Članek
ZEMLJA JE PLOŠČATA
Objavljeno Aug 07, 2023

Če je Zemlja ravna, ali lahko pademo z nje? Ali so te legende resnične?
Prav tako mi je uganka, ali obstaja rob, pregrada kot kupola na določeni razdalji. Ali pa je to neskončna ravnina?
Model globusa ima Antarktiko na dnu globusa, tako da kjerkoli na Zemlji ste, če se odpravite proti jugu, boste sčasoma dosegli Antarktiko, in to velja za oba modela. Kajti po modelu ravne Zemlje nas Antarktika pravzaprav obkroža za 360 stopinj in drži skupaj vse oceane. Antarktika je dobesedno zid, za katerim se nadaljuje ledena ravnina.
Zgodnji raziskovalci so poskušali najti vhode skozi ledeno steno, kot James Clark, kapitan Cook ... Potovali so vzdolž stene Antarktike in potrebovali so leta (več kot 3 leta), da so obšli Antarktiko, in prepotovali veliko več kilometrov, kot jih kaže Antarktika na modelu globusa. Ni jim uspelo priplezati na vrh planote. Šele pred kratkim je neka ekspedicija uspela priplezati na ledeno ploskev, a tudi oni to na veliko prikrivajo. O tem lahko le ugibamo, kar pa se tiče informacij, ki so dostopne javnosti, ne vemo, kako daleč v notranjost Antarktike bi lahko šli. Ali bi potovali nekaj časa in prišli do roba, ali je kupola na robu, kot so verjele mnoge civilizacije, ali pa je to neskončna ravnina večnega ledu, vetrov in teme, je še vedno skrivnost.
Kako dolgo obstaja ta ideja o ravni Zemlji?
Zamisel o ravni Zemlji je obstajala po vsem svetu že tisoče let, preden se je pojavila ideja o vrteči se krogli. Prvi, ki se je domislil vrteče se krogle, je bil tudi prvi prostozidar Pitagora. Večina prostozidarjev izhaja iz bratovščine pri Pitagori, a to je bilo pred 2500 leti, no ta ideja pa je ponovno oživela šele pred 500 leti, ko je Kopernik, še en prostozidar in jezuit, v svoji knjigi promoviral svoj koncept vrteče se krogle, odtod naprej pa so nadaljevali Kepler, Newton, Galileo, in danes NASA, RASA in ostale vesoljske agencije in ekperti, kot so Carl Sagan in Neil Degrasse, ki nadaljujeta s promocijo tega mita gravitacijske vrteče se žoge v heliocentričnem sistemu.
Zdaj imamo še veliki pok, evolucijo, nezemljane, trilijone novih planetov, trdijo pa tudi, da so našli sledi življenja na drugih planetih. Povedali so nam, da je vse, kar obstaja, le ta količina kopnega, za katero so nam povedali, da obstaja, drugam pa ne smemo iti. Ne moremo iti na severni tečaj in ne moremo iti na Antarktiko brez vladnega soglasja in dovoljenja. Dovolijo nam več križarjenj do določenih točk, kjer lahko slikamo za Facebook, ne moremo pa iti samostojno raziskovat, kaj točno se nahaja na severnem tečaju, kaj točno bi lahko odkrili vzdolž antarktične planote in videli, kako daleč sega.
Ali lahko dokažemo, da je Zemlja krogla?
Matthew Boylan, nekdanji uslužbenec NASE, je želel iti na Antarktiko s svojo ekipo in začeti s katero koli točko, se usmeriti naravnost južno od antarktičnega ledu in ugotoviti, ali bodo končali na drugi strani žoge in videli, če so zadeli kupolo ali rob, ali pa bodo naleteli na neskončno ravnino. A tega niso dovolili niti njemu niti komu drugemu.
Jan E. je še en neodvisen pomorščak, ne vemo, kakšno je njegovo mnenje o obliki Zemlje, vendar si je zelo želel potovati na severni tečaj in na Antarktiko, ni pa zaprosil za privolitev vlade (ker je vedel, da ga ne bi dobil), samo želel je to storiti. Kajti to naj bi bila nikogaršnja zemlja, zakaj torej ne bi mogli (smeli) potovati na nikogaršnjo zemljo in jo raziskovati sami? A so ga dali v zapor že zaradi same te namere.
Rodney Cluff je s svojo ekipo tudi poskušal iti na severni tečaj, a sta posadko prestregli dve ruski ladji in ji zagrozili, da jo bodo potopili, če bo nadaljevala raziskovanje, zato se je bila posadka prisiljena obrniti nazaj.
Torej nam ni dovoljeno izvajati neodvisnih raziskovalnih podvigov na severni pol in Antarktiko, da bi odkrili določene stvari. Držijo nas sredi Zemlje in pravijo, da je to vse.
Če je Zemlja res ploščata in je Antarktika povsod okoli nas, potem obstaja veliko več kopnega, kot trdijo. Kar leži vzdolž ledu na Antarktiki, je zame in za vse, ki tam še niso bili, skrito javnosti. Nihče ni letel dovolj daleč tja, nihče ni nikoli letel z letalom od južnega do severnega tečaja. Letala ne smejo leteti čez južni pol, pravijo, da je premrzlo.
Naredili so obseg zahod-vzhod, tudi mi lahko naredimo obseg zahod-vzhod na ravni plošči, to delajo tudi mornarji in piloti. Ta obseg se lahko naredi tako na modelu ravne Zemlje kot na modelu globusa. No to, česar pa ne bi mogli narediti, pa je začeti potovanje od severnega tečaja vse do južnega tečaja, in nato zaključiti potovanje po drugi strani globusa vse do severnega tečaja nazaj.
Video:
https://www.facebook.com/100084888000289/videos/1000359570999163
Poglejte si še ta dva prispevka ( hrvaški prevod):
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=156553630517570&id=100084888000289
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=153409730831960&id=100084888000289
Od: Kako dalje