do zmage.

Tega vprašanja si res ne želi nihče slišati. Izražati zmagoslavje ob tem, da resnica prihaja na dan na način, da se zaničuje človeka, ki je pod nenormalnimi pritiski šel po pikico, ni dejanje, ki nas bo osvobodilo tiranije.

Mnogim je žal, da so se c€pili, vedo da so bili nategnjeni. Dajmo jim stati ob strani. Ni lahko živeti s temi občutki. Tiho so, ker jih je sram in se borijo s tem, da si ne morejo odpustiti. Odpustimo jim, da so delovali tako kot so. Učitelji so naredili ogromno škode otrokom. Odpustimo jim. Bolj ko bomo v sočutju, več moči bodo imeli,da odpustijo sebi. Vedo. Sedaj vedo. Jasno je. Gremo naprej. Dovolj je bilo ciklanja v obsojanju,jezi in lažnem zmagoslavju. Ko bomo v sočutju držali prostor drug drugemu bo prvi korak do zmage. Zmoremo.