Članek
PONUJAMO ZEMLJO TISTIM, KI SE SPOGLEDUJE Z NOVIM KONCEPTOM ŽIVLJENJA
Objavljeno Apr 16, 2023

Dragi prijatelji, v postavitvi najine Mavrične skupnosti stopava korak naprej.
Odločila sva se ponuditi še eno zemljico nekomu izmed vas, ki se spogleduje z novim konceptom življenja.
Na voljo imamo 7 zemljic, med katerimi lahko izbirate, cenovno od 10.000€ do 40.000€, velikosti od 2.000m2 do 18.000m2. Skoraj vse parcele imajo sončno (južno) lego, nekatere so delno razgibane in/ali delno poraščene z drevesi. Ena je izrazito gozdna.
Najin koncept bivanja temelji na SO-OSKRBI. To pomeni, da si vsak zase postavi svoj raj, in hkrati skupaj ustvarjamo skupnega.
Skupni del zajema predvsem sooskrbo živali, semen/sadik, orodja, domačije in še česa. V praksi to pomeni, da imamo lahko skupne kokoške, ki so na vozu, in v obdobju, ko skrbiš zanje, so jajca tvoja. To predvsem pomeni, da nisi vezan/a, da se zaradi živali ujameš na lokaciji in “moraš” biti stalno prisoten/a, ampak se dopolnjujemo in izmenjujemo tako, da naposled imamo vsi vse. Na voljo pa je tudi stara domačija, kjer vam je omogočeno začasno ali občasno bivanje, dokler si ne uredite stvari po svoje. Podobno je tudi z orodjem, semeni in znanjem. Naša dolgoročna vizija je, da imamo raznovrstne živali (kokoške, čebele, konje, ovce, koze, prašičke in še kaj), tako da bomo živalice “uporabljali” tudi namesto traktorjev in kosilnic, hkrati pa lahko tudi šli naokoli.
Nahajamo se v majhni vasici nedaleč od Kuma, na nadmorski višini 850m. Okoli nas je veliko gozda, mir, nobenih anten, razgledi, super temperature, veliko sonca, dovolj dežja in izjemno kakovostna zemlja za pridelavo hrane.
Imamo odlične sosede v vasi in okoliški kmetje delujejo okolju prijazno. Imamo tudi podporo na lokalni ravni s strani občine, da pokažemo, kako se da trajnostno živeti. Zato želimo s svojim načinom življenja prispevati in vračati po svojih močeh tudi lokalnemu okolju, tako kot nas oni podpirajo.
Zaradi velikega interesa bova za začetek organiziriala tri termine ogledov, za 3 do 5 posameznikov/parov/družinic, da si v živo pogledate zemljice in začutite, kdo smo in kako živimo.
Tisti, ki se nam pridruži, pa mu bo omogočeno, da lahko že to leto “zasadi motiko” in naredi kak konkreten korak kljub temu, da sam postopek nakupa iz izkušenj lahko traja tudi do 6 mesecev.
V kolikor pa sami nimate dovolj izkušenj, pa smo dobro povezani z ljudmi, ki vam bodo znali, poleg naju, svetovati in marsikaj za vas postoriti.
Več o nama in o najinem načinu življenja si lahko pogledate na www.jasnajuhu.com
Vse resne interesente prosiva, da nama pišete na zasebno oz. na mail jasnajuhu@gmail.com in se nama na kratko predstavite.
Se veseliva tvojega/vajinega/vašega sporočila,
Jasna & Joshua Andrej

https://www.facebook.com/jasna.flis.5

https://www.facebook.com/joshuaandrej.brilly.7