Članek
19.4.- SOSTRO - JAVNA OBRAVNAVA OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NAČRTA MESTNE OBČINE LJUBLJANA
Objavljeno Apr 17, 2023

V sredo se bomo v Sostrem udeležili javne obravnave OPPN-ja (=Občinski prostorski načrt) Mestne občine Ljubljana, kjer se bo razpravljalo ali bo cesta tekla preko glavnih kmetijskih zemljišč ali ne. Poleg cest imamo problem v mestih tudi z vodo in njeno kvaliteto, zato je pomembno, da smo prisotni povsod.
Jurij Llewro piše na kaj moramo še posebej paziti.
Na sposobnost učinkovitega razmišljanja in splošno na kognitivne funkcije možganov, negativno vplivajo predvsem raznorazne kemične spojine, razni strupi (npr. kemični izpusti), pa tudi farmacevtska kemija ter izdatno tudi klor in fluor. Ne vem sicer, kaj od tega je slabše, v vsakem primeru pa nič od tega ni za naše možgane in za normalno, zkp (zdrava kmečka pamet), razmišljanje dobro. Torej...
To, da se je klor v prvi svetovni uporabljal kot smrtonosni plin, je recimo vsakemu, ki ima vsaj osnovnošolsko izobrazbo, jasno. To, da pa ga je v enormnih količinah v naši "pitni" vodi, pa nobenega ne moti in ne preseneča ter posledično pijejo to vodo popolnoma nefiltrirano, kot da bi bila resnično nekaj zdravega. Pa čeprav je deklariran namen dodajanja klora v vodo predvsem ubijanje. Skratka, zanimivo!
Tudi fluor je izredno škodljiv, saj je zelo strupen. Že 350 mg (0,35 grama) fluora bo zastrupilo 70 kg težkega človeka, 2 grama pa mu bosta že vzela življenje. Te količine pa so še bistveno manjše pri otrocih. Pa vendar si ga večina vsak dan rine v usta z raznimi "strokovno odobrenimi" zobnimi pastami in ustnimi vodami, ki jih priporočajo "zobozdravniki". Znano je tudi, da fluor še sploh posebno negativno učinkuje na kognitivne sposobnosti posameznika, saj je edini razlog za kalcinacijo epifize oziroma pinealne žleze. Pa vendar gre fluorova karavana brez problema naprej. Skratka, zanimivo!
O farmacevtski kemiji raje ne bi zgubljal besed, saj vsak normalen človek, ki zna brati farmacevtske deklaracije ve, da katerakoli tableta mogoče nekaj "zdravi", ob seveda desetinah stranskih učinkov, ki jih povzročajo kar tako mimogrede (plus, da jih je običajno še na desetine zamolčanih). A kljub temu, da dokazano povzročajo več problemov, kot imajo dejanskih koristi, večina golta te kemične strupe kot za stavo. Skratka, zanimivo!
Upam, da je sedaj tudi bolj jasno, zakaj z "razsvetljevanjem" ljudi dalje pač ne gre in zakaj bo zaradi enormne količine dnevno zaužitih takšnih in drugačnih strupov, ki počasi slabijo normalno kognicijo, večina populacije za vedno v temi, oziroma v čedalje temnejši temi, ki se običajno konča v neki zoprni demenci...
O negativnih vplivih kemije v prehrani ter kozmetiki pa mogoče kdaj drugič...